Dostlar Sizce Bu İş Fikri Mantıklımı ?

yusuf544

80+ Silver
Reaksiyon skoru
1,064
SELAMÜN ALEYKÜM
Forumda birkaç gündür daha çok evde kendim ürün yapıp satabileceğim fikirleri soruyordum,danışıyordum fakat onlardan vazgeçip direk geleceğe yönelik iş fikri arayışına girdim bu aralar.şuanda zaten hali hazırda çalıştığım yerde (demirci diyorum ama alüminyum profilmiş bu zamana kadar demir zannediyordum bunları) zaten bu 1. Fotoğraftaki bu tarz makinalar var bunlara istediğin ucu tak istediğini yapıyor atıyorum mala delik açcan matkap ucu tak malı del çapağını alcan havşa çek diş çekcen diş çek vs.
Bende diyorumki bu makinalardan alim zaten pahalı bir şey değil ve fason olarak başka dükkanların işlerimi yapim.mesela adam malı istediği profilde makinasında kesicek preslik işi varsa pres işini yapıp bana yollicak bende 1 adet mal karşılığı atıyorum 4 tl dicem belli bir günde anlaşıcaz mallarıda ozamana kadar yapılacaklarını yapıp adama teslim etcem.
Ama aklıma takılan soru işareti ise müşteri olurmu zaten bu işi yapan adamın bu makinaları olmazmı mesela bizde var ve elektik faturası çok olurmu.

Ekler

• 41017.webp
    41017.webp
    109.7 KB · Hit: 66
Son düzenleme:
Yanlış bilmiyorsam zaten böyle bir meslek var ismi tornacılık. İllaki iş yapar ama böyle meslekler tanınırlık ile olacak şey. Buna ihtiyacı olan esnafları çok iyi tanıman çevre yapman lazım.

Dostum onun yerine 3d yedek parça üretmek daha az uğraştırır veya düşük sermaye ile başlamak için daha uygun

Yanlış bilmiyorsam zaten böyle bir meslek var ismi tornacılık. İllaki iş yapar ama böyle meslekler tanınırlık ile olacak şey. Buna ihtiyacı olan esnafları çok iyi tanıman çevre yapman lazım.
Tam tornacılık sayılmaz aslında ben hazır mala yapılacak işlemleri yapıcam.tanınırlık olarak evet haklısnız tanınırlık önemli bende ondan tereddüt ediyorum birazda ve şuan benim çalıltığım yerdeki malları mesela eğer ben bu işi yaparsam verseler yapsam ondan bile kâr ederim gibime geliyor çünkü kaç kasa aynı maldan yapıyoruz bu işlemleri yapmak için 4,5 eleman çalışıyoruz eğer benşm dediğim gibi olsa adam o kadar eleman çalıltırmasına gerek kalmicak maaş,sigorta,yemek parası vermesine gerek kalmicak sadece mala tane başından ödeme yapıcak.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Dostum onun yerine 3d yedek parça üretmek daha az uğraştırır veya düşük sermaye ile başlamak için daha uygun
Hocam oda aklımdan geçti ama ne yedek parçası olabilir aklıma gelmedi ve sürekli yapılacak bşr iş gibi gelmedi açıkcası.

alicin yoksa uretim yapmak cok bos is. baskalarina hizmet amaciyla calismis olur birsey kazanmazsin(tecrube)

Geri