Orijinal Windows Ürün Anahtarım Var ama Windows 10 Etkinleşmiyor (Hata Alıyorum)

marquise

80+
Reaksiyon skoru
93
Merhaba,
Yaklaşık 15 yıl önce Vatan Bilgisayar'dan satın aldığım tamamen orijinal, kutulu/faturalı Windows 8 Single Language ürün anahtarına sahibim.
Windows 10 ilk çıktığı dönemde bu anahtarla ücretsiz yükseltme yapmıştım ve o günden beri sorunsuz kullanıyordum. Eski bilgisayarıma zaman zaman format attığımda, kurulum esnasında bu anahtarı girince sistem sorunsuz bir şekilde otomatik olarak etkinleşiyordu.
Ancak yeni bir bilgisayara geçiş yaptım ve temiz kurulumla Windows 10 Single Language yükledim. Kurulumda veya sonrasında aynı orijinal Windows 8 anahtarımı girdiğimde hiçbir şekilde kabul etmiyor ve "Windows'u Etkinleştir" hatası alıyorum.

Anakarta işli olarak gelmiş olabilir mi? Yanlış değilse bildiğim kadarıyla öyle oluyordu
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Pardon ben bilgisayar aldın da onunla geldi sandım.

Keylerin acaba zamanaşımı var mı merak ettim şimdi

Oem kodlar anakarta işlenir

Merhaba,
Yaklaşık 15 yıl önce Vatan Bilgisayar'dan satın aldığım tamamen orijinal, kutulu/faturalı Windows 8 Single Language ürün anahtarına sahibim.
Windows 10 ilk çıktığı dönemde bu anahtarla ücretsiz yükseltme yapmıştım ve o günden beri sorunsuz kullanıyordum. Eski bilgisayarıma zaman zaman format attığımda, kurulum esnasında bu anahtarı girince sistem sorunsuz bir şekilde otomatik olarak etkinleşiyordu.
Ancak yeni bir bilgisayara geçiş yaptım ve temiz kurulumla Windows 10 Single Language yükledim. Kurulumda veya sonrasında aynı orijinal Windows 8 anahtarımı girdiğimde hiçbir şekilde kabul etmiyor ve "Windows'u Etkinleştir" hatası alıyorum.
oem keyler sadece anakart ile baglıdır.
yeni pc de kullanamazsın.
su an ne yuklu?
belki yardımcı olurum
OZELİNE BAK

Son düzenleme:
Anakarta işli olarak gelmiş olabilir mi? Yanlış değilse bildiğim kadarıyla öyle oluyordu

Pardon ben bilgisayar aldın da onunla geldi sandım.

Keylerin acaba zamanaşımı var mı merak ettim şimdi
hocam keyi aldıgım zaman yeni bilgisayar almıştım onla devam ettim 4 5 sene sonra yeni bilgisayar topladım onlada sorunsuz kullandım şimdi yeni bilgisayara geçtim

Oem kodlar anakarta işlenir
o keyle 2 ana kart degiştim hocam ama

hocam keyi aldıgım zaman yeni bilgisayar almıştım onla devam ettim 4 5 sene sonra yeni bilgisayar topladım onlada sorunsuz kullandım şimdi yeni bilgisayara geçtim

o keyle 2 ana kart degiştim hocam ama
key girince verdigi hata kodu?

Screenshot_1.webp

bu hatayı veriyor

''o keyle 2 ana kart degiştim'' home sl ile olmaz, bir yerde hata var gibi..

bu hatayı veriyor
gecerli bir urun anahtarın yok, sl de bunu yapamazsın sl ler oem dir, anakarta baglanır.
yeni pc ye girince ''onay kimligi'' uyusmuyor. etkinleştiremezsin.
yukseltme ve tasımayı zannedersem 2025 yazı sınlandırmıstı.

''o keyle 2 ana kart degiştim'' home sl ile olmaz, bir yerde hata var gibi..

gecerli bir urun anahtarın yok, sl de bunu yapamazsın sl ler oem dir, anakarta baglanır.
yeni pc ye girince ''onay kimligi'' uyusmuyor. etkinleştiremezsin.
yukseltme ve tasımayı zannedersem 2025 yazı sınlandırmıstı.
peki nasıl çözebiliriz bunu çöpmü oldu şimdi bu ürün keyi :(

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,242,624
Üyeler
203,914
Son üye
Recep3759
Geri