Sizce Hangi Laptop Alınır ?

Crash1907

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
75
Üni için ve oyun için alacam biri intel işlemci diğeri amd sizce hangisini alayım.

Ekler

• 1000165514.webp
    1000165514.webp
    126.2 KB · Hit: 43
  • 1000165349.webp
    1000165349.webp
    99.4 KB · Hit: 45
Kütüphanede kullanacaksanız veya pil ömrü lazımsa AMD işlemcili olan seçin.

Hocam peki bilgisayar programcılığı bolumu için aliyorum işlemci fark eder mi ?
İşlemci güçleri arasında fark var. Ancak bilgisayar programcılığı için çok ağır işlemler yapmayacaksanız Ryzen AI 7 250 de fazlasıyla yeterli olacaktır. Kodlama, IDE kullanımı, web geliştirme ve günlük işler için herhangi bir sorun yaşamazsınız. Çok büyük projeler, sanal makineler veya yoğun derleme işlemleri yapacaksanız daha güçlü işlemcinin avantajı ortaya çıkar.

İşlemci güçleri arasında fark var. Ancak bilgisayar programcılığı için çok ağır işlemler yapmayacaksanız Ryzen AI 7 250 de fazlasıyla yeterli olacaktır. Kodlama, IDE kullanımı, web geliştirme ve günlük işler için herhangi bir sorun yaşamazsınız. Çok büyük projeler, sanal makineler veya yoğun derleme işlemleri yapacaksanız daha güçlü işlemcinin avantajı ortaya çıkar.
Oyunlarda pek fark eder mi peki? Yani beni oyunlarda ve ders konusunda üzmeyecekse amd versiyonunu alacam. Siz benim yerimde olsaniz hangisini alırdınız? Ben bu tür konularda karar veremiyorum nedense.

Oyunlarda pek fark eder mi peki? Yani beni oyunlarda ve ders konusunda üzmeyecekse amd versiyonunu alacam. Siz benim yerimde olsaniz hangisini alırdınız? Ben bu tür konularda karar veremiyorum nedense.
FPS oyunlarında fark eder, hikaye oyunlarında çok fark hissetmezsiniz. 144Hz ekrana sahip olduğu için CS ve Valorant gibi FPS oyunlarında her türlü 144 FPS üstü alacağınız için daha güçlü işlemci olması çok da önemli değil. R7 250 ile CS2'de 200 FPS falan alıyor almanız lazım. Belirtmem gerekiyor i5 14500HX işlemci çok ısınıyor, ısınmasını istemiyorsanız R7 250 alın derim.

FPS oyunlarında fark eder, hikaye oyunlarında çok fark hissetmezsiniz. 144Hz ekrana sahip olduğu için CS ve Valorant gibi FPS oyunlarında her türlü 144 FPS üstü alacağınız için daha güçlü işlemci olması çok da önemli değil. R7 250 ile CS2'de 200 FPS falan alıyor almanız lazım. Belirtmem gerekiyor i5 14500HX işlemci çok ısınıyor, ısınmasını istemiyorsanız R7 250 alın derim.
Yani Üzmez beni oyunlarda olsun diğer kullanımda olsun.

Merhabalar,

Intel avantajı:
Ani güç artışı sayesinde çok daha seri kullanma.
Çoklu işlerde güç kaybı yaşamaması.
Dezavantajı:
Pil süresinin düşük kalması.
AMD'ye nazaran daha fazla ısınması.

AMD avantajı:
Pil süresinin fazla olması.
Intel'e göre daha az ısı üretmesi.
Dezavantajı:
Intel'e göre daha yavaş kalması. (Devasa bir fark yok.)

Anlatımınıza göre AMD daha iyi seçenek olacaktır.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,241,802
Üyeler
203,581
Son üye
muroreis67
Geri