Öneri S23u'dan S25u/S26u'ya Geçilirmi?

tayfn35

80+ Silver
Reaksiyon skoru
898
Bütçe
90000
Yaklaşık 4 yıla yakındır 8/256 s23 ultra kullanıyorum ve çok memnunum taş gibi telefon ama yoğun kullandığımdan dolayı depolama yetmemeye başladı ve telefon değişmeyi düşünmeye başladım. S26u ve s25u 12/512 modelleri düşünmeye başladım ama s26 ultranın hafif aliminyum kasası tasarımını ve sağdan soldan görünmeyen ekran denen olaydan dolayı eklenen görüntü bozan filtreden dolayı hiç sevemedim bu sebepten s25 ultra düşünmeye başladım ama s23 ultranın ekranında herhangi bir filtre olmadığı için daha iyi diyenler var sizler ne düşünüyorsunuz. Sizce geçmeye değermi yoksa 1-2 yıl daha idare mi etmeliyim? Bu cihazları deneyimleyenler ve fikirleri olanlar paylaşırsa çok sevinirim.

Yaklaşık 4 yıla yakındır 8/256 s23 ultra kullanıyorum ve çok memnunum taş gibi telefon ama yoğun kullandığımdan dolayı depolama yetmemeye başladı ve telefon değişmeyi düşünmeye başladım. S26u ve s25u 12/512 modelleri düşünmeye başladım ama s26 ultranın hafif aliminyum kasası tasarımını ve sağdan soldan görünmeyen ekran denen olaydan dolayı eklenen görüntü bozan filtreden dolayı hiç sevemedim bu sebepten s25 ultra düşünmeye başladım ama s23 ultranın ekranında herhangi bir filtre olmadığı için daha iyi diyenler var sizler ne düşünüyorsunuz. Sizce geçmeye değermi yoksa 1-2 yıl daha idare mi etmeliyim? Bu cihazları deneyimleyenler ve fikirleri olanlar paylaşırsa çok sevinirim.
Depolama farkı çok kritik değilse geçmenin pek farkı olmaz S23U dan beri telefonlar aynı, çok ufak değişimler var ama pratikte bir olayları yok.

Depolama farkı çok kritik değilse geçmenin pek farkı olmaz S23U dan beri telefonlar aynı, çok ufak değişimler var ama pratikte bir olayları yok.
Aşırı kritik olmasada hemde babamın telefonu bozuldu hocam ona vericem eğer değişirsem yada direk babama yeni alıp ben bununla idare edicem gibi ama beni korkutan bir kaç yıl daha uygulama video sile sile idare ettikten sonra s28 ultraların vs. Sorunlu veya exynos olurmu ihtimali beni korkutuyor. S23 ultradan s25 ultraya geçsem ekran konusunda s24 veya s26 ultrada söylenen ekran sorunları varmı hocam bilginiz varmı?

s26'nın ekranı kötü diyorlar, yeni teknoloji getircez diye sıvamışlar biraz diye duydum

s26'nın ekranı kötü diyorlar, yeni teknoloji getircez diye sıvamışlar biraz diye duydum
Bende öyle duydum hocam. Mağazada baktığımda ekranı soluk geldi banada.

Aşırı kritik olmasada hemde babamın telefonu bozuldu hocam ona vericem eğer değişirsem yada direk babama yeni alıp ben bununla idare edicem gibi ama beni korkutan bir kaç yıl daha uygulama video sile sile idare ettikten sonra s28 ultraların vs. Sorunlu veya exynos olurmu ihtimali beni korkutuyor. S23 ultradan s25 ultraya geçsem ekran konusunda s24 veya s26 ultrada söylenen ekran sorunları varmı hocam bilginiz varmı?
S25U yu bizzat kısa süreli kullandım ekranda bir sorun yok bence. S23U dan farkı yansıtma engelleyici kaplama var, o da aslında güneşli havalarda falan güzel oluyor görüntü kalitesinde belki çok ufak da olsa bir kayıp vardır ama ben fark etmemiştim.

S26U konusunda haklılık payları biraz var, o cihazdaki Privacy display denen özellik için 1440P ekranı 720P sadece direkt karşıdan bakınca görülebilen + 720P her yerden görülebilen yapıda tasarlamışlar. Yani privacy display açıkken 2K ekran 720P ye düşüyor, kapalıyken de ekrana dümdüz bakarsan iki piksel türünü de görüp 2K kullanıyorsun ama açılı bakan biri piksellerin yarısını göremediği için yine ekranı soluk ve kalitesiz görebiliyor.

S23U günümüzde de gayet yeterli bence yeni serilerde çok elle tutulur bir yenilik yok. 26 nın da ekranında sorunlar çıkıyor yavaş yavaş o yeni hayalet özelliği yüzünden. Bence geçme.

Yarın Xiaomi 18 pro max tanıtılacak privacy display ona da eklenmiş ve samsung s26u ile yan yana koyduklarında ciddi anlamda ekranı daha iyi yapmışlar
Mevcut privacy display çözümü pek iyi değil bence. Xiaomi de yöntem konusunda değişiklik yapmamış, bu işin iyi seviyeye gelmesi için bence piksellerin görülebildiği açıyı dinamik değiştirebilecek bir sistem yapmaları lazım.

S23U dan farkı yansıtma engelleyici kaplama var, o da aslında güneşli havalarda falan güzel oluyor görüntü kalitesinde belki çok ufak da olsa bir kayıp vardır ama ben fark etmemiştim.
S24U var o yansıtma engelleyici ekran çok bela bir şey. İnanılmaz parmak izi kalıyor ekranı pürüzsüz tutmak imkansız ve yapısından dolayı temizlemesi de çok zor. Ekran koruyucu da takamıyorsun çünkü hem bir anlamı kalmıyor hem parmak izi okumuyor.

S24U var o yansıtma engelleyici ekran çok bela bir şey. İnanılmaz parmak izi kalıyor ekranı pürüzsüz tutmak imkansız ve yapısından dolayı temizlemesi de çok zor. Ekran koruyucu da takamıyorsun çünkü hem bir anlamı kalmıyor hem parmak izi okumuyor.
Yani s25u alsam ekran koruyucu takamazmıyım hocam

Yani s25u alsam ekran koruyucu takamazmıyım hocam
s25u ya takarsın koruyucu bir şey olmaz. parmak izi okuyucusu başa bela ama. yüz tanımayla kullan. ince film ekranlarda bile bi hayli azalıyor okuma performansı.
xio 17t pro falan da var daha ucuza - onlar da fena değil samsung şart değilse

Abartıyor millet. Gayet güzel ekranı var. Samsung ultradan bahsediyoruz. Sadece pd açıkken görüntü nit ve bakış açısına bağlı kontrastta bozulmalar oluyor. Pd kapalıyken 25u dan çok farklı değil.
Bir teknomarket varsa yakınınızda inceleyin. 4-5 yıl kullanıyorsanız telefonu 26u,ancak bütçe yetmezse 25u alın. 70k fiyatı ile 25u alternatifsiz bir durumda.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,242,624
Üyeler
203,914
Son üye
Recep3759
Geri