Parlak Glossy Monitör 4 K Önerileri

ruax

80+
Reaksiyon skoru
3
Merhaba, 0 haze yani tam parlak (glossy) kaplamaya sahip monitör önerilerinizi paylaşabilir misiniz?

Maalesef bu tür monitörler oldukça az. Yaptığım araştırmalarda birkaç model bulabildim ancak çoğu ya yarı parlak (semi-glossy), ya 4K değil ya da Türkiye'de satışı bulunmuyor.

Şu ana kadar bulabildiğim modeller:
  • Dell Alienware AW2725Q — yarı parlak (semi-glossy) deniyor.
  • AOC AGON PRO AG276UZD — yarı parlak (semi-glossy) deniyor.
  • ASUS ROG Swift OLED PG27UCWM — tam parlak (glossy) olduğu belirtiliyor ancak fiyatı 1650 $.
  • KTC M27P6S — Mini LED, 0% haze / tam parlak (glossy); ancak Türkiye'de satışı bulunmuyor.
Hem kendim için araştırıyorum hem de parlak kaplamayı seven diğer kullanıcılar için faydalı bir öneri listesi oluşturmak istiyorum. Bildiğiniz 0 haze / tam parlak (glossy) monitörleri paylaşırsanız çok yardımcı olur.Oledlerde bir çoğu yarı parlak olsada tam parlak ekran çok az diyebiliyor, fiyattan bağımsız önerilerinizi bekliyorum böylece isteyen bütcesine uygunu bulabilir.
ParkGGoki bir reddit kullanıcısıda oledleri sınıflandırmış ekte;

Ekler

• oled 1.webp
    oled 1.webp
    138.1 KB · Hit: 11
  • oled2.webp
    oled2.webp
    142.9 KB · Hit: 12
glossy monitör ne demek
oledlerin panelleri mat veya glossy kaplama ile geliyor onu belirtmis postta.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

ben kendime tavsiye veriyor olsam alienware al derdim. asus markasi genel olarak iq vergisi vermek isteyenler icin. burada kullanimda seni uzecek olan yok o yuzden cok fazla dusunmene gerek yok. kendi odamda glossy monitor kullaniyorum parlakligida %40 da. daha once parlaklik sorunu yasamadim hic. gunesi hicbir zaman direkt alan bir odada degil

Son düzenleme:
glossy monitör ne demek
Bulanıklık oranlarını kaplamalarını firmalar belirtmiyor yada yanlış belirtiyor bir standart olmadğından tahmini bulanıklık oranları bir fikir oluşturma açısından böyle;
Kaplama Türlerine Göre Genel Haze (Bulanıklık) Dağılımı
Monitör dünyasında kabul gören ve bu sitelerin testlerinde referans alınan genel Haze oranları şu şekildedir: [1]

Kaplama Türü (Screen Coating)Ortalama Haze OranıYansıma YapısıÖne Çıkan Örnek Modeller
True Glossy (Cam / Parlak)%0Tam ayna etkisi, sıfır bulanıklık, en net görüntü.ASUS ROG Strix OLED XG27AQDMG, Dough Spectrum Black
Glossy / Anti-Reflective%1 - %3Net görüntü, morumsu/koyu yansıma emilimi.Dell Alienware AW3225QF (QD-OLED)
Semi-Glossy / Light Matte%3 - %15Hafif puslu, yansımaları biraz dağıtır.Çoğu eski nesil VA ve bazı özel IPS paneller.
Standard Matte (Mat / Anti-Glare)%25 - %35Yansımayı tamamen dağıtır ama görüntüyü puslu yapar.ASUS ROG Swift PG27AQDP, Samsung Odyssey G80SH

Merhaba, 0 haze yani tam parlak (glossy) kaplamaya sahip monitör önerilerinizi paylaşabilir misiniz?

Maalesef bu tür monitörler oldukça az. Yaptığım araştırmalarda birkaç model bulabildim ancak çoğu ya yarı parlak (semi-glossy), ya 4K değil ya da Türkiye'de satışı bulunmuyor.

Şu ana kadar bulabildiğim modeller:
  • Dell Alienware AW2725Q — yarı parlak (semi-glossy) deniyor.
  • AOC AGON PRO AG276UZD — yarı parlak (semi-glossy) deniyor.
  • ASUS ROG Swift OLED PG27UCWM — tam parlak (glossy) olduğu belirtiliyor ancak fiyatı 1650 $.
  • KTC M27P6S — Mini LED, 0% haze / tam parlak (glossy); ancak Türkiye'de satışı bulunmuyor.
Hem kendim için araştırıyorum hem de parlak kaplamayı seven diğer kullanıcılar için faydalı bir öneri listesi oluşturmak istiyorum. Bildiğiniz 0 haze / tam parlak (glossy) monitörleri paylaşırsanız çok yardımcı olur.Oledlerde bir çoğu yarı parlak olsada tam parlak ekran çok az diyebiliyor, fiyattan bağımsız önerilerinizi bekliyorum böylece isteyen bütcesine uygunu bulabilir.
ParkGGoki bir reddit kullanıcısıda oledleri sınıflandırmış ekte;
Asus Xg32ucwm
Asus Pg27ucwm
Asus Pg27ucdm
Asus pg32ucdm3
Asus Xg27ucdm
MSI MPG 322UR x24
Msi MAG 321UP x24
Gigabyte MO27U2

ROG Strix OLED XG27UCDMG-Msi MAG 321UP x24 Görüntüleme Yüzeyi:Yansıma Önleyici
Gigabyte MO27U2-Anti-Reflection oldukları belirtilmiş ohalde yarı parlak diyebiliriz değil mi?Tam parlak bildiğiniz modellerde varsa yazarmısınız teşekkürler

• Beğen
Reaksiyonlar: XPCX
@Loky reisim herşeyi yazmış bana gerek kalmamış Xg27ucdmg semi glossydir. Anti reflection yazanlar semi glossy oluyor buna PG27UCDM örnek verilebilir.

Yanma(burn-in) belirli saat aralıklarında temizlik gerektirdiğinden ve çizilme riski bulunduğundan sadece OLED değil, Mini LED de önerebilirsiniz. 2H–3H sertlikte kaplamalar olduğundan, mikrofiber bezle bile çizilenler var. O yüzden bence alacak olan arkadaşlar, şeffaf pleksi ekran koruyucuları da düşünmeliler. Sertlikleri anlama açısından;
Malzemenin sertliğini kabaca anlamak için şu referansları kullanabilirsiniz:
  • Tırnağınız: Yaklaşık 2,5 sertliktedir (1 ve 2'yi çizer).
  • Bakır bozuk para: Yaklaşık 3,5 sertliktedir (3'ü çizer).
  • Çakı / çelik bıçak: Yaklaşık 5,5 sertliktedir (5'e kadar olanları çizer).
  • Pencere camı: Yaklaşık 5,5–6 sertliktedir.

Geri