🔥İndirim Samsung Odyssey G5 G53f 200 Hz 6.997 TL!

Bilader 2-3 aydır kullanıyor gayet memnun Amazondan 8.4den almıştı sanırım ilk aldığından 1 ölü piksel çıkmıştı amazon hemen değişti 2.de sorun yok.Fabrika ayar renkleri biraz soluk olabilir biraz ayar çakarsınız samsung için bence iyi fiyat-Aktif banka kampanyası falan varsa yan ekran olarak bile alsam mı diye düşünmedim değil ihtiyacım yok ama 500 1 de oradan gelse 5.9 samsung monitor mu olur

Son düzenleme:
Teknik verisi yok renk gamutu, kontrast oranı, OSD verileri, gecikme ve giriş gecikmesi verileri yok. Kör kör almak istemiyorum.

Dizi film izliyorsan IPS'ten uzak dur zaten Q27GX42NE al. Nadir oyun oynayan biri Fast IPS ile işi olmasın.
Aldım valla ben panel farklarindan anlamam ama ben canlı renkler sunan ekran kullanmak isterim bunu karşılayanda oled. Olede o kadar para veremem o yüzden yine aralarında ips paneldeki canlılık tercih sebebim oldu.

Aldım valla ben panel farklarindan anlamam ama ben canlı renkler sunan ekran kullanmak isterim bunu karşılayanda oled. Olede o kadar para veremem o yüzden yine aralarında ips paneldeki canlılık tercih sebebim oldu.
Film dizi izliyorsan en önemlisi kontrast oranı o da IPS'lerin en kötü olduğu alan. Sana yeni nesil Rapid VA panel lazım. Renk canlılığı + derin siyahları OLED almadan tek sunan şey VA paneller o da önerdiğim modelde mevcut. Tabii ki OLED olamaz çünkü pikseller kapanmıyor ama IPS'ten çok daha iyi olduğu kesin görüntü olarak. Ha bir de IPS'lerdeki IPS glow muhabbeti de VA'da yok ama yine de sana kalmış tabii.

İncelemesi bulundu. 405 nit parlaklığa ve %94 DCI-P3 renk gamutuna sahip gayet iyi.

İncelemesi bulundu. 405 nit parlaklığa ve %94 DCI-P3 renk gamutuna sahip gayet iyi.
Film dizi izliyorsan en önemlisi kontrast oranı o da IPS'lerin en kötü olduğu alan. Sana yeni nesil Rapid VA panel lazım. Renk canlılığı + derin siyahları OLED almadan tek sunan şey VA paneller o da önerdiğim modelde mevcut. Tabii ki OLED olamaz çünkü pikseller kapanmıyor ama IPS'ten çok daha iyi olduğu kesin görüntü olarak. Ha bir de IPS'lerdeki IPS glow muhabbeti de VA'da yok ama yine de sana kalmış tabii.
Kafamı çok karıştırdınız yaw aradaki farkları inanın ben fark etmem. Minimal hayattan zevk alan adamim. 2k monitör alıyorum ama izleyeceğim diziler muhtemelen 720p veya 1080p olacak. Çoğunlukla da cs veya ets2 oynayacam. İleride bu durum değişebilir ama gün geçtikçe ekran başında daha az vakit geçiriyorum.

Curved ve VA panel yazık paranıza cidden. Bu paralara cidden güzel ips paneller varken 7k şu ürüne vermeye yazık edersiniz. Va panellerde dip kısımlarda ışık sızması, renkler camur gibi...

İnceleme mi bu çeyrek inceleme. Gecikme, overshoot kontrast verisi yok.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Curved ve VA panel yazık paranıza cidden. Bu paralara cidden güzel ips paneller varken 7k şu ürüne vermeye yazık edersiniz. Va panellerde dip kısımlarda ışık sızması, renkler camur gibi...
Güncel kaliteli VA'larda böyle bir sorun yok. Kafan eski casper hayaletli VA'larda kalmış herhalde. Q27G42XNE hem curve değil flat hem VA hem de renkler bu bütçedeki IPS'ler ile benzer/daha iyi ama siyahlar... Devasa fark var.

İnceleme mi bu çeyrek inceleme. Gecikme, overshoot kontrast verisi yok.

Güncel kaliteli VA'larda böyle bir sorun yok. Kafan eski casper hayaletli VA'larda kalmış herhalde. Q27G42XNE hem curve değil flat hem VA hem de renkler bu bütçedeki IPS'ler ile benzer/daha iyi ama siyahlar... Devasa fark var.

Bu ürünü kontrol ettiğimde reddit forumlarında şunlar çıktı;

1. Monitörün renk kalibrasyonu kötü
2. Konsol desteği tam yok 60hz üstüne cıkmıyor
3. Ucuz stand Kalitesiz
4. Display port kablosu dandik
5. En önemli sorun Ghosting ve Siyah camurlaşma...

En önemli sorun ghosting ve Camurlaşma. Tamam siyahları fena değil ama bu ürün özelinde söylüyorum genelde böyle ucuz yapılıpaneller sorunlu hep.

Not: İşim gereği ve hobi olarak bütün panel Türlerini aktif kullanıyorum. Curved VA, Mini Led, Fast ips, Woled, OLED, Düz VA.. Deneyimlerim bunlar. Alıp almamak size kalmış. Teşekkür ederim...

7000 TL'ye dün aoc q27g42xe aldım. 2K 180HZ FAST IPS iptal edip bunu almaya değer mi

Güzel monitör FP ürünü Fast ips ürün rekabetçi için kullanılır. Tek sıkıntı gördüm Belli Belirsiz Çizgi Efekti (Pixel Inversion) demişler ama onu her göz algılamaz diye düşünüyorum. Tek eksiği pivot olmaması oda sıkıntı değil zaten 1000 TL'ye her yerde vesa ayaklık satıyorlar....

Son düzenleme:
Geri