Telefon Portundan Cat6 Nasıl Çekerim?

atanis

80+
Reaksiyon skoru
14
Bugün prizimi açtım ve kontrol ettim. Telefon portumda CAT6 kablo var. Salondaki modemimle aramda çok mesafe var, Ethernet kablosu çakmakla uğraşmak istemiyorum. Normalde port olarak CAT3 var ancak bağlamamışlar ve sanırım kablo CAT6. Nelere dikkat etmeliyim? Bu işle kim ilgilenir? Bilgilendirirseniz sevinirim. (İnternetim 1000 Mbps)

1790618554671.webp

Bugün prizimi açtım ve kontrol ettim. Telefon portumda CAT6 kablo var. Salondaki modemimle aramda çok mesafe var, Ethernet kablosu çakmakla uğraşmak istemiyorum. Normalde port olarak CAT3 var ancak bağlamamışlar ve sanırım kablo CAT6. Nelere dikkat etmeliyim? Bu işle kim ilgilenir? Bilgilendirirseniz sevinirim. (İnternetim 1000 Mbps)

Alıntıyı görüntüle
elektrikçiler veya fiberciler kablo çekiyorlar. Dikkat et ama kablonu sen al elektrikçinin getirdiği kabloyu kullanıyorum 1000mbps interneti en fazla 100 olarak kullanabiliyorum kafam sakinleşince kabloyu değiştirtcem.

elektrikçiler veya fiberciler kablo çekiyorlar. Dikkat et ama kablonu sen al elektrikçinin getirdiği kabloyu kullanıyorum 1000mbps interneti en fazla 100 olarak kullanabiliyorum kafam sakinleşince kabloyu değiştirtcem.
Zaten fotoğraftaki CAT6 tipi kablo niye sıfırdan çektireyim ki?

Zaten fotoğraftaki CAT6 tipi kablo niye sıfırdan çektireyim ki?
o zaman kabloya dişi soket bağlatıcaksınız hocam. bazı elektrikçiler yapıyor
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

1790619900910.webp

şunun gibi bir şey

sana lazım olan şey data prizi olarak geçiyor.
kimseye para yedirme bence sökebildiysen zaten kendin yaparsın

sana lazım olan şey data prizi olarak geçiyor.
kimseye para yedirme bence sökebildiysen zaten kendin yaparsın
Tamam da sıkıntı şu salondaki ile bu bağlantılı mı? Eğer bağlantılıysa kendim yaparım zaten, az bir şey elektrikten anlıyorum.

Tamam da sıkıntı şu salondaki ile bu bağlantılı mı? Eğer bağlantılıysa kendim yaparım zaten, az bir şey elektrikten anlıyorum.
multimetre ile test edebilirisin hocam. eğer kablonun telefon hattı ile bağlantısı varsa onu iptal etmen lazım oradaki yüksek voltaj cihazını yakar

Başın ağrımasın istiyorsanız şöyle bir şey var. Modeminizden gelen Cat6 kabloyu takıyorsunuz bir cihaza, diğerini de istediğiniz prize takıyorsunuz. O istediğiniz yerde hem wi-fi hem adeta modem gibi kablo ile alabiliyorsunuz.
Bu sistem elektrik tesisatınız ile internet taşıyabilme özelliği barındırıyor

şimdi duvardaki kabloyu dışarı al çarpılmassın merak etme, üstünde cat6 veya cat3 diye yazar, görseldeki %99 ihtimalle cat6 h.free kablo, şimdi kablo ana kısma bağlıdır değildir ona bişi diyemem, ama maaliyet bile olmasın dersen sadece cat6 keystone alıcaksın bi elektrikci veya tanıdıktanda keystone sıkma pensesi isticeksin internetten bakıp renk sırasınına göre çakıcaksın işlem bu kadar

multimetre ile test edebilirisin hocam. eğer kablonun telefon hattı ile bağlantısı varsa onu iptal etmen lazım oradaki yüksek voltaj cihazını yakar
İşte onu nereden bulacağım onu bilmiyorum. Multimetrem var ama pili yok eve geçerken pil alıp test edicem.

şimdi duvardaki kabloyu dışarı al çarpılmassın merak etme, üstünde cat6 veya cat3 diye yazar, görseldeki %99 ihtimalle cat6 h.free kablo, şimdi kablo ana kısma bağlıdır değildir ona bişi diyemem, ama maaliyet bile olmasın dersen sadece cat6 keystone alıcaksın bi elektrikci veya tanıdıktanda keystone sıkma pensesi isticeksin internetten bakıp renk sırasınına göre çakıcaksın işlem bu kadar
Cat6 olduğunu düşünüyorum. Bi şekilde çakma işini fln hallederim de salona bağlı olup olmadığını anlamam lazım.

Aynı sorundan bende muzdaribim, sırf uğraşmamak için 15 metre kablo çektim. Varsa kolay bir yolu valla bende düzeltirim

Başın ağrımasın istiyorsanız şöyle bir şey var. Modeminizden gelen Cat6 kabloyu takıyorsunuz bir cihaza, diğerini de istediğiniz prize takıyorsunuz. O istediğiniz yerde hem wi-fi hem adeta modem gibi kablo ile alabiliyorsunuz.
Bu sistem elektrik tesisatınız ile internet taşıyabilme özelliği barındırıyor
uygulama yüklü değil ürünü göremedim ama muhtemelen powerline cihazlarından bahsediyorsunuz. bunların hızı ve pingi tesisatın kalitesine göre çok değişir. ayrıca çamaşır makinesi gibi motorlu bir cihaz çalıştığı zaman kötü etkilenir. ben önermem hele 1000 mbit interneti olan adama hiç önermem

İşte onu nereden bulacağım onu bilmiyorum. Multimetrem var ama pili yok eve geçerken pil alıp test edicem.
valla ben zamanında multimetre olmadan yaptım. prizin arkasında basit telefon kablosu vardı. cat6da normalde 4 çift kablo olur ama bu kabloda daha azdı. telefon hattından ayırıp şansımı denedim

1000134328.webp

100 mbit ethernet için sadece 2 çift kablo yeterli oluyor şansımı denedim ve oldu.
5 yıldan uzun süredir sıkıntısız bir şekilde kullanabiliyorum.

Son düzenleme:
Aynen powerline dı önerdiğim. Dediğiniz olaylar da var tabii ki, kaliteyi etkileyen.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,244,812
Üyeler
204,532
Son üye
mehmetbahar
Geri