Yardım İdefix Lego Technic Rezilliği!

SütveBal

80+
Reaksiyon skoru
68
İdefix'ten satın aldığım Lego Technic Ford GT modeli, tarafıma ulaştığında kutusu tamamen ezilmiş ve deforme bir haldeydi. İlerleyen aşamalarda paketin içindeki parçaların eksik olduğunu fark ederek iade talebi oluşturdum. Ancak İdefix ve satıcı, ürünü yapmaya başladığım gerekçesiyle iademi reddetti. Ürünü yapmaya baskanadan lego gibi küçük parçaları gözümle seçerek nasıl eksik oldugunu anlıycagımı bilemedim gerçekten saçmalık. Hem hasarlı teslimatla mağdur edildim hem de eksik parçalı bir ürün için haksız bir bahaneyle iade hakkım elimden alınıyor. Bu mağduriyetin giderilmesini ve gerekenin yapılmasını talep ediyorum. Peki, bu konu hakkında neler yapabilirim?

Ekler

• 20260922_135404.webp
    20260922_135404.webp
    852.9 KB · Hit: 30
  • 20260922_135349.webp
    20260922_135349.webp
    663.1 KB · Hit: 28
  • 20260922_135344.webp
    20260922_135344.webp
    749.3 KB · Hit: 29
  • 20260922_135424.webp
    20260922_135424.webp
    648.2 KB · Hit: 28
  • 20260922_135418.webp
    20260922_135418.webp
    1,006.2 KB · Hit: 27
  • 20260922_135414.webp
    20260922_135414.webp
    804.7 KB · Hit: 22
  • 20260922_135410.webp
    20260922_135410.webp
    658.1 KB · Hit: 24
  • 20260923_201645.webp
    20260923_201645.webp
    424.8 KB · Hit: 21
  • 20260922_135353.webp
    20260922_135353.webp
    760 KB · Hit: 31
İdefix'ten satın aldığım Lego Technic Ford GT modeli, tarafıma ulaştığında kutusu tamamen ezilmiş ve deforme bir haldeydi. İlerleyen aşamalarda paketin içindeki parçaların eksik olduğunu fark ederek iade talebi oluşturdum. Ancak İdefix ve satıcı, ürünü yapmaya başladığım gerekçesiyle iademi reddetti. Ürünü yapmaya baskanadan lego gibi küçük parçaları gözümle seçerek nasıl eksik oldugunu anlıycagımı bilemedim gerçekten saçmalık. Hem hasarlı teslimatla mağdur edildim hem de eksik parçalı bir ürün için haksız bir bahaneyle iade hakkım elimden alınıyor. Bu mağduriyetin giderilmesini ve gerekenin yapılmasını talep ediyorum. Peki, bu konu hakkında neler yapabilirim?
Tüketici Hakem Heyetine şikayet et
Bir de Şikayetvar'a yazabilirsin

Tüketici Hakem Heyetine şikayet et
Bir de Şikayetvar'a yazabilirsin
şikayet vara 4 5 gün once bu konu hakkında yazdım fakat klişe bir cevap atıp umursamadılar tüketici hakem heyeti hakkında hiçbir fikrim yok etrafımda yardımcı olabilcek tanıdığım da yok maalesef

şikayet vara 4 5 gün once bu konu hakkında yazdım fakat klişe bir cevap atıp umursamadılar tüketici hakem heyeti hakkında hiçbir fikrim yok etrafımda yardımcı olabilcek tanıdığım da yok maalesef
İdefix den satın aldığınız satıcıyla bir şekilde iletişime geçmeye çalışmayı deneyin bence
Mağaza ismi ile Google da arattığınızda genelde çıkıyor çoğu satıcı bir şekilde numarasını falan bulun arayıp görüşmeyi deneyin
Bir de İdefix'in canlı destek kısmı var mıydı hatırlamıyorum varsa oradan baskılayın yoksa arayıp görüşün İdefix ile, iade süresi içerisindeyse aldığınız ürün koşulsuz iade almak zorundalar

Hocam eksik parçaları şöyle anlıyoruz. Kitapçığın son sayfalarında her parçanın kodu var. Oradan bir liste çıkar kendine neler eksik.
Her poşette hangi parçalar olduğu yazar.
Sonra buradan talep et ücretsiz gönderim sağlıyorlar.

Hocam eksik parçaları şöyle anlıyoruz. Kitapçığın son sayfalarında her parçanın kodu var. Oradan bir liste çıkar kendine neler eksik.
Her poşette hangi parçalar olduğu yazar.
Sonra buradan talep et ücretsiz gönderim sağlıyorlar.

evet evet daha önce lego da 1 2 adet eksik parcam oldu ve talep ettim geldi fakat bu sette ortalama 7 8 adete yakın eksik parcam var gonderim saglarlar mı bilmiyorum

evet evet daha önce lego da 1 2 adet eksik parcam oldu ve talep ettim geldi fakat bu sette ortalama 7 8 adete yakın eksik parcam var gonderim saglarlar mı bilmiyorum
Kutu ezilmesi satıcının suçu olmayabilir kargo kaynaklı olabilir.
Gene keza eksik parçaları nasıl anladınız?
Yani legonun içindeki poşetler yırtık mıydı yoksa siz poşetleri açınca mı eksiği fark ettiniz?

Kutu ezilmesi satıcının suçu olmayabilir kargo kaynaklı olabilir.
Gene keza eksik parçaları nasıl anladınız?
Yani legonun içindeki poşetler yırtık mıydı yoksa siz poşetleri açınca mı eksiği fark ettiniz?
poşetleri acınca farkettim ve işin legodan parca istemeye gitmemesini eski yaşadığım deneyimden istemiyorum. En son bu tarz bi parça isteme mevzusunda 4.5 hafta gibi bi süre beklemiştrim gümrük kuralları vb. şeyler yüzünden

poşetleri acınca farkettim ve işin legodan parca istemeye gitmemesini eski yaşadığım deneyimden istemiyorum. En son bu tarz bi parça isteme mevzusunda 4.5 hafta gibi bi süre beklemiştrim gümrük kuralları vb. şeyler yüzünden
Hocam burada satıcının bir suçu yok o zaman.
Yani onlar kutuyu açıp kontrol etmiyor sonuçta.
Bu biraz sizin şanssızlığınız olmuş.
Ben 20'ye yakin LEGO yaptım 1 kere eksik parça çıkmıştı şimdiye kadar.

Hocam burada satıcının bir suçu yok o zaman.
Yani onlar kutuyu açıp kontrol etmiyor sonuçta.
Bu biraz sizin şanssızlığınız olmuş.
Ben 20'ye yakin LEGO yaptım 1 kere eksik parça çıkmıştı şimdiye kadar.
evet benim de 7. setim falan 2. ye yasıyorum şans işi birazcık..

Bi setten 7 8 eksik cok fazla. Bence siz goremediniz ya da yanlis yere takmis olmayasiniz?

Ben de 6-7 tane set aldim hic eksik cikmadi. 6-7 eksik fazla yani makine sayarak koymuyir mu

Bi setten 7 8 eksik cok fazla. Bence siz goremediniz ya da yanlis yere takmis olmayasiniz?

Ben de 6-7 tane set aldim hic eksik cikmadi. 6-7 eksik fazla yani makine sayarak koymuyir mu
bende aynı şekilde düşündüm ama sadece masamda yaptım ve takıntılı birisi oldugum icin masayı falan yerinden kaldırdım hareket ettirdim
fakat herhangi bir şekilde kaybolan parçam yok

6-7 parça eksik olması çok zor bir durum
muhtemelen fark etmemiş olabilirsiniz tekrardan bir bakın
Satıcılık pek bir durum yok
Parçaların poşetleri açık değil demişiniz zaten
iade alma kısmı satıcıya bağlı biraz

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,243,567
Üyeler