🔥İndirim 💥7.799 TL ! MSI Mag 274cqf 27" 0.5ms 2k Va Curved 180hz Monitör 💥

k0nzsi4

80+ Gold
Reaksiyon skoru
4,153
Selamlar. VA sevmiyor bu forum biliyorum ama IPS Glow ile uğraşmak istemeyen, kontrast, siyah doğruluğu ve renk konusunda daha iyi panel arayan kişilere hitap eden bir panel VA. Dolayısıyla forumda bunu arayan insanlar olduğunu da düşünerek konuyu açıyorum.

Gelelim ürüne. 2K pazarı çok geniş fiyatı genele göre uygun ve kendi rakipleri içinde en uygunu. Temmuz'un ortasından beri gördüğü en düşük fiyatı görmüş. Fiyatı tatlı bir noktada diye düşünüyorum. Belirttiğim kriterlerde ürün arayan kişiler değerlendirebilir.

sanırım curved monitörlerin ilk çıktığındaki cazibesi artık yok

Selamlar. VA sevmiyor bu forum biliyorum ama IPS Glow ile uğraşmak istemeyen, kontrast, siyah doğruluğu ve renk konusunda daha iyi panel arayan kişilere hitap eden bir panel VA. Dolayısıyla forumda bunu arayan insanlar olduğunu da düşünerek konuyu açıyorum.

Gelelim ürüne. 2K pazarı çok geniş fiyatı genele göre uygun ve kendi rakipleri içinde en uygunu. Temmuz'un ortasından beri gördüğü en düşük fiyatı görmüş. Fiyatı tatlı bir noktada diye düşünüyorum. Belirttiğim kriterlerde ürün arayan kişiler değerlendirebilir.

AOC Q27G42XNE modeli daha iyi değil mi bundan?

AOC Q27G42XNE modeli daha iyi değil mi bundan?
ben bu ürün özelinde bi indirim olduğu için buna konu açtım ayrıca bu ürün curved aoc düz. tercih meselesi. aoc'un kendi fiyat bandı zaten şuanki fiyatı.

ben bu ürün özelinde bi indirim olduğu için buna konu açtım ayrıca bu ürün curved aoc düz. tercih meselesi. aoc'un kendi fiyat bandı zaten şuanki fiyatı.
Kıyaslayınca Q27G42XNE daha iyi bir tercih mi olur yoksa bu mu? Aralarında pek bir fiyat farkı yok.

Kıyaslayınca Q27G42XNE daha iyi bir tercih mi olur yoksa bu mu? Aralarında pek bir fiyat farkı yok.
özellikleri birebir aynı gibi görünüyor. panel detayına erişemedim maalesef. Curved ya da flat tercihine kalmış bu durumda. ben olsam fiyat avantajından dolayı MSI tercih ederdim.

özellikleri birebir aynı gibi görünüyor. panel detayına erişemedim maalesef. Curved ya da flat tercihine kalmış bu durumda. ben olsam fiyat avantajından dolayı MSI tercih ederdim.
VA monitörlerde flat yerine curved olması daha avantajlı diye biliyorum VA'nın panel özelliklerine göre. Haksız mıyım?

va panel pişmanlıktır black smearing ıps ten geçişte acayip göze batıyor
Burada kullanım senaryoları denkleme dahil edilmeli hocam. IPS'te de kronik IPS GLOW var mesela siyahları gri görüyorsun. Hangi şartta hangi senaryoda kullanacağına göre tercih edebilirsin.

VA monitörlerde flat yerine curved olması daha avantajlı diye biliyorum VA'nın panel özelliklerine göre. Haksız mıyım?
Bu konu hakkında net bilgim yok ama VA'ların çoğu curved. Bi bildikleri vardır herhalde :D
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Bunlar gelişmiş VA. IPS'ten geçip Q27G42XNE ile çok memnuniyet yaşayan yazı okudum.
Samsung G65B'de aynı şekilde. Çok memnun kalıyor alanlar. Yeni nesil VA'larda azalmış olabilir. Ama dediğim gibi kullanım senaryoları devreye giriyor ben siyahları siyah görmenin ne güzel bir şey olduğunu OLED'e geçince gördüm IPS'te ben siyahları siyah sanıyormuşum sadece. Full gri görünüyor. VA'da bu durum daha iyi ve renkler IPS GLOW olmadığı için ölmüyor, soluklaşmıyor. İkisinin de kendine göre avantajları var.

Bu konu hakkında net bilgim yok ama VA'ların çoğu curved. Bi bildikleri vardır herhalde :D
VA'larda farklı noktalardan bakışta görüntü farklılaşması olayından dolayı curved gibi saran bir şekil daha avantajlı oluyor diye duymuştum.

Geri