GIGABYTE 27" G27QC A 165Hz 1ms qhd almıştım ekranı kaydırırken siyah takip ediyordu ayrıca hades oynuyordum mesela oyun berbat hale gelmişti neyseki online almıştım itopyadan gidip iade etmiştim kuzenimde asus va panel vardı 2k curved o da aynı şekildi görüp kullandıüım 2 va panelde de renk takibi vardı fifa oynarken oyuncu imleci takip ediyor gibi oluyor mesela göz alışınca belki sorun yok ama ıps den sonra cok fark ediyor ki youtubede de hades oyununda bariz fark gözüküyor ama va panel kullananın gözü alışıyo normal geliyo onlara heraldeNe kullandınız Gamebooster BFOSGWOWBAOO VA 100 Hz mi?
Hocam sıkıntı şurda sizin kullandığınız monitörlerin ghosting ve gecikme performansı çok kötü. Yeni nesil VA panellerin ise hiçbir alakası yok bununla.GIGABYTE 27" G27QC A 165Hz 1ms qhd almıştım ekranı kaydırırken siyah takip ediyordu ayrıca hades oynuyordum mesela oyun berbat hale gelmişti neyseki online almıştım itopyadan gidip iade etmiştim kuzenimde asus va panel vardı 2k curved o da aynı şekildi görüp kullandıüım 2 va panelde de renk takibi vardı fifa oynarken oyuncu imleci takip ediyor gibi oluyor mesela göz alışınca belki sorun yok ama ıps den sonra cok fark ediyor ki youtubede de hades oyununda bariz fark gözüküyor ama va panel kullananın gözü alışıyo normal geliyo onlara heralde
Hocam bunu mu yoksa başlıktaki monitörü mü alayım?Hocam sıkıntı şurda sizin kullandığınız monitörlerin ghosting ve gecikme performansı çok kötü. Yeni nesil VA panellerin ise hiçbir alakası yok bununla.
Burdan bakabilirsin. Bu monitörde ghosting yok, black smearing çizgisi düşük, ortalama tepki süresi 4 ms ve tablo yemyeşil. Ayrıca yenileme sıklığı %90 çıkmış yani 180 Hz'e çok çok rahat yetişiyor monitör. Ve bu 8.299 TL'ye satılan bir VA panel monitör.![]()
Rehber: AOC Q27G42XNE 2K 180HZ Monitör alınır mı?
Q27G4XN ve Q27G42XNE arasında pivot ve yükseklik ayarı farkı var, TR'de satılan model pivot olmayan yani Q27G42XNE modeli. Q27G4XN'nin incelemesini görünce rehber yapmak istedim. Ghosting performansı ve tepki süresi VA monitörler ghosting yapmasıyla ünlüdür bilinen bir gerçek ama artık yeni...www.technopat.net
Bunu tabii ki. Başlıktaki monitörün ghosting testi dün elime geçti. Ufoyu baştan sona takip ederek çekemese ve 1 dakikalık sabit kamerada video atsa bile az çok bir şey belli oluyor. Ghosting performansı fena değil ancak Q27G42XNE daha iyi. Konudakinin renk gamutu vb. hiçbir şey belli değil.Hocam bunu mu yoksa başlıktaki monitörü mü alayım?
Eyvallah.Bunu tabii ki. Başlıktaki monitörün ghosting testi dün elime geçti. Ufoyu baştan sona takip ederek çekemese ve 1 dakikalık sabit kamerada video atsa bile az çok bir şey belli oluyor. Ghosting performansı fena değil ancak Q27G42XNE daha iyi. Konudakinin renk gamutu vb. hiçbir şey belli değil.
Araştırsınlar güncel durumu araştırmıyorlarsa da kendileri bilir yanlış satın alım yaparlar bizi bağlamaz, doğru düzgün okusunlar öğrensinler. Bir yere kadar hitap edip anlatıyoruz işin aslını detaylı olarak öğrenmek isteyenlere, iş onlarda bitiyor herkese yetişmek gibi bir derdimiz yok olamaz istesek de mümkün değil. Sabit yanlış düşüncelere sahip bu tip insanları malesef görüyoruz...20k ya cok iyi IPS alırım VA alacagıma diyenler var hala. Rehberi oku diyorum bakmıyor bile. Öyle bir yer edindi ki VA panel, uzun vadede Edge lit IPS monitörler yine liderliğini koruyacaktır.
Hocam yanlış bilgi vermeyelim ghosting ve black smearing var ama çok az olduğundan rahatsız etmiyor.Hocam sıkıntı şurda sizin kullandığınız monitörlerin ghosting ve gecikme performansı çok kötü. Yeni nesil VA panellerin ise hiçbir alakası yok bununla.
Burdan bakabilirsin. Bu monitörde ghosting yok, black smearing çizgisi düşük, ortalama tepki süresi 4 ms ve tablo yemyeşil. Ayrıca yenileme sıklığı %90 çıkmış yani 180 Hz'e çok çok rahat yetişiyor monitör. Ve bu 8.299 TL'ye satılan bir VA panel monitör.![]()
Rehber: AOC Q27G42XNE 2K 180HZ Monitör alınır mı?
Q27G4XN ve Q27G42XNE arasında pivot ve yükseklik ayarı farkı var, TR'de satılan model pivot olmayan yani Q27G42XNE modeli. Q27G4XN'nin incelemesini görünce rehber yapmak istedim. Ghosting performansı ve tepki süresi VA monitörler ghosting yapmasıyla ünlüdür bilinen bir gerçek ama artık yeni...www.technopat.net
Ufo testine göre yorumladım. Çizgisi yok denecek kadar az. Üyeyi tatmin edebilmek için böyle şeyler demem lazım ve çok yanlışta değil.Hocam yanlış bilgi vermeyelim ghosting ve black smearing var ama çok az olduğundan rahatsız etmiyor.
uçurur bu seni hocamHocam mevcutta kullandığım LG UltraGear 180 Hz, 2K (2560×1440), IPS panel monitörüm var çok memnunum ama 7800x3d işlemciye sahibim cs2 de falan 600+ fps alıyorum. Bundan dolayı HZ yüksek ıps 1k monitör bakıyorum, bütçe 10k diyelim. Öneriniz ne olur acaba ?
reisim markayı ilk defa görüyorum incelemelerine bakacağım tavsiye için teşekkür ederim, peki bilindik markalardan önerebileceğiniz var mı ?