Yardım Bu İki İşlemciden Hangisi Olmalı

operapr

80+
Reaksiyon skoru
0
merhaba

game graraj slayer marka işlemci hariç diğer tüm özellikleri aynı olan

1- Slayer 9XL 5070Tİ (intel ultra 9 275hx)
2- Slayer R9T3D-5070Tİ (AMD Ryzen 9 9955HX3D)

3dmax, corona render, vray render ve unreal engine için kullanılacak.

bu iki laptoptan birini bu gün iade etmem gerekiyor tercih yapamıyorum, kullanım amacı esas olarak en doğru seçim hangisi olur yardımcı olur musunuz, (zaman kısıtlı iade süreci sebebiyle)

oyun ıcın degılse u9 275hx ( ben aktıf kullanıyorum ) eger oyun ıcın ıse x3d ıslemcı tercıh etmelısın.

merhaba

game graraj slayer marka işlemci hariç diğer tüm özellikleri aynı olan

1- Slayer 9XL 5070Tİ (intel ultra 9 275hx)
2- Slayer R9T3D-5070Tİ (AMD Ryzen 9 9955HX3D)

3dmax, corona render, vray render ve unreal engine için kullanılacak.

bu iki laptoptan birini bu gün iade etmem gerekiyor tercih yapamıyorum, kullanım amacı esas olarak en doğru seçim hangisi olur yardımcı olur musunuz, (zaman kısıtlı iade süreci sebebiyle)
Tarafsız olarak sorarsanız , Corona , Vray de Ryzen önde , taraflı olarak sorarsanız ben olsam yine de 275hx i alırdım . Şöyle de mini bir karşılaştırma koyayım siz karar verin yine de ;

Intel Core Ultra 9 275HX vs AMD Ryzen 9 9955HX3D

teşekkür ederim,

intel ultra 9 275hx laptop'ta cpu fanı gpu fanına göre neredeyse iki kat daha hızlı dönüyor bu normal mi

Ryzen 9 9955HX3D laptopta her iki fan aynı hızda dönüyor

İntel AMD'ye göre daha fazla ısındığı için işlemci fanın daha hızlı çalışması durumuyla karşılaşırsın.
Benim tercihim AMD'den yana

Hocam kullanım amacınız oyun değil direkt iş olduğu için ben 9955HX3D olanı tutardım

teşekkür ederim,

intel ultra 9 275hx laptop'ta cpu fanı gpu fanına göre neredeyse iki kat daha hızlı dönüyor bu normal mi

Ryzen 9 9955HX3D laptopta her iki fan aynı hızda dönüyor
Onun nedeni Ekran kartının "discrete" olarak ayarlanmamış olmasındandır muhtemelen , çünkü bizim 14700HX ve rtx 4070 laptop ta o şekilde , ekran kartı seçimini otomatikten ayrık ekran kartına aldığınızda aradaki fark çok daha az olur (zaten ekran kartı ne kadar az kullanılıyorsa fanı da o kadar az döner normaldir) , oyun oynarken de ikisi de bolca döner. Peki hangi şekilde kalması uygun diye sorarsanız , gayet tabi olarak pildeyken otomatik , hatta omen gibi yazılımlardan otomatik olarak en alt düzeye indirilecek şekilde işaretlersiniz , fişteyken ve bolca oyun oynayacağınız zaman ayrık ekran kartına geçersiniz yazılımsal anahtarından , yazılımsal anahtarı yoksa (ki kendine özelleşmiş programında vardır ) bios tan yaparsınız . Bundan dolayıdır ki cpu fanı daha çabuk sızlanmaya başlar (biz de öyle olmuştu değişmiştik) ekran kartı fanın da hala sıkıntı yok.

EK : Böyle üst düzey işlemciler kullanacağınız zaman diğer arkadaşlarında dediği gibi , intel daha çok ısınır ama amd de ısınır ve eninde sonunda su koyar işinize ki render le de uğraşacağınızı belirtiyorsunuz , bu kadar paraya kıyıyor ve bu iki laptop tan birini alıyorsanız , şunun gibi şeylere de ihtiyacınız olacak eninde sonunda, başka bir soruya verdiğim cevabı kopyala-yapıştır yapayım ;

" Memo Fl08 , Thermal Grizzly Faz Değişimli Termal Ped ile birlikte mx6 lı 45 watt a sabitlenmiş Victus 16 2k 240hz 14700hx 4070 li laptop ta işlemci 90 derece ve üstü çalışırken , Aida64 System Stabilite işkence testinde (system memory ve cache de dahil) 95 watt da 55 derece de çalıştırdı, arasıra 60-62 lere pic attı ama tekrar aşağı seviyelere geldi , testin hiç bir aşamasında anlık bile olsa termal kısmaya uğramadı (sadece Grizzly uygulaması 73-75 dereceye + Memo da beraber 55 derece) , ekran kartı da aynı şekilde. 7 kademeli stand ı var, fan hızını en sessizden turboya kadar düğmelerle basarak ayarlayabiliyorsunuz, ışığını kapatıp açabiliyorsunuz, altındaki toz filtresini kolayca çıkartıp temizleyip tekrar takabiliyorsunuz . CihazTv de incelemesi var , ikisini de bizzat uyguladık, kullandık , tecrübe ettik , memnun kaldık , öneriyorum. Yeni alacak olmanızdan dolayı şimdilik Ped kullanmazsınız muhtemelen ama şimdiden yazmış olalım , eninde sonunda kullanacaksınız zaten, olmadı laptop ta sıcaklık derdinden müzdarip diğer arkadaşlar içinde bir alternatif bilgi olmuş olur, hayırlı olsun laptop unuz. "

Ekler

• Memojpg.webp
    Memojpg.webp
    637.8 KB · Hit: 2
Son düzenleme:
teşekkür ederim,

ekran kartı tarafı fanı az çalıştığından sağ taraf baya ısınıyor, dıştan sıcaklık çok hissediyor

Geri