Köye Taşındım İnternetsiz mi Kalacağım?

Metin Z.

80+
Reaksiyon skoru
1
Merhaba,

Başlıkta belirttiğim gibi köye taşındım ama altyapı çok zayıf her şey yolunda giderse 20-25 Mb arasında internet ancak alabiliyorum video bile zor izlerken çok istediğim PC toplama işini nasıl yapıcam hiç bilmiyorum. PC toplayayım diyorum ama bu sorun varken nasıl kullanıcam?
Tasınabilir modemlere bakıyorum mesela Superbox gibi onlar bile altyapınız uygun değil diyor. Ben bu sorunu nasıl çözebilirim aramızda telekomcu varsa veya bu konu ile ilgili bilgisi olan lütfen bana ışık tutun

Starlink e başvur

Köylük yerdeyim ben de internetim şu şekil.
1790792289836.webp

Türkiyede Starlink mi var da başvurayım arkadaşım
Adamakıllı internet alabileceğin 3 seçenek var:
5G Turbobox
5G Superbox
5G Redbox

Hangisi daha yüksek hız sunuyorsa onu seç

10-11 mbps internet ile youtube da falan sorunsuz video izleyebiliyorum. Takma kafana.

Adamakıllı internet alabileceğin 3 seçenek var:
5G Turbobox
5G Superbox
5G Redbox

Hangisi daha yüksek hız sunuyorsa onu seç
Ahh ahh keşke verseler adamlara başvuruda bulunuyorum sizin altyapınıza 5G Turbobox uygun değil 4.5 GB Turbobox verelim diyorlar anlamıyorum bunlar taşınabilir veya kablosuz değil miydi ben mi yanlışım neyin altyapısı gökyüzünden çek verini gitsin yaa
Hee dese ki sizin orada sim kartlarda 5G veri çekemiyor baz istasyonu yetersiz ona da okeyim ama telefonda 5G çekiyor şakır şakır bu nasıl iştir yahu
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

10-11 mbps internet ile youtube da falan sorunsuz video izleyebiliyorum. Takma kafana.
Yıl oluyor 2027 hala biz 10-20 mbps cebelleşiyoruz bu nasıl iştir anlamadım

Ahh ahh keşke verseler adamlara başvuruda bulunuyorum sizin altyapınıza 5G Turbobox uygun değil 4.5 GB Turbobox verelim diyorlar anlamıyorum bunlar taşınabilir veya kablosuz değil miydi ben mi yanlışım neyin altyapısı gökyüzünden çek verini gitsin yaa
Hee dese ki sizin orada sim kartlarda 5G veri çekemiyor baz istasyonu yetersiz ona da okeyim ama telefonda 5G çekiyor şakır şakır bu nasıl iştir yahu
Öyle şey mi olur hocam ne yapmaya çalışıyorlar anlamadım
Bir şekilde halletmeye çalış bakalım hayırlısı inşallah

Superbox büyük ihtimalle en temiz seçenek, telefon gibi çalışıyor gerçi orada baz istasyonudur fln yoksa ne yapar bilmiyorum. Bir de zamanında paket sınırlamaları vardı, şimdi sınırsız oluyormuş sanırım, öyleyse çok iyi bir seçenek.

Dilekceni ver fiber için ne olur ne olmaz diye. Hatta adsl bile cektirebilirsin geçenlerde instada gördüm bir çift hizli gelsin diye başvurup köye evlerine altyapı cektiriyorlardi

uydu internetlerde var diye biliyorum , starlink olmasa da bizim köyde öyle yaptıran vardıydı

Güncel olarak superbox 5g evinde kullanıyorum öncede 4.5g kullanıyordum hız olarak 5g daha iyi 700 800mbps görüyor. eğer online fps oyunları oynuyacaksan internet hızı kaç olursa olsun eğer kabloluysa al. eğer sadece film dizi ve hikayeli oyunlar oynuyacaksan superbox 5g senini için mükemmel bir tercih. güncel olarak baz istasyonunun yanında oturuyorum 5g nsa yani vitaminli 5g ile valorantta gece saatlerinde 42 50ms sabahları 50 80 arası ama sürekli paket kaybı var oyun takılır gibi ms var, cs 2dede durum aynı.

ek olarak eğer çanak internet vs kullanacaksan onlarda durum dahada vahim sabit bir ms alman çok zor eğer şanslıysan 40 50 değilsen 300 400.

Güncel olarak superbox 5g evinde kullanıyorum öncede 4.5g kullanıyordum hız olarak 5g daha iyi 700 800mbps görüyor. eğer online fps oyunları oynuyacaksan internet hızı kaç olursa olsun eğer kabloluysa al. eğer sadece film dizi ve hikayeli oyunlar oynuyacaksan superbox 5g senini için mükemmel bir tercih. güncel olarak baz istasyonunun yanında oturuyorum 5g nsa yani vitaminli 5g ile valorantta gece saatlerinde 42 50ms sabahları 50 80 arası ama sürekli paket kaybı var oyun takılır gibi ms var, cs 2dede durum aynı.

ek olarak eğer çanak internet vs kullanacaksan onlarda durum dahada vahim sabit bir ms alman çok zor eğer şanslıysan 40 50 değilsen 300 400.
Detaylı ve tecrübeye dayalı yanıtın için çok teşekkür ederim dostum. Hızın (Mbps) her şey olmadığını ve rekabetçi oyunlarda kararlılık ve düşük ping için sabit/kablolu hattın ne kadar kritik olduğunu çok iyi özetlemişsin aklımdaki soru işaretlerini tam olarak giderdin eyvallah 🙏

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,243,935
Üyeler
204,287
Son üye
mehmet_389
Geri