🔴Sonunda: Gemini 4 Argon Duyuruldu !

-Mehmet-

80+ Platinum
Reaksiyon skoru
6,835
Google, aylar süren sessizliğini bozdu ve sonunda yeni modeli olan Gemini 4 Argon'u duyurdu !👀
Yeteneklerine dair bir tanıtım gelmedi ama benchmark sonuçlarını paylaşmışlar.
Önümüzde ki günlerde modelin yetenekleri yavaş yavaş ortaya çıkar diye düşünüyorum.
Öğrencilere hayırlı olsun bedavaya sonunda iyi bir model kullanıcaz :D

1790805386202.webp

Google, aylar süren sessizliğini bozdu ve sonunda yeni modeli olan Gemini 4 Argon'u duyurdu !👀
Önümüzde ki günlerde modelin yetenekleri yavaş yavaş ortaya çıkar diye düşünüyorum.

Alıntıyı görüntüle

İşte şimdi 179TL verilir 😅

Yalnız duyurup erişime açmamaları saçma, ChatGPT ve Claude bir model duyurunca en geç ertesi gün falan ücretli abonelere açıyor.

Son zamanlarda gemininin performansı acayip düşüktü. Umarım bu versiyon işe yarar bir şey olmuştur.
benchmarklar iyi duruyor da tabi çok güvenmemek gerek onlara. Çok sapıttı bir kaç aydır gemini.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

İşte şimdi 179TL verilir 😅

Yalnız duyurup erişime açmamaları saçma, ChatGPT ve Claude bir model duyurunca en geç ertesi gün falan ücretli abonelere açıyor.
Önce anlaşmalı işletmelere, ultra plana falan sunacaklar herhalde:peeposad:

1790807775965.webp

Alıntıyı görüntüle

Bunu bi bokluk yapıp öğrencilere vermezler muhtemelen kısıtlarlar

Bunu bi bokluk yapıp öğrencilere vermezler muhtemelen kısıtlarlar
valla önce ultra abonelere verecez demişler, bi şekilde açsınlar delirtmesinler beni, kodlanacak bir sürü proje var :D Openai bile yapmadı bunu. Tam yahudi bu google. :kekw:

valla önce ultra abonelere verecez demişler, bi şekilde açsınlar delirtmesinler beni, kodlanacak bir sürü proje var :D Openai bile yapmadı bunu. Tam yahudi bu google. :kekw:
Anthropic OpenAI çekişmesine Google'ın tekrar girmesi güzel

Modelin kendisi güzel bu arada Artifical Analysis testinde Astra ile aynı puanı almış hemde yarısından az fiyata tamamlamış görevlerini input output fiyatı da 5de biri astranın ama bu modelin asıl rakibi Gpt 6.1 Sol olur ve burada işler batıyor yine Google açısından.

Çünkü Sol 6.1 artifical analysisde google'dan sadece bir puan geride ve input output fiyatları aynı olmasına rağmen google'dan %50 daha az para harcayarak görevleri tamamlayabiliyor Google'ın işi yine zor yani kısacası antigravity'i düzeltemezlerse işleri yaş

Anthropic OpenAI çekişmesine Google'ın tekrar girmesi güzel

Modelin kendisi güzel bu arada Artifical Analysis testinde Astra ile aynı puanı almış hemde yarısından az fiyata tamamlamış görevlerini input output fiyatı da 5de biri astranın ama bu modelin asıl rakibi Gpt 6.1 Sol olur ve burada işler batıyor yine Google açısından.

Çünkü Sol 6.1 artifical analysisde google'dan sadece bir puan geride ve input output fiyatları aynı olmasına rağmen google'dan %50 daha az para harcayarak görevleri tamamlayabiliyor Google'ın işi yine zor yani kısacası antigravity'i düzeltemezlerse işleri yaş
kendi modelleri zaten o kadar başarılı değil, üstüne yan model olarak hala opus 4.6 ve giriş seviye gpt veriyorlar şaka gibi, yan modelleri de güncellemediler. Çok geride kaldı antigravity, dediğin gibi sağlam düzenleme lazım.

geminideki limit olayı çok farklı. Hem hızlı bitiyor hem de kullanım limitini göstermiyor. Aktif olarak codex kullanıyorum ve 5milyar token yakmışım, token kullanımını her dakika kontrol ediyorken gemini allaha emanet. Geçen görev verdim art arda bir anda flasha geçti :D

Bana göre bu piyasaya sağlam dönüş yapan tek fırma meta. Muse ile piyasaya döndü oysa ki Lama çok kötüydü. Gemini umarım kendisini düzeltir...

Son zamanlarda gemininin performansı acayip düşüktü. Umarım bu versiyon işe yarar bir şey olmuştur.
Bayadır Gemini de kod yazmıyordum
Son birkaç gündür Flash 3.8 ve Pro 3.1 versiyonlarıyla basit birkaç proje yaptım
İnanılmaz geliştirmişler çok güzel işler çıkartıyor tabi biraz dummy hala çok yerde hatalar yapıyor syntax hatası bile yapıyor ama düzeltiyor sonra :D
Şu Gemini 4 Argon yukarıdaki karşılaştırmaya baktığımda mevcut diğer modellerden daha baskın görünüyor %lik olarak
Umarım kısıtlı kullanım sunmaz rahat rahat tepe tepe kullanırız

Bu arada ben Pro versiyon abonesiyim
Bize geç gelecekmiş
İlk kademe olarak API ücretli kullananlar ve AI Ultra versiyon abone olanlara gelecekmiş
Sonraki dalga olarak bize açarlar muhtemelen

Nihayet. Son aylarda basit sorularda bile saçmalayabiliyordu

Bayadır Gemini de kod yazmıyordum
Son birkaç gündür Flash 3.8 ve Pro 3.1 versiyonlarıyla basit birkaç proje yaptım
İnanılmaz geliştirmişler çok güzel işler çıkartıyor tabi biraz dummy hala çok yerde hatalar yapıyor syntax hatası bile yapıyor ama düzeltiyor sonra :D
Şu Gemini 4 Argon yukarıdaki karşılaştırmaya baktığımda mevcut diğer modellerden daha baskın görünüyor %lik olarak
Umarım kısıtlı kullanım sunmaz rahat rahat tepe tepe kullanırız

Bu arada ben Pro versiyon abonesiyim
Bize geç gelecekmiş
İlk kademe olarak API ücretli kullananlar ve AI Ultra versiyon abone olanlara gelecekmiş
Sonraki dalga olarak bize açarlar muhtemelen
yav ben basit çeviri botları , scraper falan yazdırıyorum onu bile doğru yapamıyor en son claude illa düzenlemesi gerekiyor proda bir şeyler iyanlış mı yapıyorum, o öyle değil böyle deyince anında çark ediyor lanet gemini

Geri