Yardım Mimarlık Öğrencisi İçin Laptop Önerisi

TA07

80+
Reaksiyon skoru
0
Bütçe
100000
Merhaba arkadaşlar,

Mimarlık öğrencisiyim ve okul için yeni bir laptop almak istiyorum. Bütçem maksimum 100.000 TL.

Laptopu ağırlıklı olarak AutoCAD, SketchUp, Lumion, Twinmotion, Photoshop ve benzeri mimarlık/3D tasarım programlarında kullanacağım. Bunun yanında oyun da oynayacağım.

Benim için özellikle:

• Güçlü GPU (tercihen RTX 5060/5070)
  • En az 32 GB RAM
  • Güçlü bir işlemci
  • GPU’nun düşük wattlı olmaması, mümkün olduğunca yüksek TGP
  • CPU ve GPU’nun performansını uzun süre koruyabilecek iyi soğutma
  • Uzun süreli kullanımda çok fazla performans kaybı/ısınma yaşamaması
  • En az 1 TB SSD
  • Mümkünse kaliteli bir ekran

önemli.

Özellikle aynı ekran kartına sahip laptoplarda TGP ve soğutmanın performansı ne kadar etkilediğini de göz önünde bulunduruyorum.

Şu an Lenovo Legion/LOQ, ASUS ROG/TUF, MSI ve HP modellerine bakıyorum ama hangi modelin fiyatına göre daha mantıklı olduğuna tam karar veremedim.

100.000 TL bütçeyle sizin alacağınız model hangisi olurdu? Özellikle kullandığınız veya deneyimlediğiniz modeller varsa nedenini ve varsa kronik sorunlarını da yazarsanız çok yardımcı olur.

Şimdiden teşekkürler.

Bilinen bir kroniği yok, güzel cihazdır.

Ama illa bilindik marka isterseniz:
TUF CPU olarak daha güçlüdür. Bu fiyatta Legion önermem, ismi için para ödemiş olursunuz.

İkisi arasından benim önerim Game Garaj olurdu, ekran çözünürlüğü ve GPU olarak daha ileride. Isınma faktörünü ele alırsak ikisinin de soğutması başarılı, fakat TUF soğutma olarak çok daha öndedir.

https://teknoklik.com/hp-omen-16-ap...e-rtx5070-16-wqxga-240hz-gaming-notebook-1486
Bilinen bir kroniği yok, güzel cihazdır.

Ama illa bilindik marka isterseniz:
TUF CPU olarak daha güçlüdür. Bu fiyatta Legion önermem, ismi için para ödemiş olursunuz.

İkisi arasından benim önerim Game Garaj olurdu, ekran çözünürlüğü ve GPU olarak daha ileride. Isınma faktörünü ele alırsak ikisinin de soğutması başarılı, fakat TUF soğutma olarak çok daha öndedir.
bu nasıldır kasa kalitesi olarak bilemedim fiyatta piyasa altında gibi

Merhaba arkadaşlar,

Mimarlık öğrencisiyim ve okul için yeni bir laptop almak istiyorum. Bütçem maksimum 100.000 TL.

Laptopu ağırlıklı olarak AutoCAD, SketchUp, Lumion, Twinmotion, Photoshop ve benzeri mimarlık/3D tasarım programlarında kullanacağım. Bunun yanında oyun da oynayacağım.

Benim için özellikle:

• En az 32 GB RAM
  • Güçlü bir işlemci
  • En az 1 TB SSD

önemli.

Özellikle aynı ekran kartına sahip laptoplarda TGP ve soğutmanın performansı ne kadar etkilediğini de göz önünde bulunduruyorum.

Şu an Lenovo Legion/LOQ, ASUS ROG/TUF, MSI ve HP modellerine bakıyorum ama hangi modelin fiyatına göre daha mantıklı olduğuna tam karar veremedim.

100.000 TL bütçeyle sizin alacağınız model hangisi olurdu? Özellikle kullandığınız veya deneyimlediğiniz modeller varsa nedenini ve varsa kronik sorunlarını da yazarsanız çok yardımcı olur.

Şimdiden teşekkürler.
100k ya ne 5060 i kral
Bütce 115k ya cikarsa
https://www.hepsiburada.com/acer-ni...NG?magaza=Teknorya&url_src=and-product-detail
Çikmazsa ise

Merhaba arkadaşlar,

Benim için özellikle:

• En az 32 GB RAM
  • Güçlü bir işlemci
  • En az 1 TB SSD

önemli.

Şimdiden teşekkürler.
Bende mimarlık son sınıf öğrencisiyim. Lenovo Legion Pro 5i kullanıyorum (i7 13700HX RTX4060 140W-16 GB Ram). Autocad dediğimiz programı 10 yıllık laptoplar bile rahatça çalıştırıyor. Aynı şekil sketchupta çok öyle ağır bir program değil. Yani kısaca alacağın her güncel laptop fazlasıyla işini görecek. Öğrenciyken yapılan projeler çok ağır kompleks projeler olmadığı için hiçbir bilgisayar zorlanmaz. Sadece 15.6 inç alma cidden 16 inçe alışınca çok kötü gözüküyor 15.6 inç. Lenovo Legion ve Asus Rog strix modellerinin ekranı çok iyidir ama rog strixlerde benim deneyimlediğim kadarıyla gereksiz bir ısınma sorunu var ve sıvı metal kullandıklarından dolayı bakımını sen yapamıyorsun büyük bir eksi bence. Legion'dan devam et. LOQ değil ama Legion. Ha bu arada eğer alacağın 5070 12 GB model değilse hiç gerek yok 5060 al paran cebinde kalsın.

100k ya ne 5060 i kral
Bütce 115k ya cikarsa
https://www.hepsiburada.com/acer-ni...NG?magaza=Teknorya&url_src=and-product-detail
Çikmazsa ise
Gameraider'a bulaşmasın. Tongfang kasa 14900hx işlemciyi kaldıramaz. Laptop cayır cayır olur.

mimarlar için bence macbook daha iyi olmaz mı ya hem şarjı çok iyi gidiyo hem daha rahat fln

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,244,140
Üyeler
204,351
Son üye
DocKelwin
Geri