Çözüldü✓ RTX 5070 mi Radeon RX 9070 XT mi?

Durum
Bu konu kilitlenmiştir.
Calistirmak ve oynanabilirlik kavramını ayiramiyorsun bosuna tartışıyoruz. Düşük bellekli teknolojiyi Amd de duyurdu 88 gblok veriyi 1.7 gigabyte olarak düşürüldü. Siz gidin 5050 alin zaten teknoloji ile 5080 olur o nvidia ceosunun yaptigi gibi 5070 4090 gücünde diye lanse etmişti:)
Canım amd onu başka birşeyde kullanmak için tasarladı.Daha kaynağı okumamışsın.Oyunlara gelmiyecek.Zaten bu mevzuyu nvidia çoktan hallettiydi.Amd her zaman geriden geliyor gene.Sen şakamısın bro çalıştırdı dememin ardındaki cümleyi okumadın mı? 30fps sabitleyip üzerine mfg açarak oyun çok rahat akıcı oynanıyor.Şimdi 30 fps sanırsın sen bide.Neden rtx 5050 için 30 fps kilitlediklerini bilmiyorsundur mesela.

Canım amd onu başka birşeyde kullanmak için tasarladı.Daha kaynağı okumamışsın.Oyunlara gelmiyecek.Zaten bu mevzuyu nvidia çoktan hallettiydi.Amd her zaman geriden geliyor gene.Sen şakamısın bro çalıştırdı dememin ardındaki cümleyi okumadın mı? 30fps sabitleyip üzerine mfg açarak oyun çok rahat akıcı oynanıyor.Şimdi 30 fps sanırsın sen bide.Neden rtx 5050 için 30 fps kilitlediklerini bilmiyorsundur mesela.
Sen git Nvidiayi zengin et kardes sen bu kafayla gider 90 bine 5070 ti da alirsin.

5070 MFG ile 4090 dengi diye sunan Jensen bile şunu yazmaya utanır.

Dostum fakir karti fakir karti diye dolanma canimi sikma artislik yapma kimsin la sen bize ithafen diyorsun sen git nvidia yalamasi yapmaya devam et
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Fakir karti he bak bakalim sisteme fakir sistemi mi
Sizin gibilerine bu şekilde konuşmak gerekiyor.Aldığınız bir 9070xt her yerde kartı ilah yapıyorsunuz.Namusunuz gibi korumayı bırakın.Bir laf söylendimi cazgırmayın.Burada arkadaş bir ürün alıcak sizin fanboyluğunuz yüzünden amd alıp pişmanlık yaşamasın istiyoruz.Ayrıca canını sıksam ne olucak? Kim olduğumu yakınıma gelirsen öğrenirsin.Tüm sistemide bellek krizinden önce her şey pahalanmadan toplamışsındır kesin sjsjshsjs kim bilir ne zaman aldığı sistemi bana söylüyor fakir kartıyla.

Biri AMD kart alanlara vizyonsuz der, diğeri Nvidia ekran kartı alanlara laf eder. Arkadaşlar yapmayın lütfen..
İki sisteme sahibim, birinde RX 9070 XT diğerinde RTX 5070 Ti kullanıyorum. Aynı işlemci, aynı rami kullandığım sistemler. COD Warzone ve DMZ oynuyorum. RX 9070 XT daha yüksek FPS veriyor. Şimdi ben vizyonsuz muyum? BF oynuyorum, RTX 5070 Ti daha çok FPS veriyor. Ne olacak şimdi?
Oynayacağınız oyunlar da ekran kartı seçiminizde belirleyicidir. Bazı oyunlarda AMD optimizasyonu daha iyidir bazılarında NVDİA. Ekran kartı tercihinizde bunları göz önünde bulundurmalısınız.
RTX 5070 ekran kartının kağıt üzerinde AMD karşılığı RX 9070 XT değildir, RX 9070 ekran kartıdır. RTX 5070, şu an 51K. RX9070 38K ve RX 9070 XT 49K. Bütçeniz sınırlıysa ve güç kaynağı da almak zorundaysanız, RX 9070 ve NZXT 850W PA-8G2BB-EU 6.5K almanızı tavsiye ederim. 44.5K maliyetle hesaplı bir çözüm olur.

1791034924316.webp
1791034938468.webp

hardware unboxedin yorumu, videodan beri ideal ve minimum fpsler o kadar düştüyse bilemeyeceğim ama bence pek de imkanı yok.

Sizin gibilerine bu şekilde konuşmak gerekiyor.Aldığınız bir 9070xt her yerde kartı ilah yapıyorsunuz.Namusunuz gibi korumayı bırakın.Bir laf söylendimi cazgırmayın.Burada arkadaş bir ürün alıcak sizin fanboyluğunuz yüzünden amd alıp pişmanlık yaşamasın istiyoruz.Ayrıca canını sıksam ne olucak? Kim olduğumu yakınıma gelirsen öğrenirsin.Tüm sistemide bellek krizinden önce her şey pahalanmadan toplamışsındır kesin sjsjshsjs kim bilir ne zaman aldığı sistemi bana söylüyor fakir kartıyla.
Oglum eger zenginlik alametiyse simdi bir sey derdim de gorurdun sen git nvidia ile bir görüş daha zengin nasil olurum hissederim diye onlar seni ozel odalarina alsin.

Alıntıyı görüntüle
5070 ti da çöküyor o zaman rt performansında sonuçta çok yakınlar :ROFLMAO:
oyundan oyuna çok değişiyor ki
şimdi MFG açar 180 fps oynarsın diğerinden 6 kat akıcı olur amd çöp demeye hazırlanabilirsin
Ooo bravo tek bir oyunla bu olayı çözümledin helal olsun nediyelim.Evet nvidiada mfg açar akıcı oynar öyle bir şansı var ama amd de bu yok.Üstelik bunu 4kda yapar.Garibim amd de 30 fpsde kasa kasa oynar artık.

Biri AMD kart alanlara vizyonsuz der, diğeri Nvidia ekran kartı alanlara laf eder. Arkadaşlar yapmayın lütfen..
İki sisteme sahibim, birinde RX 9070 XT diğerinde RTX 5070 Ti kullanıyorum. Aynı işlemci, aynı rami kullandığım sistemler. COD Warzone ve DMZ oynuyorum. RX 9070 XT daha yüksek FPS veriyor. Şimdi ben vizyonsuz muyum? BF oynuyorum, RTX 5070 Ti daha çok FPS veriyor. Ne olacak şimdi?
Oynayacağınız oyunlar da ekran kartı seçiminizde belirleyicidir. Bazı oyunlarda AMD optimizasyonu daha iyidir bazılarında NVDİA. Ekran kartı tercihinizde bunları göz önünde bulundurmalısınız.
RTX 5070 ekran kartının kağıt üzerinde AMD karşılığı RX 9070 XT değildir, RX 9070 ekran kartıdır. RTX 5070, şu an 51K. RX9070 38K ve RX 9070 XT 49K. Bütçeniz sınırlıysa ve güç kaynağı da almak zorundaysanız, RX 9070 ve NZXT 850W PA-8G2BB-EU 6.5K almanızı tavsiye ederim. 44.5K maliyetle hesaplı bir çözüm olur.
Mevzu o değil.Hangi kartın önü daha açık hangisin teknolojisi daha iyi olay bu.Eğer dengi olmayan bir kart ile ben teknolojiden yararlanarak o kartı geçiyorsam, üzerinede dlss 5 nimetinden yararlanabiliyorsam diğerinin ucuzluk dışında bir avantajı yok.Kaldı ki amd hem çok yavaş güncelleme veriyor, hem rakip teknoloji geliştiremiyor, hem söyledikleri şeyleri getiremiyor.Abi o zaman niye ams kart alıyorsunuz? Paranız varsa nvidia alıp geçiceksin.Paran yoksa amd al.Zaten dlss 5 oturunca oyunlara optimize edilince amd kartı olanlar kendisi çöpe atıcak.Arada devasa fark oluyor.Aynı görüntüde oynamıyacaklar.Bak bunun reflexi var, mfgsi var, broadcasti var, codecleri var... var olu var.Teknolojide rakibi değiller.Ayrıca çok daha sorunsuz.Yav bir kart düşünün güç kaynağı seçiyor.Sanki bana fps uçuyor.

Ooo bravo tek bir oyunla bu olayı çözümledin helal olsun nediyelim.Evet nvidiada mfg açar akıcı oynar öyle bir şansı var ama amd de bu yok.Üstelik bunu 4kda yapar.Garibim amd de 30 fpsde kasa kasa oynar artık.
30 FPS de mfg açınca grafikler bozula bozula oynarsın. CP77'de DLSS5 kullanırken yaşadım. Sırf bozulmaları görmemek için motion blur açıyorum ayarlardan onda bile göze batabiliyor bozulmalar. Bir de bunların üstüne klavye mouse ile oynasan el fatiha zaten. MFG düzgün çalışabildiği senaryoda zaten ona ihtiyacın olmuyor akıcı oynuyorsun oyunu hali hazırda. Millete AMD fanboy diyen elemanın her mesajında illa ki MFG'den bahsetmesi komik.

Son düzenleme:
Ben hem 9070 xt hemde 5070 ti kullanan biri olarak fiyat performans olarak 9070 xt tercih ederdim şahsen. Özellikle bu ekonomide 5070 ti önermek çok saçma geliyor. Kart 70-80k lara kadar çıktı. 9070 xt alın derim ekonomik olarak sıkıntı yoksa. 5070 ti'dan çok memnunum gerçekten ama şu ekonomide asla önermiyorum. Ben vatandan 40k ya almıştım zamanında.

Paranız varsa zaten konu tartışmaya kapalı. Nvdia alıp geçeceksin para bolsa. Şu ekonomide 5070 ti almayın bence. 80k nedir baba gözünü seveyim.

İki karttan çok memnundum performans olarak ama 9070 xt de bazı hatalarla karşılaştım. Çok nadiren oyundan atıyordu ama o da çok nadiren oluyordu. Birde oyun oynarken aniden oyun 5 fos gibi oluyordu. Görev yöneticisinden amd adrenalin yazılımını kapattıktan sonra tekrardan kasma sorunu gidiyordu. Tabi bu sorunlar kesinlikle büyük problemler değil. Verdiği performans karşısında devede pire kalır. Kısaca 9070 xt alın ama yanında güzel bileşenlerle. Gidipte gamepower psu ile çalıştırmayın kartı sonrasında çok hata alırsınız.

Ben high power performance 850w kullanıyordum. Anakart olarak gigabyte b850m force. Ssd olarak kioxia exceria Pro kullanıyordum. Bu parçaların hepsi güzel ve güvenilir. Böyle parçalar alacaksanız bu kartın yanına. Saçma sapan şeyler almayın kısaca.

Kullandığım PSU B+ diye hatırlıyorum.

Son düzenleme:
Allahın işine bakın bugün teknoloji haberlerini okurken ne çıktı karşıma bilin bakalım.Steamde en popüler ekran kartı RTX 5070 olmuş.Neden acaba? Bu kadar insan enayi değildir sonuçta değil mi? Listede amd ekran kartı yok sjsjsjs.Herkes herşeyin farkında.Bizim gibi ülkelerde anca 9070 xt popüler edilir zaten.Steam donanım anketinde bu kadar nvidia ekran kartı olması oyunlarında o kartlara daha optimize edileceğini kanıtlıyor.Nvidia kalitedir, teknolojidir, verimliliktir.Parasının hakkını verir.

30 FPS de mfg açınca grafikler bozula bozula oynarsın. CP77'de DLSS5 kullanırken yaşadım. Sırf bozulmaları görmemek için motion blur açıyorum ayarlardan onda bile göze batabiliyor bozulmalar. Bir de bunların üstüne klavye mouse ile oynasan el fatiha zaten. MFG düzgün çalışabildiği senaryoda zaten ona ihtiyacın olmuyor akıcı oynuyorsun oyunu hali hazırda. Millete AMD fanboy diyen elemanın her mesajında illa ki MFG'den bahsetmesi komik.
60 Fps olmadığı senaryolarda 30 fps ayarlardan kitlemen gerekiyor.

Son düzenleme:
Durum
Bu konu kilitlenmiştir.
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,244,750
Üyeler
204,516
Son üye
Cmpxy