Arkadaş Bu Monitörü Aldı ama Bazı Sorunlar Yaşıyo

Reaksiyon skoru
32
arkadaşlar dün arkadaşım bu monitörü aldı laptoptan monitöre takıyor display port girişi yok laptopta hdmi kullanıyo kendisinin söylediğine göre yenileme hızı 220 değil 200 ve lolde fps ayarlamasana rağmen 30 fpste takılı kaldığını söylüyor ne yapmalıyız?

Ekler

• WhatsApp Image 2026-10-03 at 17.28.49.webp
    WhatsApp Image 2026-10-03 at 17.28.49.webp
    156 KB · Hit: 24
Oncelikle o ekran Hiz Asirtma ile 220Hz oluyor ve onermiyorum.

200'den 220'ye cikmasi icin Monitor OSD ayarlarindan yapmasi gerek ama onermiyorum.

LOL'de ise ya FPS CAP var, ya VSYNC Enabled (Bu biraz sacma o zaman max FPS 200 olur ama oyun iste sacmaliyordur belki 30'da kaliyordur) yada Laptop olmasindan kaynakli Harici GPU'ya gecis yapmiyordur.

arkadaşlar dün arkadaşım bu monitörü aldı laptoptan monitöre takıyor display port girişi yok laptopta hdmi kullanıyo kendisinin söylediğine göre yenileme hızı 220 değil 200 ve lolde fps ayarlamasana rağmen 30 fpste takılı kaldığını söylüyor ne yapmalıyız?
oc ile o 220 hz dir o normal oc siz 200 hzx o

oc ile o 220 hz dir o normal oc siz 200 hzx o
peki hocam fps düşüklüğü neden bazen 170 olup bazen 10 oluyormuş bir şey sabitliyor diye düşünmüştüm ama öyle değil sanırsam.

İşlemcisi ne soğutucusu ne
Laptop kullaniyor sogutucu ne derken?

Bence adaptore bagli degil veya LoL hafif bir oyun oldugundan iGPU ile harici GPU arasinda sistem gecis yapiyor duzgun yonetemiyor, zorla Harici GPU yu kullansin, Adaptore bagli sorun %90 duzelir, suruculerinide kurmustur umarim.

Laptop kullaniyor sogutucu ne derken?

Bence adaptore bagli degil veya LoL hafif bir oyun oldugundan iGPU ile harici GPU arasinda sistem gecis yapiyor duzgun yonetemiyor, zorla Harici GPU yu kullansin, Adaptore bagli sorun %90 duzelir, suruculerinide kurmustur umarim.
Masüstü sandım

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,244,774
Üyeler
204,523
Son üye
alien321
Geri