Üniversite ve Oyun İçin Laptop Önerisine İhtiyacım Var.

klvin

80+
Reaksiyon skoru
1
Bütçe
95000
Arkadaşlar iyi sosyaller.

Üniversite ve oyun için laptop alacağım. Şu an iki model arasında kaldım:

ASUS TUF Gaming A16
Ryzen 7 260 / RTX 5070 8 GB 115W / 16 GB RAM / 1 TB SSD
https://www.hepsiburada.com/asus-tu...165hz-tasinabilir-bilgisayar-pm-HBC0000FK86GG

GameGaraj Slayer X7T
i7-14650HX / RTX 5070 12 GB / 16 GB RAM / 1 TB SSD
https://www.hepsiburada.com/game-ga...hd-ips-freedos-gaming-laptop-p-HBCV0000FFCWW5

İkisinin de fiyatı yaklaşık 90 bin TL.

Donanım olarak X7T daha güçlü görünüyor. 12 GB VRAM'i var ve işlemcisi de biraz daha iyi. Ancak ben şu an ASUS TUF'a daha yakınım. Çünkü benim için sadece donanım değil; kasa kalitesi, soğutma, uzun ömür ve servis kalitesi de önemli.

Laptopu yaklaşık 4 yıl üniversitede kullanacağım ve bilgisayar mühendisliği düşünüyorum. Aynı zamanda oyun da oynayacağım. CS2 gibi rekabetçi oyunların yanında TLOU Part II gibi ağır hikâyeli AAA oyunları da oynuyorum. Bu yüzden hem performans hem de uzun süreli kullanımda soğutma ve kasa kalitesi benim için önemli.

RAM'in 16 GB olması sorun değil, ileride 32 GB'a yükselteceğim.

Siz olsanız hangisini alırdınız? Özellikle kasa, soğutma, servis, oyun performansı ve 4 yıllık kullanım açısından yorumlarsanız sevinirim.

Başka önerilere de açığım. Bütçe 92 bin TL, çok iyi bir seçenek olursa 95 bine çıkabilirim.

ASUS TUF, segmentinin en iyisi. Fakat 12 GB VRAM varken çok mantıklı değil. Eğer marka takıntınız varsa TUF alınabilir. Tek fark, servis olarak Game Garaj daha iyidir. Ben senin yerinde olsam sırf VRAM için Game Garaj alırdım.

Tuf al geç.İntelin 13. Ve 14. nesil işlemcileri verimsiz.Prizsiz kullanamazsın.Ayrıca 10nm üretimli eski işlemciler.Performanslı ama bir o kadar güç tüketir.Tuf ekranı full hd böylece hem daha az güç harcar daha az ısınır, hem daha sessiz çalışır, hem daha performans alırsın.Diğeri 12 gb olsada masaüstü versiyonuna ikiside denk değil.Ama tuf full hd olduğu için yüksek fps aldırır.Tufun kasası daha iyi, klavyesi daha iyi, fanları daha iyi.Asus gatantisi altında.Ben olsam maksimum verim ve performans için tuf alırdım kesinlikle.

Edit: Tufun bataryası daha büyük ve full hd olduğu için 5070 ile 165hzi çoğu oyunda yakalarsın.

ASUS TUF, segmentinin en iyisi. Fakat 12 GB VRAM varken çok mantıklı değil. Eğer marka takıntınız varsa TUF alınabilir. Tek fark, servis olarak Game Garaj daha iyidir. Ben senin yerinde olsam sırf VRAM için Game Garaj alırdım.
Tuf al geç.İntelin 13. Ve 14. nesil işlemcileri verimsiz.Prizsiz kullanamazsın.Ayrıca 10nm üretimli eski işlemciler.Performanslı ama bir o kadar güç tüketir.Tuf ekranı full hd böylece hem daha az güç harcar daha az ısınır, hem daha sessiz çalışır, hem daha performans alırsın.Diğeri 12 gb olsada masaüstü versiyonuna ikiside denk değil.Ama tuf full hd olduğu için yüksek fps aldırır.Tufun kasası daha iyi, klavyesi daha iyi, fanları daha iyi.Asus gatantisi altında.Ben olsam maksimum verim ve performans için tuf alırdım kesinlikle.

Edit: Tufun bataryası daha büyük ve full hd olduğu için 5070 ile 165hzi çoğu oyunda yakalarsın.
reis x7t nin kasa kalitesini çok iyi bulamıyorum ayrıca görünüşünüde beğenmedim açıkcası kalitesiz gibi duruyor tabi kullanmadan bilemem.

bende tufdan yanayım şuan ama aklımı r9t v2 5070 12 gb çelecek gibi.

bir arkadaş bana şunu önerdi https://www.hepsiburada.com/game-garaj-slayer-r9t-5070-v2-12-c7-amd-ryzen-9-8945hx-16gb-ram-1tb-ssd-rtx5070-16-300hz-qhd-ips-freedos-gaming-laptop-p-HBCV0000F1VTQA?magaza=GarajOnline&utm_source=akakce&utm_medium=cpc&utm_campaign=sc:hb-ecom.sr:akakce.md:pricecomp&utm_content=agnm:hb&wt_pc=akakce&adj_t=1fmpah5v_1fmqteof&adj_campaign=akakce&mwebtoapp=1&v=1.91.9 ve böylece seçenek 3 e çıktı. ayrıca 200hz 1080 monitörüm var oyunları onda oynayacağım bunuda belirtmek istedim.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

sizce https://www.hepsiburada.com/game-ga...teof&adj_campaign=akakce&mwebtoapp=1&v=1.91.9 bu laptoptaki 12 gb vram, r9 8945hx için 7 bin tl fark değermi yoksa asus tuf mu alayım

Son düzenleme:
reis x7t nin kasa kalitesini çok iyi bulamıyorum ayrıca görünüşünüde beğenmedim açıkcası kalitesiz gibi duruyor tabi kullanmadan bilemem.

bir arkadaş bana şunu önerdi https://www.hepsiburada.com/game-garaj-slayer-r9t-5070-v2-12-c7-amd-ryzen-9-8945hx-16gb-ram-1tb-ssd-rtx5070-16-300hz-qhd-ips-freedos-gaming-laptop-p-HBCV0000F1VTQA?magaza=GarajOnline&utm_source=akakce&utm_medium=cpc&utm_campaign=sc:hb-ecom.sr:akakce.md:pricecomp&utm_content=agnm:hb&wt_pc=akakce&adj_t=1fmpah5v_1fmqteof&adj_campaign=akakce&mwebtoapp=1&v=1.91.9 ve böylece seçenek 3 e çıktı. ayrıca 200hz 1080 monitörüm var oyunları onda oynayacağım bunuda belirtmek istedim.

sizce https://www.hepsiburada.com/game-ga...teof&adj_campaign=akakce&mwebtoapp=1&v=1.91.9 bu laptoptaki 12 gb vram, r9 8945hx için 7 bin tl fark değermi yoksa asus tuf mu alayım
Dediğim gibi farka değer. Örnek veriyorum FH 5 girdin diyelim, ultra ayarlarda VRAM sıkıntısı çekmezsin. Kasa kalitesi oldukça iyidir, tabi TUF kadar olmasa da. Bence Game Garaj almak daha mantıklı.

1080p'de oynayacaksan bence 8gb vram yeter. Ve Asus TUF'un kalitesi ve soğutması her türlü gamegarajdan daha iyi

Değer çünkü işlemcisi çok güçlü.Madem masüstünde 1080pde de kullanıcaksın alabilirsin.Sanırım sen priz hariç pek kullanmıyacaksın.O zaman son attığın 8945hx li laptobu al.

1080p'de oynayacaksan bence 8gb vram yeter. Ve Asus TUF'un kalitesi ve soğutması her türlü gamegarajdan daha iyi
1080p için zaten 8gb rahat yeter.Çünkü nvidianın sıkıştırma teknolojiside çok iyi çalışıyor.Ama 2kda doldurur onu.O yüzden 12gb gerekli fakat bu seferde 5070 mobile 2k için yeterli gelmiyor.Gene dlss mfg açar uçurur ona lafım yokta uzun ömürlülük ve ısınma-güç tüketimi açısından full hd daha iyi.Son attığı laptopta 2k ekran olmasına rağmen işlemcisi çok iyi.O yüzden bu seferde değer yani.Birde 12 gblık modelmiş.Ayrıca full hd monitörde kullancakmış okey yani.

Son düzenleme:
Değer çünkü işlemcisi çok güçlü.Madem masüstünde 1080pde de kullanıcaksın alabilirsin.Sanırım sen priz hariç pek kullanmıyacaksın.O zaman son attığın 8945hx li laptobu al.

1080p için zaten 8gb rahat yeter.Çünkü nvidianın sıkıştırma teknolojiside çok iyi çalışıyor.Ama 2kda doldurur onu.O yüzden 12gb gerekli fakat bu seferde 5070 mobile 2k için yeterli gelmiyor.Gene dlss mfg açar uçurur ona lafım yokta uzun ömürlülük ve ısınma-güç tüketimi açısından full hd daha iyi.Son attığı laptopta 2k ekran olmasına rağmen işlemcisi çok iyi.O yüzden bu seferde değer yani.Birde 12 gblık modelmiş.Ayrıca full hd monitörde kullancakmış okey yani.
1080p monitör kullanacak o yüzden Asus kalitesi alsın bence vram darboğaz yapmaz.
Ben mi çok önyargılıyım ve marka takıntım var anlamadım ama bir türlü içime sinmedi gamegaraj. Kağıt üzerinde iyi özellikler sunup diğer kısımları kötü olan Xiaomi telefonları anımsattı herhalde

1080p monitör kullanacak o yüzden Asus kalitesi alsın bence vram darboğaz yapmaz.
Ben mi çok önyargılıyım ve marka takıntım var anlamadım ama bir türlü içime sinmedi gamegaraj. Kağıt üzerinde iyi özellikler sunup diğer kısımları kötü olan Xiaomi telefonları anımsattı herhalde
Çok haklısınız.Bende aynı şekilde düşünüyorum.Birde ismi felan bana çok uyduruk geliyor.Evet kasalarını tongfang üretiyor ama genede ne biliyim ya.İçindeki uygulaması olsun, logosu çakma msi olsun, gamegaraja özel olmuş olsun cezbetmiyor beni.Laptop denince aklıma lenovo, hp, asus, msi, dell geliyor.

Yorumlarınızı değerlendirdim ve asus tuf almaya karar verdim arkadaşlar teşekkür ederim yardımlarınız için.

Tuf serisi iyi hoş da bu paraya kesinlikle 12gb vram alınmalı. Hem gelecekte hem de 2k monitör almak istediğinizde aklınızda vram yeter yetmez gibi sorular olmaz en azından.

Tuf f15 kullanıcısıyım.Çoğu marka modele göre yorum yapıyor ben 3 seneye yakındır bu laptopu kullanıyorum,Aldığım gün fanlarda coil whine sesi geliyordu müşteri hizmetlerini aradım garantiye girmediğini söylediler.Ayrıca laptop ürettiği ısıyı klavyeye direkt yansıtıyor.Paneli kaliteli fakat deli gibi ghosting var.Klavyenin sağda ve solda en köşede kalan tuşları ısıdan dolayı içeri göçüyor.Klavye ışıkları belli bir zaman sonra her ledden farklı bir renk çıkmaya başlıyor araştırdım düzeltilemiyor.Arkadaşımın da bu modelden laptobu vardı onun açma kapama tuşu bozuldu benim başıma gelmedi(şuanlık).Benim deneyimlerim bunlar almak veya almamak sana kalmış.

Geri