3d Printer Tavsiyesi

Reaksiyon skoru
9
Bambu lab a1 mi yoksa Flashforge AD5X 3D Yazıcı mi daha iyi? Ya da tavsiye edebileceğiniz başka yazıcı var mı (max butce:25k civari )?

Ben de yaklaşık 1000 saat baskı süresi boyunca Flashforge Adventurer 5M Pro kullandım. İlk yazıcınız olacaksa kesinlikle değerlendirebilirsiniz.

Ben açıkçası makinenin nozzle sistemini çok başarılı buluyorum. Ben kullanım sırasında nozzle ile biraz fazla uğraştım, hatta bir tanesini değiştireyim derken kırdığım bile oldu. Ama burada güzel tarafı, nozzle/hotend kısmının komple sökülüp yeni parçanın takılabilmesi. Uğraştırmıyor, parçası da ayrıca satılıyor.

Baskı konusunda da benim deneyimimde gayet başarılı ve hızlı bir makine. Özellikle çok fazla baskı alacaksanız hız avantajını hissediyorsunuz. Kapalı kasa olması da ayrıca güzel.

A1 de kötü bir tercih değil ama ben kendi kullandığım makine üzerinden konuşacak olursam 5M Pro'yu tavsiye ederim. Özellikle ilk yazıcıda kolay bakım ve parça değişimi benim için önemliydi. Alacak kişi yine de A1 ve 5M Pro'nun güncel fiyatlarını karşılaştırıp karar versin.

Ama özet geçicek olursak A1 alırsan hem hız tarafından hemde açık kasa olarak sorun yaşayabilirsin, ayrıca ABS türü filamentler içinde kapalı kasa olması her türlü avantajlıdır.

Gene aynı markanın Flashforge AD5X modeli var bu başlangıç olarak biraz fazla gelebilir ama diğerlerine göre en iyi özelliği 4 Adet Filament ile renkli baskı alabilmen, Fiyat bütçenizide aşmıyor düşünülebilir gayet mantıklı bir cihaz 500 saat baskı sürem var şuan aktif olarak kullanıyorum sorun yaşatmadı şu ana kadar.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,245,351
Üyeler
204,690
Son üye
Oğuzhan.01
Geri