Bilgisayar İlk Açılışta Donuyor Yeniden Başlatınca Düzeliyor

AEGON

80+ Silver
Reaksiyon skoru
1,028
Hayırlı akşamlar arkadaşlar. İmzamdaki sisteme sahibim ekim 2025 de aldım aldığım ilk zamanlardan beri bilgisayar ilk açıldıktan 1 2 dk sonra mouse donmaya başlıyor oyuna girersem eğer fps 20 30 larda filan geziyor hatta internet hızım 1000 mbps olmasına rağmen hız testi yaptığımda 50 mbps filan gözüküyor. Bilgisayarı yeniden başlattığımda bütün sorunlar çözülüyor bir kaç gün önce temiz format atıp win 11 e yükselttim sorunumun yazılımsal olduğunu düşünüp ama hala da sorun devam ediyor. Sorunun yinede yazılımsal olduğunu düşünüyorum ama tam olarak ne olduğunu çözemiyorum bu tarz bir sorun yaşayan oldumu daha önce yardımcı olursanız sevinirim.

Sistemi yeni başlat. Görev yöneticisinde cpu,ram, gpu, sekmesinde %100 kullanım var mı varsa hangi programsa tespit et. Eğer öyle anormal bir kullanım yoksa 3. parti kurduğun yazılımlara bir göz at.

Modifiye edilmiş modlu bir işletim sistemi kurun gitsin. Bilgisayar daha rahat çalışacaktır. Bunun dışında sorununuz yazılımsal olduğu anlaşılmaktadır. Arka planda çalışan sistemi sömüren bir çok hizmetler var bu hizmetler işlemciyi ve rami zorluyor maalesef.

Modifiye edilmiş modlu bir işletim sistemi kurun gitsin. Bilgisayar daha rahat çalışacaktır. Bunun dışında sorununuz yazılımsal olduğu anlaşılmaktadır. Arka planda çalışan sistemi sömüren bir çok hizmetler var bu hizmetler işlemciyi ve rami zorluyor maalesef.
bilgisayarda hiçbir şeyi silmeden nasıl geçiş yapılabilir?

Anakart, fare falan uygulamaları varsa kaldırın.

Bağlantıdaki konuya göre güncellemeleri kontrol edin ve önerdiğim ince ayarları yapın.

Modlu Windows kullanmayın, en fazla 2-3 GB bellek için daha çok hata alırsınız. Modlu Windows bilgisayardan anlamayan veya sık sık format atmak istemeyen birine önerilmez. Bence rastgele önermeyin.

bilgisayarda hiçbir şeyi silmeden nasıl geçiş yapılabilir?
Bilgisayarınızdaki tüm yedek dosyaların yedeklerini farklı bir diske alabiliyorsanız eğer alın. Yedekleme programı olarak AOMEI Backup'ı öneririm. Modlu sistemler genellikle bios boot fonksiyonuyla boot edilerek kurulum sağlamaktadır. Rufus kullanılır bilindiği üzere.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,245,348
Üyeler
204,690
Son üye
Oğuzhan.01
Geri