Çözüldü✓ Ankart ve İslemci Calisiyor Mu Diye Bakmam Lazim Termal Macunsuz Olur Mu

Reaksiyon skoru
115
Arkadaşlar, Arkadaşımdan bir anakart ve işlemci aldım. Şimdi anakart ve işlemcinin çalışıp çalışmadığını bilmiyoruz. İşlemciçalışıyor dedi ama anakartı test etmek istiyorum. Bende 5600’ün stok fanı var. Stok fanın üstünde biraz termal macun var ama cok az diğer arkadaşımdan aldığım işlemcinin üstünde termal macun yok. Böyle açıp BIOS ekranını görecek kadar veya bilgisayarı açacak kadar çalıştırsam işlemciye zarar verir mi?

Biosu görecek kadar tutar zarar vermez biryerden sonra thermal throttling başlar işlemciye zarar vermek için üstünde tepinmek lazım

Arkadaşlar, Arkadaşımdan bir anakart ve işlemci aldım. Şimdi anakart ve işlemcinin çalışıp çalışmadığını bilmiyoruz. İşlemciçalışıyor dedi ama anakartı test etmek istiyorum. Bende 5600’ün stok fanı var. Stok fanın üstünde biraz termal macun var ama cok az diğer arkadaşımdan aldığım işlemcinin üstünde termal macun yok. Böyle açıp BIOS ekranını görecek kadar veya bilgisayarı açacak kadar çalıştırsam işlemciye zarar verir mi?
Fanı öylesine üstüne koyup (fan kablosunu da anakarta takarak) deneyebilirsin ama çok uzun sürmesin maks 1-2 dakika ve sadece Bios olsun işletim sistemi yükletme. Yalnız işlemci ve anakart hariç Ram de takmanız lazım, bir de işlemci APU olmadığından görüntü almak için ekran kartı lazım.

Fanı öylesine üstüne koyup (fan kablosunu da anakarta takarak) deneyebilirsin ama çok uzun sürmesin. Yalnız işlemci ve anakart hariç Ram de takmanız lazım, bir de işlemci APU olmadığından görüntü almak için ekran kartı lazım.
Aynen taktım her seyi denedim. Teşekkür ederim

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

Forum istatistikleri

Konular
1,245,570
Üyeler
204,747
Son üye
Kryzen.
Geri