ECS 740 GM-M pci x16 voltaj desteği

Necrowolf

80+
Reaksiyon skoru
145
Arkadaşlar

Athlon ii X4 650 4 cekirdek islemci
Ecs 740gm-m (ver.1) anakart
Kllisre 8 gb(4*2) ddr2 800 mhz ram
OEM HP RX 460 GDDR5 2 GB 128 BİT ekran kartı
Pny 120 gb ssd
Sharkoon SHP650 V2 650 W Power Supply
Sistemim bu şekilde. Rx 550 varken oynadigim oyunları simdi FPS düşmesinden dolayı oynayamiyom. Anakartın Rx 460 in ihtiyacı olan 75 watt değerini karsiyalamadigini düşünüyorum.
Aklıma bir çözüm geldi. Ekran kartı çoklayıcı alsam ekran kartını buna taksam sorun düzelir mi?. Alacağım aparatın power Supply güç girişi var yani enerjide sorun olmayacak.

Sizce bu linkteki aparat is gorur mu

Parça listeniz nedir?

500w 80+ Bronz PSU

ASUS M2N68-VM anakart

AMD Phenom II X4 945 işlemci

8 GB DDR2 RAM

Sapphire RX 460 2GB çift fan

750 GB HDD Ve birkaç optik sürücü.

Sorununuzu tanımlayın. Tüm hata mesajlarını ve belirtilerini listeleyin. Açıklayıcı olun.

Yukarıdaki bilgisayarı çalıştıran yeğenim için ikinci el bir RX460 aldım. Başlangıçta test ettim ve çöktüğünü buldum ama 300W PSU olduğunu varsaydım. Şimdi PSU'yu 500W ile değiştirdim, ancak fark yok.

Sorunu teşhis etmek veya düzeltmek için yaptığınız her şeyi listeleyin.

Grafik kartını modern bir bilgisayarda (PCIE 3.0 yuvası) test ettim ve mükemmel çalışıyor. Kartın altında denendi ve düzeliyor, ancak yine de çöküyor. Her şeyden önce PSU'nun ayak uyduramayacağından şüphelendim, şimdi ya PCIE 1.0 yuvasının kartın ihtiyaç duyduğu gücü sağlayamayacağını veya PCIE 1.0 yuvasının veri için bant genişliğine sahip olmadığını düşünüyorum. Kartın bir PCIE x16 formu olmasına rağmen, yalnızca PCIE x8 için sabitlendiğini belirtmekte fayda var.

PCIE 2.0'ı desteklemek için yeni bir anakart yoluna başlamak istemiyorum, daha sonra DDR3 RAM'e vb. ihtiyacım var... O aşamada bir G4560 kurmak daha iyi olur ama bu bütçeyi aşıyor.

Mobo'dan güç almayı neredeyse atlamak için ek 6 pinli güç konektörlü farklı bir RX460 almayı düşünüyordum, ancak bunun nasıl çalışacağını bilmiyorum.

Öneriler ve tavsiyeler memnuniyetle karşılandı, lütfen!

reddit sitesinde benimle aynı sorunu yaşayan birinin bu yazısını buldum.
çözüm bulursam burdan yazıcam ki baskaları da faydalansın.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,099,883
Üyeler
174,935
Son üye
kaanguney54
Geri