Neler Yeni

B450M S2H ANAKARTA HANGİ İŞLEMCİLER TAKILABİLİR

loxhel5

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
31
İsim
Tufan Serttaş
Dostlar selam,

Siparişini verdiğim Gigabyte B450M S2H ankart maksimum hangi amd işlemcilerini destekler.

Ryzen 3 2200G işlemciyi desteklediğini biliyorum
Peki Ryzen 5 5600G'yi destekler mi?
Desteklediği modelleri yazarsanız sevinirim 3. 5. 7. Nesil amd serilerinde.

White Ravens

80+ Platinum
En İyi Cevap
5

mfimmel

80+ Silver
Evet dostum AM4 soket ama bir forumda biri "AM4 soket diye gidip de güçlü bir işlemciyi takamazsınız, ryzen 7 ağır gelir" demiş.
Mehmet Yılmaz'ın bu konu ile ilgili makalesinin sonuç kısmını bırakayım ben dostum B450 giriş seviyesi bir anakart ile gayet uygun çalışır. O dediğiniz olay çok nadir olur A320 ile falan çalıştırsan belki ama B450 PRO ile birlikte kullanamayacağın işlemci yok mesela. Fakat özellik açısından ve ek katkıları açısından bütçeniz yeterliyse ve yüksek bir sisteme sahipseniz X570 veya B550 daha uygun olacaktır.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Eski nesil anakartlarla BIOS güncellemesi yaparken kullanıcıların aklına takılan soruları yanıtlamaya çalıştık. Görüldüğü üzere hem BIOS güncellemesi işlemini rahatlıkla yaptık ve Prime B450M-K gibi bir anakartta Ryzen 7 3700X gibi oldukça güçlü bir işlemciyi performans kaybı yaşamadan kullandık.

loxhel5

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
31
İsim
Tufan Serttaş
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Mehmet Yılmaz'ın bu konu ile ilgili makalesinin sonuç kısmını bırakayım ben dostum B450 giriş seviyesi bir anakart ile gayet uygun çalışır. O dediğiniz olay çok nadir olur A320 ile falan çalıştırsan belki ama B450 PRO ile birlikte kullanamayacağın işlemci yok mesela. Fakat özellik açısından ve ek katkıları açısından bütçeniz yeterliyse ve yüksek bir sisteme sahipseniz X570 veya B550 daha uygun olacaktır.

Eski nesil anakartlarla BIOS güncellemesi yaparken kullanıcıların aklına takılan soruları yanıtlamaya çalıştık. Görüldüğü üzere hem BIOS güncellemesi işlemini rahatlıkla yaptık ve Prime B450M-K gibi bir anakartta Ryzen 7 3700X gibi oldukça güçlü bir işlemciyi performans kaybı yaşamadan kullandık.
Dostum, konu ile ilgili yardımın için çok teşekkür ederim. Cahilce bir soru sorarak kendi 2010 model beynimi aydınlatmak istiyorum :D Yani ben Gigabyte B450M S2H anakartım ile Ryzen 5 5600G apu işlemciyi çalıştırabilir miyim?

mfimmel

80+ Silver
Dostum, konu ile ilgili yardımın için çok teşekkür ederim. Cahilce bir soru sorarak kendi 2010 model beynimi aydınlatmak istiyorum :D Yani ben Gigabyte B450M S2H anakartım ile Ryzen 5 5600G apu işlemciyi çalıştırabilir miyim?
AM4 Soket olduğu için herhangi bir sorun yaşayacağınızı sanmıyorum dostum. Fakat BIOS'unuzun güncel olduğundan emin olun.

GazzeliAtalay

80+ Bronze
Dostlar selam,

Siparişini verdiğim Gigabyte B450M S2H ankart maksimum hangi amd işlemcilerini destekler.

Ryzen 3 2200G işlemciyi desteklediğini biliyorum
Peki Ryzen 5 5600G'yi destekler mi?
Desteklediği modelleri yazarsanız sevinirim 3. 5. 7. Nesil amd serilerinde.
R3 3100 öneririm.

Bahacprz

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
9
İsim
Baha
AM4 soket bütün işlemcileri takabilirsin.Bios kaynaklı belki takamayacağın olur onuda BIOS güncelliyerek takabilirsin.Sitesinde işlemcilerin yanında desteklediği BIOS sürümleri yazar.

F61 BIOS sürümü yüklü olması lazım.

Top Bottom