Yardım Lütfen yardım edin ! Valorant vb. oyunlarda aşırı düşük GPU kullanımım var

Hudzell

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Reaksiyon skoru
21,764
Dostlar biliyorum Valorant'ın zaten optimizesi iyi değil ancak bu sorun beklediğimden daha fazla göze batmaya ve rahatsız etmeye başladı.
Kullanım değerleri yer yer %40 CPU ve %20 GPU olacak şekilde dibe vurabiliyor (anlık değerler değil ortalama olarak buralarda seyrediyor.)
1440p çözünürlükte ayarlarım bu şekilde, fps'i 165'in yukarısında tutayım diye düşüğe çektim, yükseğe çekince GPU kullanımı artsa da bu sefer çok sık 165 altına düşmeye başlıyor.

Aynı şekilde GPU kullanımı düşük olduğunda da, yine 165'e yakın değerler aldığından görüntü yumuşak olmuyor. (sorun gözümde değil dalgalandığı için böyle)

NVIDIA yeni DLSDR özelliğini duyurmuştu, nasıl kullanılır bilmiyorum. Eğer kullanılabiliyorsa bu bir çözüm yolu mudur ve nasıl kullanırım ?
NE YAPMAM LAZIM LÜTFEN YARDIM EDİN
%20 kullanıma denk gelince ss alamamıştım ama en yakın bu değerlerin ekran görüntüsünü yakaladım buyrun.
Sanki minecraft oynuyorum ya.
1642607787257.png

1642607571619.png

Peki burada işlemci darboğaz var demek mümkün müdür ? Ben mi yanlış biliyorum yoksa işlemci darboğazı olsa işlemci kullanımı yüksek olmaz mıydı ?
Bir de DLSDR'nin mantığını tam çözemedim ama Mehmet Yılmaz'ın dediğine göre bu tür FPS sorunları için bir çözüm olarak sayılabiliyor galiba ?

Alıntıyı görüntüle
Hocam bende de 11400 ve 3060 var eve gittiğimde bir bakayım kullanımlara vs size dönerim ben.

işlemcinin rolu valorant tarzı oyunda büyük ne bileyim 165 e kadar düşmesi biraz garip geldi benim eski sistem 1650 s ryzen 5 3500x 250 fps alıyordum
Çözünürlüğü göz önünde bulundurmalısınız ben 2k'da bu değerleri alıyorum ama.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Peki burada işlemci darboğaz var demek mümkün müdür ? Ben mi yanlış biliyorum yoksa işlemci darboğazı olsa işlemci kullanımı yüksek olmaz mıydı ?
Bir de DLSDR'nin mantığını tam çözemedim ama Mehmet Yılmaz'ın dediğine göre bu tür FPS sorunları için bir çözüm olarak sayılabiliyor galiba ?

Alıntıyı görüntüle
@Mehmet Yılmaz abi konuda yaşadığım FPS sorununa DLSDR bir çözüm olabilir mi ? Yoksa ben mi yanlış anladım.

Öncelikle tam GPU kullanmaması normal. Ryzen 5 3600 de düşük grafik ayarlarında darboğaz yapmaya müsait biraz yalan olmasın. Sen ekran kartının sınırına zaten ulaşamamışsın o yüzden ne DLSS ne FSR işine yaramayacak zaten.

Senin sisteminde Valorant adlı oyun düşük ayarlarda ;

240-300 FPS arası geziyor. ( CPU %22-30 GPU % 34-40 arası geziyor.)

Ultra ayarlarda ;

215-250 FPS arası geziyor. (CPU %30-40 GPU %33-58 arası geziyor.)

Sen bu değerleri görebiliyor musun yoksa farklı bir değer mi alıyorsun?

Ultra ayarlarda ;

Valorant tarzı oyunlarda böyle değerler normal ve @Mehmet Yılmaz 'ın dediği gibi o işlemci darboğaz yapmaya müsait.

Öncelikle tam GPU kullanmaması normal. Ryzen 5 3600 de düşük grafik ayarlarında darboğaz yapmaya müsait biraz yalan olmasın. Sen ekran kartının sınırına zaten ulaşamamışsın o yüzden ne DLSS ne FSR işine yaramayacak zaten.
Değerler yüksek ayarlarda (ayarların ss'ini bırakacağım)
1642614317918.png

Düşük ayarlarda da bu sonucu veriyor.
1642614307277.png

Düşük ayarlarda MSAA 4x eşyönlü süzme 8x'de kalan tüm ayarlar (çok izlekli görselleştirme hariç) kapalı.
E pek de bir fark yok yani abi ben anlayamadım
1642614337344.png

Yüksek ayarlarda kullanım değerleri %60'da gezerken düşükte %40'da geziyor.
Yani grafik ayarlarını yükseltsem dahi sorun çözülemedi.

Ultra ayarlarda ;

Valorant tarzı oyunlarda böyle değerler normal ve @Mehmet Yılmaz 'ın dediği gibi o işlemci darboğaz yapmaya müsait.

Değerler yüksek ayarlarda (ayarların ss'ini bırakacağım)
Alıntıyı görüntüle
Düşük ayarlarda da bu sonucu veriyor.
Alıntıyı görüntüle

Düşük ayarlarda MSAA 4x eşyönlü süzme 8x'de kalan tüm ayarlar (çok izlekli görselleştirme hariç) kapalı.
E pek de bir fark yok yani abi ben anlayamadım
Alıntıyı görüntüle

Yüksek ayarlarda kullanım değerleri %60'da gezerken düşükte %40'da geziyor.
Yani grafik ayarlarını yükseltsem dahi sorun çözülemedi.
FPS kısıtlaması vs. açık değil dimi?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,172,564
Üyeler
186,210
Son üye
niroieth
Geri