Neler Yeni

İş bilgisayarı mı ve oyun bilgisayarı mı almalıyım ?

Reaksiyon skoru
1
Merhabalar , mühendislik bölümüm için bilgisayar alacağım autcad vb programlar kullanacağım sormak istediğim husus şudur aşağıda atacağım linklerde bulunan ürünlerin ne gibi farkları olur .
İsteyenler başka ürün önerileride yapabilir .

Oyun bilgisayarı olan abrayı tercih etmeniz daha iyi performans sahibi olmanızı sağlar, oyun bilgisayarları CPU ve GPU açısından dengeli ve güçlü tasarlanır, iş bilgisayarlarında ise belli ayrımlar vardır, yüksek kaliteli paneller ve yüksek çözünürlük ile tasarım çalışmaları için olan iş bilgisayarları veya iş istasyonu olan nvidia quadro ve çok fazla çekirdeği olan işlemcilere ev sahipliği yapan iş istasyonları, fakat bunlar çok tepe seviye iyi fiyatlı bilgisayarlar. Sizin baktığınız huma ofislik ve belki biraz illustrator çizimleri için ama 3D tasarım, render alma gibi durumlarda sinir bozar.

Oyun bilgisayarı olan abrayı tercih etmeniz daha iyi performans sahibi olmanızı sağlar, oyun bilgisayarları CPU ve GPU açısından dengeli ve güçlü tasarlanır, iş bilgisayarlarında ise belli ayrımlar vardır, yüksek kaliteli paneller ve yüksek çözünürlük ile tasarım çalışmaları için olan iş bilgisayarları veya iş istasyonu olan nvidia quadro ve çok fazla çekirdeği olan işlemcilere ev sahipliği yapan iş istasyonları, fakat bunlar çok tepe seviye iyi fiyatlı bilgisayarlar. Sizin baktığınız huma ofislik ve belki biraz illustrator çizimleri için ama 3D tasarım, render alma gibi durumlarda sinir bozar.
Anladım çok sağolun .

Anladım çok sağolun .

Fakat oyuncu bilgisayarı olarak farklı modellere bakmanızı önerebilirim bunun özelliklerinde belli eksikler var, tek slot ram olması ve ekran kartı bu fiyata biraz daha iyi bişey alınabilir gibi.

İş bilgisayarı hiç kullanmadım ama bence oyun bilgisayarları hemen hemen aynı görevi görüyor. İş bilgisayarlarını bir tık daha fazla iş performansı almak ve hiç oyun oynamıyorum diyenler için bir ürüne benzetiyorum. Yanılıyorsam düzeltin. Hem öğrenciyim diyorsun bence çok fazla düşünmeye gerek yok. Oyun + İş

İş bilgisayarı hiç kullanmadım ama bence oyun bilgisayarları hemen hemen aynı görevi görüyor. İş bilgisayarlarını bir tık daha fazla iş performansı almak ve hiç oyun oynamıyorum diyenler için bir ürüne benzetiyorum. Yanılıyorsam düzeltin. Hem öğrenciyim diyorsun bence çok fazla düşünmeye gerek yok. Düz oyun bilgisayarı soru işaretlerini alır.

Yukarıda yazdıklarıma bakarak belli yerlerdeki hatalarına bakabilirsin, biraz işin detayları var.

Şimdilik bunları buldum artıları eksileri nelerdir ?

MSI GF63 Thin 10UC-673XTR i5-10500H 8 GB 512 GB SSD RTX3050 15.6" Dos FHD Dizüstü

Yukarıda yazdıklarıma bakarak belli yerlerdeki hatalarına bakabilirsin, biraz işin detayları var.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Asus tufu çıkardım listeden hp victus ile monster abra şimdilik uygun gözüküyor .

msi gf63 de aynı şekilde işlemci olarak geriler sanırsam .

https://www.gittigidiyor.com/dizust...Rmhef0tQN-Dz8MdMB2_BoAD_5uOFnpFUaAiEFEALw_wcB
1500 tl lik fark değer mi işlemci için ?

asus tufunda16 gb ramı varmış ama işlemci olarak geri .

Son düzenleme:
Şimdilik bunları buldum artıları eksileri nelerdir ?

MSI GF63 Thin 10UC-673XTR i5-10500H 8 GB 512 GB SSD RTX3050 15.6" Dos FHD Dizüstü

Asus tufu çıkardım listeden hp victus ile monster abra şimdilik uygun gözüküyor .

msi gf63 de aynı şekilde işlemci olarak geriler sanırsam .

https://www.gittigidiyor.com/dizust...Rmhef0tQN-Dz8MdMB2_BoAD_5uOFnpFUaAiEFEALw_wcB
1500 TL lik fark değer mi işlemci için ?

asus tufunda16 gb ramı varmış ama işlemci olarak geri .

Mantıklı seçenek HP gibi gözüktü bana.

Geri