Neler Yeni

Yuvasından Kopan Klavye Kablolarını Hangi Noktalara Bağlamalıyım?

Katılım
26 Mart 2020
Mesajlar
27
Reaksiyon skoru
17
Bir süredir çalışmayan bir klavyem vardı. Açıp bakayım dedim, kabloları karttan kopmuşlar. Havya ile bağlayabilirim ama hangi renk kablo nereye gelecek anlayamadım. İnternette baktığım kadarıyla da bütün klavyelerin kablo renkleri aynı değil. Benimki ile aynı olan birisine rastlamadım.

Resimde;

Kırmızı: Negatif(-) Data ucuna bağlı zaten,

boşta ise Beyaz(1), Açık Mavi(2) ve Koyu Mavi(3) renkli kablolar var. Karışmasın diye numara da verdim. Renkleri pek ayırt edemiyorum.

Bunları Pozitif (+) Data, Ground ve gerilim(VCC) uçlarına uygun bir şekilde bağlamam lazım. Bilgisi olan varsa, yardımcı olursa sevinirim. Boş yere klavye almak zorunda kalmak istemiyorum. :)
 

Ekler

  • IMG_20220603_123000.jpg
    IMG_20220603_123000.jpg
    2 MB · Hit: 307
Merhaba. Daha çok ucuz ve kalitesiz USB kablolarda bu renkler (asıl standardın dışında) aşağıdaki gibi olabilmektedir.

Turuncu = +5v gerilim ucu
Mavi = - Data ucu
Yeşil = + Data ucu
Beyaz = - gerilim ucu

V ucu bunlarda - 5 volt giriş ucu, mavi - data ucu, yeşil yine + data ucu, beyaz ucu ise - gerilim ucudur.
 
Merhaba. Daha çok ucuz ve kalitesiz USB kablolarda bu renkler (asıl standardın dışında) aşağıdaki gibi olabilmektedir.

Turuncu = +5v gerilim ucu
Mavi = - Data ucu
Yeşil = + Data ucu
Beyaz = - gerilim ucu

V ucu bunlarda - 5 volt giriş ucu, mavi - data ucu, yeşil yine + data ucu, beyaz ucu ise - gerilim ucudur.
Cevabının benim sorunuma en ufak bir yardımı yok. Bu bilgiye internetten ulaşabiliyorum zaten. Verdiğin renkler ile benimkiler aynı değil. Mesaj yazmak için yazmayın lütfen. :mad:
 
Multimetre şart hocam. Kesin sonuca götürür Kabloya güç verirsin Vcc + ve Gnd - kablosunda 3 yada 5 volt neyse tek tek deneyip multimetrede olması gereken değeri gördüğün zaman bulmuş olursun.
 
@andires42 arkadaşın dediği gibi usb portuna bağlayıp uçları ölçebilseniz en azından gnd yi ve voltajı aradan çıkartmış olursunuz. Multimetre yok yapacak bir şey yok şu an için denemek dışında İşinize yarar ise elimdeki bozuk bir klavyeden acıp baktım renkler benzer bir deneyin isterseniz.

Sıralaması Yeşil (D) Kırmızı (D) Mavi (GND) Beyaz (V) şeklinde.
 
aslında requiel arkadaşımız sorunun cevabını vermiş.
yeşil kabloyu D- yazan yere lehimleyeceksin.
beyaz kabloyu D+ yazan yere lehimleyeceksin.
kırmızı kabloyu VCC yazan yere lehimleyeceksin.
geriye kalan mavi kabloyu GND yazan yere lehimleyeceksin.(genelde siyah kabloyu gnd bağlanır. Fakat illa siyah olmasına gerek yoktur siyah yada mavi kullanılır ground (gnd) bacağında.)
 
Geri
Top