Öneri Ryzen 5 5600 Cinebench R20'deki sıcaklık vs. değerler normal mi?

Mehmet Ali KISA

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
235
Kankalar, birkaç kere işlemcimle alakalı geçmişte konular açtım (OC, kasma vs.) bundan dolayı biraz evham yaptım kendimce; TH360 sıvı soğutmayla ve Lian Li kasamla değerler aşağıdaki gibi geldi. İşlemciye +200 MHz verdim ve Curve Optimizer'dan negatif all core 12 olarak ayarladım.
cine lianli 360.png

İşte onla alakalı çok bir fikrim yok bir konu daha açabilirsiniz daha bilgil kişiler yardımcı olur. Birde son testte işlemciye maks kac voltaj gitmiş bakar mısınız? Benim attığım resim ile karşılaştırın bi
Bende 1.3 V sende 1.1 V diye gördüm, kafayı yiyeceğim harbiden; bir işlemciyi iyi kullanalım diye paraya kıydım sıvı soğutma bile aldım ama gel gör ki bir türlü amacıma ulaşamadım :(

Bende 1.3 V sende 1.1 V diye gördüm, kafayı yiyeceğim harbiden; bir işlemciyi iyi kullanalım diye paraya kıydım sıvı soğutma bile aldım ama gel gör ki bir türlü amacıma ulaşamadım :(
Dereceler o yüzden fazla sende. Biosu komple sıfırla sonra xmp ve pbo ac istersen oda olmaz ise anakartin fazladan voltaj veriyor manuel kendin verirsin.

Dereceler o yüzden fazla sende. Biosu komple sıfırla sonra xmp ve pbo ac istersen oda olmaz ise anakartin fazladan voltaj veriyor manuel kendin verirsin.
Trilyon kere BIOS sıfırlayıp geri döndüm, manuel nasıl yapacağım ayarlamayı?

Bende msi anakart olduğu için yerleri bilmiyorum. Değerleri kendin bulman lazım her işlemcinin silikonu aynı olmuyor bende olan ayar sende çalışmayabilir. Örneğin 1.15v 4.4ghz dene istersen.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

burda dediğim değerlerin yerlerini göstermiş oradan bakabilirsin

Bende msi anakart olduğu için yerleri bilmiyorum. Değerleri kendin bulman lazım her işlemcinin silikonu aynı olmuyor bende olan ayar sende çalışmayabilir. Örneğin 1.15v 4.4ghz dene istersen.

burda dediğim değerlerin yerlerini göstermiş oradan bakabilirsin
Tamamdır bir bakayım, acaba işlemciyi vakti geçmeden garantiye göndersem bir güzellik yaparlar mı acaba?

Youtubedan daha fazla video izleyip öğrenmeni yada konu açıp yardım almani tavsiye ederim bilmeden çok kalkışma bence

Tamamdır bir bakayım, acaba işlemciyi vakti geçmeden garantiye göndersem bir güzellik yaparlar mı acaba?
Sorun varsa değişim yaparlar ama senin sorunun nerde onu bilmiyoruz tam

Youtubedan daha fazla video izleyip öğrenmeni yada konu açıp yardım almani tavsiye ederim bilmeden çok kalkışma bence

Sorun varsa değişim yaparlar ama senin sorunun nerde onu bilmiyoruz tam
Belki harbiden işlemcimde bir halt vardır da biz farkında değilizdir, ne dersin?

Dediğim gibi bence konu açın fikirleri dinleyin eğer sorun yok ise boşa 1 hafta vaktiniz gider. Tabi sizin kararınız pcyi aktif kullanmiyorsaniz test için yollayabilirsiniz.
Neden bunu söylediğimi de söyleyeyim: Daha önce açtığım konularda burda bi şey mi var diye sormuştum; Furmark ve Prime95 testi yaparken ekran kartı ve işlemci OC’luyken mavi ekran veya yeniden başlatma hatası, ikisi stok haldeyken sürekli droplarla karşılaştım.
Konunun linki:

Stok halde yediğim dropların görüntüsü;
F0E4E60A-F5B0-4D1E-A243-306663BE158C.jpeg

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,172,631
Üyeler
186,217
Son üye
BayBatur