Neler Yeni

Bu bip sesleri ne anlama geliyor?

AnhurChivas

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
368
İsim
Anhur Chivas
Geçen gün Dolap uygulaması üzerinden bir bilgisayar satın almıştım, bugün elime ulaştı.
Bilgisayarda HDD yoktu, SSD sipariş vermiştim onu takıp Windows kuracaktım fakat ekrana görüntü gelmiyor ve bir sürü bip sesi geliyordu, ne anlama geliyor?

Ayriyeten kasaya güç geldiği zaman kendi kendine açılıyor düğmesine basmadan.

Video

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
22
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,199
İsim
Emre Zengin
Yok o da olmadı maalesef. Slotta sıkıntı var büyük ihtimalle.

Letgo değil Dolap uygulamasından aldım, iade edebilirim de kim uğraşacak. Anakartın grafik şeyi varmış sanırım onu kullanırım.
Q8300 işlemci, 4GB Ram, depolaması yoktu 120gb SSD almıştım onu taktım. Anakartı ne bilmiyorum.
Bende anakartın PCIe slotundan kaynaklı bir sorun olduğunu düşünüyorum. Darbe izi falan var mı?

Che_

80+ Platinum
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,937
İsim
MehmedVII
Hocam bu sesi veren parçanın adı buzzer. Biplerin anlamları ise şöyle.
  • Birden fazla kısa bip sesi = Anakart arızası
  • Sürekli bip = Güç Kaynağı arızası
  • 1 Uzun bip = Bellek tazelemesinde hata
  • 1 Uzun 1 Kısa bip = Anakart veya Bios arızası
  • 1 Uzun 2 Kısa bip = Ekran Kartı arızası (DIP switch)
  • 1 Uzun 3 Kısa bip = Ekran Kartı arızası
  • 2 Uzun 1 Kısa bip = Ekran Kartı arızası (RAMDAC)
  • 2 Kısa bip = Bellek eşlik (parity) hatası
  • 3 Kısa bip = Belleğın ilk bölümünde (64K) hata
  • 4 Kısa bip = Timer hatası
  • 5 Kısa bip = İşlemci hatası
  • 6 Kısa bip = Klavye(işlemcisi) hatası
  • 7 Kısa bip = İşlemci hatası
  • 8 Kısa bip = Ekran Kartı belleği(okuma/yazma) hatası
  • 9 Kısa bip = Bios Rom hatası
  • 10 Kısa bip = CMOS(okuma/yazma) hatası
  • 11 Kısa bip = Tampon Bellek hatası
    Kaç kere bip yaptığını sayarak hangi hata olduğunu bulabilirsiniz. (Ben yazmadım)
Mesaj otomatik birleştirildi:

Benim saydığıma göre 9 kere ötüyor
En iyi cevap repledim nasıl en iyi cevap alamaz ya

Polat Alemdar.

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Geçen gün Dolap uygulaması üzerinden bir bilgisayar satın almıştım, bugün elime ulaştı.
Bilgisayarda HDD yoktu, SSD sipariş vermiştim onu takıp Windows kuracaktım fakat ekrana görüntü gelmiyor ve bir sürü bip sesi geliyordu, ne anlama geliyor?

Ayriyeten kasaya güç geldiği zaman kendi kendine açılıyor düğmesine basmadan.

Video
Benzer sorunu dell laptopta yaşamıştım ondada 10 sefer ötüyordu büyük ihtimal anakart chipsetindeki lehimlerde çatlama var, çözümüm ise 15 dk çalıştırdım kendisi öttü sonra resetledim normal bir şekilde pc ısınınca açılmış oldu. :) bunlar tabikide geçici çözüm olduğu için varsa ölçü aletiyle ölçüp sonra arızayı gerekli ekipmanlarla gidermek en sağlıklı yöntem olacaktır.

AnhurChivas

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
368
İsim
Anhur Chivas
Bende anakartın PCIe slotundan kaynaklı bir sorun olduğunu düşünüyorum. Darbe izi falan var mı?
Hayır darbe izi falan görmedim, normal gözüküyordu.

Benzer sorunu dell laptopta yaşamıştım ondada 10 sefer ötüyordu büyük ihtimal anakart chipsetindeki lehimlerde çatlama var, çözümüm ise 15 dk çalıştırdım kendisi öttü sonra resetledim normal bir şekilde pc ısınınca açılmış oldu. :) bunlar tabikide geçici çözüm olduğu için varsa ölçü aletiyle ölçüp sonra arızayı gerekli ekipmanlarla gidermek en sağlıklı yöntem olacaktır.
Hiç bir ekipman yok hocam, kontrol edemeyeceğim o yüzden nerede ne sorun var.

Method

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
512
İsim
Alperen Eymen Altunoğlu
  • Beğen
Reaksiyonlar: Che_

valoo

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
140
İsim
isim soyisim
Evet, fotoğraflarda çalışıyor şekilde gözüküyordu çünkü. Ekran kartı takılı biçimde fotoğraflar koymuştu ilana. Belki kargoda hasar görmüştür diye düşünüyorum.

Zaten 700₺'lik pc çok önemli değil ama çözümü varsa da çözmek isterim.
Hocam bence bunu iade etmeye çalışın bir an önce elinizden çıksın. Bu pc çalışsa bile pek performans bekleme ikide bir donabilir. Birazcık bütçeni arttırarak 1200'e falan gidip görerek alırsın daha güvenli olur ama ben öylesine aldım bi köşede dursun lazım olur diyorsan çalışıyorsa kalsın.

AnhurChivas

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
368
İsim
Anhur Chivas
Hocam bence bunu iade etmeye çalışın bir an önce elinizden çıksın. Bu pc çalışsa bile pek performans bekleme ikide bir donabilir. Birazcık bütçeni arttırarak 1200'e falan gidip görerek alırsın daha güvenli olur ama ben öylesine aldım bi köşede dursun lazım olur diyorsan çalışıyorsa kalsın.
Yok hocam zaten imzada ki bilgisayara sahibim zaten, bunu başka amaçla aldım. İşimi görür büyük ihtimalle ama ekran kartını da kullanabilseydim daha iyi olacaktı.

Top Bottom