Çözüldü✓ Windows 10 kuramıyorum yardim edin lütfen

Erhannn

80+
Reaksiyon skoru
17
Merhaba abilerim bugun bitane laptop aldım
Lenovo IdeaPad gaming 3 bu laptop fredoss
Şekilde geldi bende win 10 pro kuracaktım flash ımı falan her seyimi hazırladim ama naptiısam bios ekranına flash gözükmüyor ve bu sekilde bazi yazılar geliyor yardımcı olabilecek varmı

Sırasıyla bu sekil yazilar geliyor ekrana

Ekler

• Screenshot_2023-10-17-00-14-53-064_com.miui.gallery.png
    Screenshot_2023-10-17-00-14-53-064_com.miui.gallery.png
    466 KB · Hit: 54
  • Screenshot_2023-10-17-00-15-13-112_com.miui.gallery.png
    Screenshot_2023-10-17-00-15-13-112_com.miui.gallery.png
    709 KB · Hit: 51
  • Screenshot_2023-10-17-00-15-41-210_com.miui.gallery.png
    Screenshot_2023-10-17-00-15-41-210_com.miui.gallery.png
    930.1 KB · Hit: 47
F2 ye basarak mı bios'a girmeye çalıştınız ?

Merhaba abilerim bugun bitane laptop aldım
Lenovo IdeaPad gaming 3 bu laptop fredoss
Şekilde geldi bende win 10 pro kuracaktım flash ımı falan her seyimi hazırladim ama naptiısam bios ekranına flash gözükmüyor ve bu sekilde bazi yazılar geliyor yardımcı olabilecek varmı

Sırasıyla bu sekil yazilar geliyor ekrana
Boot ekranında flash bellek yokki hocam nasıl format ekranı gelip format atacaksınız . MBR şeklinde falan mı yazdırdınız acaba ?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Yada orda ki usb bellek bizim haberimiz yok

Soruyu biraz daha inceledim hazırladım demişsiniz ama flash ı nasıl yazdırdığınızı falan söylememişsiniz . MBR yazdırdıysanız gözükmez veya biosta ayarları kurcalamışsınızdır ondan dolayı da çıkmaz .

Boot ekranında flash bellek yokki hocam nasıl format ekranı gelip format atacaksınız . MBR şeklinde falan mı yazdırdınız acaba ?

Yada orda ki usb bellek bizim haberimiz yok

Soruyu biraz daha inceledim hazırladım demişsiniz ama flash ı nasıl yazdırdığınızı falan söylememişsiniz . MBR yazdırdıysanız gözükmez veya biosta ayarları kurcalamışsınızdır ondan dolayı da çıkmaz .
Hocam bi video izlemistim oda ayni bilgisayara kuruyordu MBR yapti diye yaptim

Hocam bi video izlemistim oda ayni bilgisayara kuruyordu MBR yapti diye yaptim
Hayır bilgisayarınız zaten 5 yıllık üstü falan değil ise asla öyle yapmayın . MBR ayarladıysanız mbr den çıkarıp gpt şekline çevirin flash bellek gelecektir

Rufusu açın , İndirdiğiniz isoyu seçin , GPT ye çevirir büyük ihtimalle çevirmez ise mbr yi gpt olarak değiştirin , sonra yeniden yazdırıp boot menüye göz atın

Bu islem icin tekrardan Windowsu indirmeye gerek varmi

Birde adam MBR yaptigin oldu ama
Hocam laptobunun tam modelini öğrenebilir miyim? Her şeyi nasıl yapacağını yazacağım.

Hayır aynı isoyu zaten indirdiniz .Onun bios'u eski ise gpt desteklemiyorsa mbr destekler .Eğer bilgisayarınız yeni nesil ise %99 zaten gpt desteklidir

Ki kaldı ki laptop modelinize baktım gpt destekli . Yani mbr yapmanız büyük hata . Yine kurarsınız ama bios ayarlarını değişmeniz lazım . Ben size gpt yi öneririm. GPT olarak yeniden yazdırıp dönüş sağlayın

Ekler

• 1697491548224.png
    1697491548224.png
    23.3 KB · Hit: 30
Hocam laptobunun tam modelini öğrenebilir miyim? Her şeyi nasıl yapacağını yazacağım.
Lenovo IdeaPad gaming 3 15IAH7 intel core i5 12450h

Hayır aynı isoyu zaten indirdiniz .Onun bios'u eski ise gpt desteklemiyorsa mbr destekler .Eğer bilgisayarınız yeni nesil ise %99 zaten gpt desteklidir

Ki kaldı ki laptop modelinize baktım gpt destekli . Yani mbr yapmanız büyük hata . Yine kurarsınız ama bios ayarlarını değişmeniz lazım . Ben size gpt yi öneririm. GPT olarak yeniden yazdırıp dönüş sağlayın
Bios ayarlarına ne olmus olabilir ki

Windows 11 kur.
Windows 11 Yapılımı:
1) Öncelikle elinizde en az 8 ya da 16 GB'lık bir flash bellek olsun.
2) (https://www.microsoft.com/tr-tr/software-download/windows11) sayfayı alta kaydır, ISO yazan kısmından Windows 11'i seçip indir. Bu indirme işlemi bittikten sonra masaüstünde ya indirilenler klasöründe bu ISO'nuz görünecek.
3) Şimdi RUFUS adlı programı indiriyoruz. (https://rufus.ie/tr/)
4) RUFUS'u çalıştırıyoruz ve flash belleği takıyoruz. Önyükleme seçiminden indirmiş olduğunuz ISO'yu seçiyorsunuz. Sonra Disk Bölüm Düzenini GPT seçiyorsunuz, Hedef Sistem ise UEFI (CSM yok) diye görünecek. Diğer hiçbir şeye dokunmanıza gerek yok otomatik yapıyor bu ayarları sonra başlat diyorsunuz. Ondan sonra birkaç tane daha seçenek çıkıyor 5 ya da 6 kutucuklu onları boş bırakın. (Microsoft oturumu ile ilgili bir seçenek var oturum açmak istemiyorsan onu aktif edebilirsin.) Bu işlem yaklaşık 10-15 dakika sürmektedir. Sonra format flashınız hazır olacak.

Bios ayarlarına ne olmus olabilir ki
Ayarlara ellemediyseniz ellemenize gerek yok . Sadece gpt olarak windows u yeniden yazdırın

usb yi biçimlendir baştan. Sonra indirdiğin windowsu gpt olarak yaz. Tekrardan indirmen şart değil.

Geri