Neler Yeni

7950x işlemci renderda 95 derece

melandre

80+
Katılım
10 Ekim 2023
Mesajlar
100
Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
kkl
İşlemci: 7950x

Sıvı Soğutma: Arctic Liq Freezer II 360 argb



Render işlerim için sistem topladım. İşlemcinin sıcak olacağını biliyordum ama bu kadar tahmin etmiyordum. Performansı inanılmaz yüksek evet, fakat rendera başlar başlamaz direk 95 dereceyi buluyor.



Bu sıcaklığın bu işlemci için normal olduğunu ve günlerce hiç kapanmadan bu sıcaklıkta çalışsa dahi zarar görmeyeceğini söyleyen de var; bu sıcaklıkla bu işlemci kısacık bi zamanda patlar, yanar, sistemi uçurur diyen de var.



Her kafadan farklı bir ses çıkıyor açıkcası. Ben de acaba bir miktar performans kaybını göze alarak düşük sıcaklıklarda render alabileceğim bir yöntem var mı derken şu videoya denk geldim:






İşlemciyi, bu videoda test edildiği gibi 65w değerine kadar düşürmek yerine 125w tdp değerine düşürsem, yani sadece 1 kademe düşürsem ve bu şekilde kullansam çoklu çekirdekte kaybetmeyi göze alacağım performansa değer mi?



Yorum ve önerileriniz neler?
 

adiltemel

80+
Katılım
6 Kasım 2023
Mesajlar
43
Dahası  
Reaksiyon skoru
15
İsim
Adil Temel
İşlemcinin huyu böyle. 95 dereceye çıkarmaya çalışıyor kendini 7/24 çalışabilir o şekilde. bir şey olmaz. ECO mod performansı düşürür. Hafif işlerin olduğu zaman aktif edebilirsin.
 

Amanita

80+ Gold
Katılım
4 Mart 2021
Mesajlar
9,285
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,918
İsim
Hasan
Montaj kaynaklı bir problem olmadığından emin olmak için soğutucu bloğu söküp tekrar tak bir kaç farklı video izleyerek. Yeni bir macun almak da iyi olabilir. Belki üzerinde sürülü gelenin yapısı bozulmuştur.

Son olarak kasa modelini yaz ve montajı nasıl yaptın fan yönleri ve soğutucu blokm görünecek şekilde bir kaç farklı karede fotoğrafla.
 

ruaF1912

80+
Katılım
19 Şubat 2023
Mesajlar
465
AMD Zen 4 mimarisine sahip işlemciler, yüksek ısılarda yüksek performans çalışacak şekilde tasarlandı, o derecelerde bile test ederseniz işlemcinin frekans kısmadığını görebilirsiniz, tabi anakartınız giriş seviyesi bir model değilse vram ve mosfetlerin ısınmadığını varsayıyorum. SOC voltaj ve CO ayarı yaparsanız dereceleri düşürebilirsiniz. ECO mode tavsiye etmem.
 
Top Bottom