Neler Yeni

12.04.2024, RTX 4060 Ti / RTX 4070; AMD Ryzen 7, hazır masaüstü sistem önerisi

Katılım
12 Nisan 2024
Mesajlar
5
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Uğur
Bütçe
60000
Merhaba,

Güncel olarak 60.000 TL civarında özellikle simulator için kasa toplamak istiyorum. Bu sisteme karar verirken aşağıdaki gibi bir yol izledim ancak her türlü marka-model, yöntem vs. önerisine açığım.

Itopya mağazasına gidip sistemi toplamayı düşündüm, özellikle hazır sistemler kendine toplaya göre daha düşük fiyat sunuyor. Yoksa her bir parçayı ayrı ayrı alarak topla toplama yapmamı mı önerirsiniz? Ayrı ayrı toplama için hangi siteleri kullanabilirim. Kargo sırasında parçaların hasar almasından endişe duyuyorum.

İstediklerime en yakın sistem: https://www.itopya.com/teknohayat-1...-ti-gaming-x-slim-16gb32gb-ddr51tb-nvm_h25743

Bu sistem konusunda da yorumlarınızı bekliyorum.

EKRAN KARTI

- ASUS

Rog ve Tuf gaming serisini kıyaslamak gerekirse Tuf gaming serisinin bütçeme daha uygun olduğu kanaatindeyim. Dolayısıyla Asus bir ekran kartı almak istersem Tuf Gaming serisini tercih etme düşüncesindeyim.

- MSI

Gaming ve Ventus serisini kıyaslamak gerekirse Gaming serisini hem kaliteli olduğundan hem de bütçemi zorlamayacağından dolayı tercih etme düşüncesindeyim.

- GIGABYTE

Gigabyte marka bir ekran kartı alma düşüncesinde değilim. Nedense bu marka diğer iki markaya göre bende daha kalitesiz izlenimi uyandırmakta ve bu durum da beni bu ekran kartını seçmemeye itmektedir.

Özet:

Asus Tuf gaming veya Msi Gaming serisi ekran kartı arasında kaldım.

İŞLEMCİ

AMD işlemcilerinin Intel işlemcilere göre hem f/p açısından daha iyi bir bütçe sağlaması hem de gerçekten kaliteli işlemci üretmesinden dolayı tercihimi AMD'den yana kullanmaktayım.

ANAKART

Anakart için herhangi bir marka belirlemedim. Marka seçimi için olabildiğince kaliteli, ucuz ve sistemi performans olarak zora sokmayacak bir marka - model istiyorum. Bu konuda önerilerinize açığım.

Anakart için tercihimi belirlerken aşağıdaki kriterlere uymaya çalıştım.

RAM: DDR5 - minimum 6000 MHz

İşlemci: AM5

Kasa boyutu: ATX (Daha iyi bir soğutma sağlaması açısından tercih ettim).

Wifi: Wifi desteği.

KASA

ATX boyutunda, fanları ses yapmayan ve olabildiğince ucuz marka- model önerilerinize açığım.

RAM

Corsair marka 32 gb ram min. 6000 MHz.

İŞLEMCİ SOĞUTUCU

İşlemci soğutucu için herhangi bir marka belirlemedim. Marka seçimi için olabildiğince kaliteli, ucuz ve işlemciyi yeterli derecede soğutacak ve ses yapmayacak marka - model istiyorum. Bu konuda önerilerinize açığım.

GÜÇ KAYNAĞI

850 W, 80+ Gold olabildiğince kaliteli, ucuz marka - model önerilerinize açığım.
 

halit1641

80+
Katılım
2 Aralık 2023
Mesajlar
128
Dahası  
Reaksiyon skoru
44
İsim
Halit Berkutay Aydin








al kardeşim burası 65k fiyat düşürmek için atx kasayı psulu seçip düşürebilirsin eğer oyun için alıyorsan oyun bazında senin attığın sistemin içinden geçer bu sistem
 

galeyanageldim

80+ Bronze
Katılım
9 Ağustos 2022
Mesajlar
563








al kardeşim burası 65k fiyat düşürmek için atx kasayı psulu seçip düşürebilirsin eğer oyun için alıyorsan oyun bazında senin attığın sistemin içinden geçer bu sistem
Ramde amd expo yok
 

halit1641

80+
Katılım
2 Aralık 2023
Mesajlar
128
Dahası  
Reaksiyon skoru
44
İsim
Halit Berkutay Aydin
Ramde amd expo yok
anakarta uyumluluğuna bakmadım zaten bidaha uğraşmamak için ram alacaklar bilir anakartın sitesine girip uyumlu rami almayı arkadaşın yazdığı şekilde ram seçtim orda alan insanlar girip uyumlu olanlara bakıp alsınlar bidaha uğraşmamak için
 
Top Bottom