xrockets07
80+
Dahası
- Reaksiyon skoru
- 233
- İsim
- Hüseyin Umut Yüksel
Yorumları okurken KANSER oldum. Herkes yardım etmeye çalışmış ama bir iki dışında diğer herkesin söylediği şeyler o kadar alakasız ve yanlış ki bir yerde güzide forum ortamında dayanamayıp küfür edecektim şimdi biraz sakinleştim. Senin donanımında bir sorun yok sürücülerde de bir sorun yok, sorun tamamen kullandığın grafik ayarları ve çözünürlük. Bütün ayarları en düşüğe çekip bu kart niye çalışmıyor diyorsun. Birde grafik ayarlarını en düşüğe alıp ekran kartını yatırıp o yattığı için işlemci üzerine binen yükü arttırıyorsun. En basit haliyle ekran kartı ve işlemcini iş yerinde çalışan insanlar olarak düşün. Bunların ikisi bir arada takım olarak çalışmalı ayrı görevleri var. Sen işe işi iyi yapacak birini alıyorsun ama sonra diyorsun ki sen yat iş yapma yaparmış gibi takıl, kendini kasma yorma, diğer çalışana da diyorsun ki sende bu çalışana(ekran kartı) uygun hareket et ama sana özel bir talimat vermiyorum. İşlemci tembel ekran kartına uygum sağlamak için kendini kasıyorda kasıyor. Ekran kartıda tembel çünkü yapabileceğinden az iş verilmiş yatıyorda yatıyor. Yatarken de diyor yav ben az kaynak harcıyayım her az kaynak harcama düşüncesi devreye girince hop drop dediğimiz olay gerçekleşiyor, ekran kartı bu işi yatarakta yaparım diye salıyor kendini. Çözünürlükte cabası oda iyice tembelliğe itiyor ekran kartını. Darboğaz dediğimiz şey tam olarak bu çalışanlardan birisinin diğerini beklemesi bu bekleme sürecinin strese sebep olması ve stabil bir çalışmanın görülmemesi. Kart %99 da çalışmaz ise nasıl yüksek fps üretecek, çalışmıyor yatıyor haliyle kartın fps gibi bir derdi yok. Kart %99 da çalışır da zorlanırsa işte o zaman fps de düşüş olur, o zaman ihtiyaç halinde grafik ayarları ve çözünürlük düşürülerek fps arttırılmaya çalışılır. Çalışmayan kartta fps dalgalanması olur arada bir çalışayım mı der yada diğer parçadan anlık fazla iş gönderilir hepsini anlık işler yine yapacak işi kalmaz boşa düşer. 1080p çözünürlüktesin zaten kart çalışsın diye bütün ayarları ultraya çek. Güç planını nihai performans yap. Bütün ön grafik ayarlarını kalite yap. Performans modu kartın zayıf fps in kart yüzünden düşük kaldığı durumlarda grafik ayarlarını kıs ve kart biraz daha iyi performans göstersin diye seçilir. Yani eski ve artık zayıf kalan kartlarda performans ayarı seçilir. Sen güçlü kartta bunu yapıyorsun. Yaptığın her şey yanlış. Yaptığın her şey kart daha da az çalışsın hatta çalışmasın diye, sonrada kart çalışmıyor diyorsun. Adamlar yüksek fps almak için overclock ediyor kartları üzerine birde ek grafik modları kurarak grafikleri daha yükseğe çıkarıyor. Darboğaz normalde bir parçanın istesede kendini paralasada diğer parçalara yetişememesinden dolayı meydana gelir ve sistem bileşenleri düşük performansta çalışır sen bunun tam tersini yaparak sistemi darboğaza sokmuşsun. Grafik ayarlarını yükselt ve en yakın zamanda 2k bir monitöre geç.