Neler Yeni

Ramin slotunu değiştirdikten sonra ekran gelmiyor.

biospili

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Bios
Oyunlarda crash yediğim için baktığımda Ramin slotunu değiştirmeye karar verdim. İlk başta 4.slottaydi bende 2 ye aldım ve çalıştırdım fakat ekran gelmedi. Forumda bios pili sıfırla diyenler vardı onuda yaptım yine olmadı. Daha sonra Rami söküp bilgisayarı kapatıp clrtsyi de tornavidayla bastım ve yine düzelmedi. Çözümü bir türlu bulamadım ve her slota takip ayrı ayrı denedim.
Anakart b350 prime plus. Ram 8gb 3200mhz gskill.

omerdgn42

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
175
İsim
Ömer Doğan
Oyunlarda crash yediğim için baktığımda Ramin slotunu değiştirmeye karar verdim. İlk başta 4.slottaydi bende 2 ye aldım ve çalıştırdım fakat ekran gelmedi. Forumda bios pili sıfırla diyenler vardı onuda yaptım yine olmadı. Daha sonra Rami söküp bilgisayarı kapatıp clrtsyi de tornavidayla bastım ve yine düzelmedi. Çözümü bir türlu bulamadım ve her slota takip ayrı ayrı denedim.
Ram yeni takıldığında ekran geç gelir.

biospili

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Bios
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
En az yarım saat açık bıraktım belki bir hata mesajı falan gelir diye ama yok simsiyah ekran. Ayrıca klavyeye ışık geliyor fakat mouse ve kulaklıkta bir şey yok.
Mesaj otomatik birleştirildi:

@Emre Zengin abi bakma şansın var mı?

Dahası  
Reaksiyon skoru
47
İsim
Yasin Talha
farklı bir ram varsa onla dene, bios' un sıfırlandığından emin ol, görüntü gelirse bir memtest testi yap, diskini kontrol et istersen,ram yoksa direk bilgisayarcıya götür orda denettir. arızalanmış olabilir

biospili

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Bios
farklı bir ram varsa onla dene, bios' un sıfırlandığından emin ol, görüntü gelirse bir memtest testi yap, diskini kontrol et istersen,ram yoksa direk bilgisayarcıya götür orda denettir. arızalanmış olabilir
Farklı bir ram yok, bios pilini iki kere tak çıkar yaptım sıfırlanmıştır sanırım. Diski kontrol ediyimde nasıl kontrol edicem

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,819
İsim
Emre Zengin
En az yarım saat açık bıraktım belki bir hata mesajı falan gelir diye ama yok simsiyah ekran. Ayrıca klavyeye ışık geliyor fakat mouse ve kulaklıkta bir şey yok.
Mesaj otomatik birleştirildi:

@Emre Zengin abi bakma şansın var mı?
Diğer slotlara tekrardan taktın mı RAM'i?

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,819
İsim
Emre Zengin
Evet az önce 2 de takılıydı şuan 1 de yine gelmiyor biosa falanda giremiyorum. En son docp açıktı.
BIOS'u bu dediğim şekilde tekrardan sıfırlayıp bir dene bakalım.
Bilgisayarı kapat. PSU kablosunu çıkar. Kasanın üstünde USB bellek vb. hiçbir şey takılı olmasın. Ondan sonra RAM'i çıkar. Çıkardıktan sonra anakart üstünden CLRTC yazan 2 pinli yere tornavida yardımıyla 2 pine aynı anda 5-10 saniye tornavidayı değdir. Ondan sonra RAM'i 2. slota takıp tekrardan çalıştırmayı dene.
1724445216975.png

biospili

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Bios
BIOS'u bu dediğim şekilde tekrardan sıfırlayıp bir dene bakalım.
Bilgisayarı kapat. PSU kablosunu çıkar. Kasanın üstünde USB bellek vb. hiçbir şey takılı olmasın. Ondan sonra RAM'i çıkar. Çıkardıktan sonra anakart üstünden CLRTC yazan 2 pinli yere tornavida yardımıyla 2 pine aynı anda 5-10 saniye tornavidayı değdir. Ondan sonra RAM'i 2. slota takıp tekrardan çalıştırmayı dene.
Alıntıyı görüntüle
Bu işlemi 2 kere yaptım hocam, kontrol kalemiyle yaptım diye olmamış olabilir mi? Tekrardan deneyeyim mi

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,819
İsim
Emre Zengin
Bu işlemi 2 kere yaptım hocam, kontrol kalemiyle yaptım diye olmamış olabilir mi? Tekrardan deneyeyim mi
2 pine aynı anda değdirdiysen RAM bozuk olabilir. Başka bir RAM bulmaya çalış bakalım.

biospili

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Bios
@Emre Zengin ama hocam şöyle bı sorun var docp açınca bazı oyunlarda mavi ekran veriyor. Ram 3200mhz bende docp açıp önerilen frekans degerlerinilede baktım Ramin kendi sitesindeki değerlerle aynı.
-
docp açıp elimle 3000e çektim şimdi şuanlık crash vermiyor.

Son düzenleme:

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,819
İsim
Emre Zengin
@Emre Zengin ama hocam şöyle bı sorun var docp açınca bazı oyunlarda mavi ekran veriyor. Ram 3200mhz bende docp açıp önerilen frekans degerlerinilede baktım Ramin kendi sitesindeki değerlerle aynı.
-
docp açıp elimle 3000e çektim şimdi şuanlık crash vermiyor.
3133 MHz'yi de dene bakalım.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,004,569
Üyeler
159,174
Son üye
furkan3868
Top Bottom