Neler Yeni

Mühendislikte yüksek ortalama zor mu

Maryo

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Nasıl bir fark vardır Hocam açıklayabilir misiniz
derslerine bakabilirsiniz.
Anlarsınız.
Yazılımı benim lineer cebir hocam da kullanıyordu .
Yazılım çok genel bir hal aldı.
Mat dersimize giren hoca mesela denklem çözümü için bir yazılım dili kullanıyordu.
Yazılım aşırı genel bir kavram.
En basitinden C ile neler neler yapılıyor.
Bununla gömülü sistem de kodlayabilirsiniz program da yazabilirsiniz oyun için de kullanabilirsiniz ama bu üçü birbirinden apayrı alanlar.
Birini yapabiliyorsanız diğerlerini yapabiliyorsunuz demek değil.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Yok Hocam çubukla herhangi bir bağlantım yok ben etlik kampüsünde olacağım
iyi güzel bir haber :)
Diğer türlüsü zor ondan dedim.
Ben kendimi Ankara'dan attım .
Yaşadığın yer önemli veya durduğun

Dahası  
Reaksiyon skoru
29
İsim
Sefa Halı
Bununla gömülü sistem de kodlayabilirsiniz program da yazabilirsiniz oyun için de kullanabilirsiniz ama bu üçü birbirinden apayrı alanlar.
eeeciler genelde gömülü sistemler için kod yazıyor sanırım

Maryo

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
eeeciler genelde gömülü sistemler için kod yazıyor sanırım
yok.
Gömülü , Mikroişlemciler , PLC'ler için de kod yazıyoruz ve dahası da var tabi hepsini seçip yapamayız.
O seçebileceğimiz bir alan sadece.
Ama bilgim dahilinde otomasyon işinde iyi para döndüğünden o alana yöneliyorlar.

bilgisayarcı olup gömülü yazan da gördüm. çok kopuk değil araları.
Ortak seçmelilerimiz var kendileriyle az olsa da

Dahası  
Reaksiyon skoru
29
İsim
Sefa Halı
yok.
Gömülü , Mikroişlemciler , PLC'ler için de kod yazıyoruz ve dahası da var tabi hepsini seçip yapamayız.
O seçebileceğimiz bir alan sadece.
Ama bilgim dahilinde otomasyon işinde iyi para döndüğünden o alana yöneliyorlar.
Bir sengci eeecilerin yaptığını yapabilir mi peki yazılım konusunda

Maryo

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Bir sengci eeecilerin yaptığını yapabilir mi peki yazılım konusunda
zorlasan yaparsın .
Da dostum çok dert etme.
Tavsiyem yoluna odaklan.
He merak etme bırak mühendisi alakasız bölüm mezunları ve belki mezun bile olmayan adamlar yazılım piyasasında.
O yüzden çok düşünme içini rahat tut 4 yıl çalış mezun ol bu sırada projelere dahil ol(illaha yazılım demiyorum bir sosyal proje olabilir kısacana CV'ne yazabileceğin bir şey) , hayatını yaşa ve ilk sene ortalamanı yüksek tut arkanı yaslayacağın bir duvar oluştur.
Ve ingilizce geliştirin özellikle konuşma konusu diğerlerine göre bence daha zor konuşmak bence en zoru bir dilde .
dinlenmek için vakit yok şuan meslek edinmek önemlidir en kısa sürede dinlenme emeklilikte artık o yüzden hazırlık varsa muafiyete girin derim

Dahası  
Reaksiyon skoru
29
İsim
Sefa Halı
zorlasan yaparsın .
Da dostum çok dert etme.
Tavsiyem yoluna odaklan.
He merak etme bırak mühendisi alakasız bölüm mezunları ve belki mezun bile olmayan adamlar yazılım piyasasında.
O yüzden çok düşünme içini rahat tut 4 yıl çalış mezun ol bu sırada projelere dahil ol(illaha yazılım demiyorum bir sosyal proje olabilir kısacana CV'ne yazabileceğin bir şey) , hayatını yaşa ve ilk sene ortalamanı yüksek tut arkanı yaslayacağın bir duvar oluştur.
Ve ingilizce geliştirin özellikle konuşma konusu diğerlerine göre bence daha zor konuşmak bence en zoru bir dilde .
dinlenmek için vakit yok şuan meslek edinmek önemlidir en kısa sürede dinlenme emeklilikte artık o yüzden hazırlık varsa muafiyete girin derim
Teşekkürler Hocam tavsiyeniz için
Evet hazırlık var ama İngilizce seviyem a2 yi geçemez o yüzden muaf olmam imkansız gibi

yenigeldim

80+ Silver
zorlasan yaparsın .
Da dostum çok dert etme.
Tavsiyem yoluna odaklan.
ee ci yazılım bilmez ki üni giriş dersi dışında Matlab falan alırsan alırsın onun dışında bölümde yazılım yok. ufaktan gömülü falan var.o da yetersiz

Maryo

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
ee ci yazılım bilmez ki üni giriş dersi dışında Matlab falan alırsan alırsın onun dışında bölümde yazılım yok. ufaktan gömülü falan var.o da yetersiz
elektronikte bilmek gerekiyor da elektrikte çok gerekmiyor diye biliyorum.
He yetersizlik fenan biraz üniversiteyle de alakalı hepsi aynı içerikte vermiyor.
ama şart gene öğrenmek.

Teşekkürler Hocam tavsiyeniz için
Evet hazırlık var ama İngilizce seviyem a2 yi geçemez o yüzden muaf olmam imkansız gibi
boş geçirmeyin derim.
hayırlı olsun derim.
İyi geceler deyip
ortadan kayboluveririm

yenigeldim

80+ Silver
elektronikte bilmek gerekiyor da elektrikte çok gerekmiyor diye biliyorum.
He yetersizlik fenan biraz üniversiteyle de alakalı hepsi aynı içerikte vermiyor.
ama şart gene.
elektronikte nasıl bilmek gerekiyor? ben ee mezunuyum bu arada bölümde yazılım dersi yok.dünya kadar seçmeli içinde de yoktu. varsa başka okulda atın da yok yani. algoritma, veri yapıları, veritabanı hiç biri ee de verilmez.

Maryo

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
elektronikte nasıl bilmek gerekiyor? ben ee mezunuyum bu arada bölümde yazılım dersi yok.dünya kadar seçmeli içinde de yoktu. varsa başka okulda atın da yok yani. algoritma, veri yapıları, veritabanı hiç biri ee de verilmez.
hocam bildiğim kadarı ile dedim zaten derslere bakıp yorum yapıyorum ben de biraz biraz.
He sizden ricam da var arkadaşı bilgilendirirseniz sevinirim yanlışlarımı görüyorsunuz yanlış bilmesin arkadaş.
Teşekkür ederim bilgilendirme için de.
bilgisizliğimin kusuruna bakmazsınız umarım
iyi geceler dilerim

Son düzenleme:
Dahası  
Reaksiyon skoru
76
İsim
Ahm3t_I3atuhan_9
Top Bottom