Neler Yeni

MSÜ, KHO için göz sorunları hakkında:

bekovski

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Berkay
Merhaba, bu sene için kara harp okulu düşünüyorum fakat bir gözüm 1.25, diğer gözüm ise 1.50 derece miyop. Az önce MSÜ'nün kendi sitesini baştan aşağıya okudum ve didik didik inceledim. Lazer excimer(göz çizdirmek) hakkında hiçbir bilgiye rastlamadım. Birçok insan çizdirerek geçtim ya da çizdirerek kaldım diyor. Arkadaşlarımdan birisi gözlerini çizdirerek gitmişti, gözlerinden geçmiş fakat sanırım düz tabandan kalmıştı. Bunun hakkında NET ve KAYNAKLI bir bilgisi olan var mı? 0.25 derece ile kaçırmak gerçekten çok üzücü olur.

Mete Yavuz

80+ Platinum
En İyi Cevap
9
No touch ile çizdirirsen ve doktor anlamazsa geçersin.
Doktor anlayıp inisiyatif gösterirse yine geçersin ama fark edilirse kalma ihtimalin daha yüksek. Bir de orada ölçülen cihazda göz derecen olduğundan daha yüksek çıkacaktır tahminimce. Kadın hızlıca bakıp geçti beni benim gözlerimde hiç bir sorun yok muayneyede gittim ama orada 0.5 e 0.75 çıktı.

Matt Murdock

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,449
İsim
Oğuz
2 dereceyi geçince bırakıyorlar fakat göz çizdirirsen geçersin. Bazı hekimler kıllık yapıp göz çizdirenleri de bırakıyor. Düştüğün komisyona bağlı bir şey. Sen gözünü çizdirip gir. Komisyon için de şansına kalmış. Yine de belli olunca bana gittiğin hastaneyi verirsen belki bir yararım dokunur. Ciddi anlamda gireceğini düşünüyorsan ve puanın iyiyse.

stereohearts

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
15,372
İsim
Enes
Instagram
@stereocrypex
Steam
✪SoloTürk
Twitter
rulerkoala
Discord
stereohearts#1401
Göz çizdir geçersin, 0.25 çıktı her ikisinde bende geçtim

bekovski

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Berkay
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
No touch ile çizdirirsen ve doktor anlamazsa geçersin.
Doktor anlayıp inisiyatif gösterirse yine geçersin ama fark edilirse kalma ihtimalin daha yüksek. Bir de orada ölçülen cihazda göz derecen olduğundan daha yüksek çıkacaktır tahminimce. Kadın hızlıca bakıp geçti beni benim gözlerimde hiç bir sorun yok muayneyede gittim ama orada 0.5 e 0.75 çıktı.
Teşekkür ederim.
2 dereceyi geçince bırakıyorlar fakat göz çizdirirsen geçersin. Bazı hekimler kıllık yapıp göz çizdirenleri de bırakıyor. Düştüğün komisyona bağlı bir şey. Sen gözünü çizdirip gir. Komisyon için de şansına kalmış. Yine de belli olunca bana gittiğin hastaneyi verirsen belki bir yararım dokunur. Ciddi anlamda gireceğini düşünüyorsan ve puanın iyiyse.
Günlük hayatımda bile arada gözlükten rahatsız olup çıkartıyorum. Çok uzak ve karınca gibi yazılar olmadıkça okumam da vesaire sıkıntı yok. Peki oldu da ilk seferde komisyon bıraktı. Sanırım itiraz hakkım oluyor, itiraz edince farklı bir komisyon gelir ve o komisyon geçirirse ne olacak? Geçmiş sayılacak mıyım?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Göz çizdir geçersin, 0.25 çıktı her ikisinde bende geçtim
Gözlerini çizdirdin mi?

bekovski

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Berkay
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
kıl doktora gelme gecırır herhalde yuksek derece olmadıgı surece
Mesaj otomatik birleştirildi:

bu arkadasın dedıgne gore ız kalmasa gecebılırsın
Bunu izlemiştim. Sınava bir ay kala gözlerimi çizdirmem ile, beş ay kala çizdirmem arasında fark olur mu?

Matt Murdock

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,449
İsim
Oğuz
Günlük hayatımda bile arada gözlükten rahatsız olup çıkartıyorum. Çok uzak ve karınca gibi yazılar olmadıkça okumam da vesaire sıkıntı yok. Peki oldu da ilk seferde komisyon bıraktı. Sanırım itiraz hakkım oluyor, itiraz edince farklı bir komisyon gelir ve o komisyon geçirirse ne olacak? Geçmiş sayılacak mıyım?
Göz çizdirmek de normalde girememe sebebi.
Yine de inan çok değişken bir şey. Puanın çok iyidir, çizdirince iz kalmamıştır ve okuma problemin yoktur komisyon geç der. Arkada döner böyle kişiye bakma işi.
Sen çizdireceksin ve şansına gelecek doktora kalan bir şey. Doktor onaylarsa her türlü geçtin. Okula girdikten sonra da 2 kez alıyorsun galiba sağlık raporu ama orada kimse atmaz seni okuldan o kadar okutup.

bekovski

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Berkay
Göz çizdirmek de normalde girememe sebebi.
Yine de inan çok değişken bir şey. Puanın çok iyidir, çizdirince iz kalmamıştır ve okuma problemin yoktur komisyon geç der. Arkada döner böyle kişiye bakma işi.
Sen çizdireceksin ve şansına gelecek doktora kalan bir şey. Doktor onaylarsa her türlü geçtin. Okula girdikten sonra da 2 kez alıyorsun galiba sağlık raporu ama orada kimse atmaz seni okuldan o kadar okutup.
'O kadar okutmuşlar, atmazlar canım' kafası bana biraz saçma geliyor. Sonuçta bunca yıl okuttuktan sonra seni yanına alacak devlet. Bence işini sakata bırakmaz gibi geliyor ama şansımı deneyeceğim. Teşekkürler herkese.

Matt Murdock

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,449
İsim
Oğuz
'O kadar okutmuşlar, atmazlar canım' kafası bana biraz saçma geliyor.
Detaylı sağlık raporu mezuniyet öncesi alınıyor. 5 yıl sonunda göreve hazır birini elbette atmazlar. Attıkları oluyor fakat sonrada olan güvenlik soruşturması gibi sebeplerden. Sağlıktan atmıyorlar. İçeriden net bilgi.
Bu arada ben KHO vs. önermiyorum. HHO girebilirsen olur.
Eğer giremezsen onun yerine JSGA ile subay veya JAMYÖ ile havacı Astsubay olmanı tavsiye ederim.

bekovski

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Berkay
Neden KHO önermiyorsun? Gözlerimden ötürü ileride HHO ile sıkıntı yaşarım diye çekiniyorum.

Top Bottom