Neler Yeni

13824 TL Intel Core i7 14700KF Soket 1700 14.Nesil 5.60GHz 33MB 10nm İşlemci

Ozan Ada

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
11
İsim
Ozan Ada
Bizlik bir sorun olmadigi icin yazdim ne hikmetse 50den fazl 14.nesil cpularinda birinde dahil sorun yasamadik cok sukur diyelim en azindan . Keyfe keder alinmiyor amd tarafli iskonto oranlarimiz var ama musterinin yazilimlari intel islemciler tarafli daha seri calistigi icin talebe gore alim yapiliyor
Pekte bir indirim yokmuş. 0x129 mc update sonunda yaptılar, bir süredir biliniyor ve isteniyordu, kullanıcılar kendi ayarlarıyla idare ediyordu. Kasımda gözüm var bir tane için hem güncellemelerde oturmuş olur toz duman. Bu arada tartışmaya odun atayım pc'yi oyun veya render(!) dışında kullanan sessiz topluluk adına.

AMD tarafında tecrübelerimi yazayımda kenarda dursun.

1 adet Bios problemleri dışında 1700x 1.5 yıl sonra dead, işlemci değişimi (sıkıntısız değiştirildi - sarı site pazarlıksız gönder gitsin).
1 adet 3700x 1 sene 8 ay dead, değişim için kırk takla.
1 adet 5600x 6 ay dead, yinemi derken anakart sorunlu çıktı. (Zar zor tazmin, işlemci halen kullanılıyor)
1 adet 5700x 1sene boyunca bios update vs derken çok problem yaşadım. Csupport ile çok ilginç dialoglar dialoglar.. Efendim 12100ün yağ gibi aktığı en basitinden zoom teams veya ismini vermeyeyim bir kaç Saas sürekli bsod, freeze, alınan hmmm ilginçmiş cevapları. Şu an maşallah taş gibi çalışıyor 3600mhz ramlerle, alacak olsam tekrar düşünmeden alırım, yıllarca kullanılır.
1 adet 7700x illallah ettirdi. (Çalışır halde set hemen satıldı, sağolsun youtube. Bir süre daha almam bu seriyi)

Intel tarafında olanlarda şöyle;

1 adet 9700k hiçbir sıkıntı emare yokken direk gitti. (Sıkıntısız değişti - Satarken kutulu sıfır diyorum nasıl test edeceğiz diyor)
1 adet 11900k ısı problemi servise gitti (Sıkıntısız değişti - hemen satıldı K işlemci bir sürü çekirdeği var diyorum(!), takıldığı kasada RGB zehirlenmesi yaşamadıysa halen çalışıyordur, güzel işlemci)
1 adet 13400f sensör problemi, tüm seride bana denk gelmiştir. (Sıkıntısız değişti halen kullanılıyor, hiç düşünmeden bir daha alırım en baz anakartla, 3200mhz ramlerle bildiğin Toyota Corolla veya AoE köylüsü)

mortemeyn

80+ Bronze
İşlemciler sorunlu doğru İntel'i sevmem ama BİOS bunun için var gerekli ayarları yaparsanız sorun olmaz. Yine de bunu almak yerine bundan 10 kat iyi 7800X3D yi alın.
Son zamanlarda giderildi zaten.

winneR007

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
10
İsim
winneR
Merak ettiğim bunu h610 chipsetli anakarta taksak ne olur çok performans kaybı olur mu? Bir de soğutmak için kule soğutucu ne kadar idare eder.

DeviLJoN

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
155
İsim
Onur
Pekte bir indirim yokmuş. 0x129 mc update sonunda yaptılar, bir süredir biliniyor ve isteniyordu, kullanıcılar kendi ayarlarıyla idare ediyordu. Kasımda gözüm var bir tane için hem güncellemelerde oturmuş olur toz duman. Bu arada tartışmaya odun atayım pc'yi oyun veya render(!) dışında kullanan sessiz topluluk adına.

AMD tarafında tecrübelerimi yazayımda kenarda dursun.

1 adet Bios problemleri dışında 1700x 1.5 yıl sonra dead, işlemci değişimi (sıkıntısız değiştirildi - sarı site pazarlıksız gönder gitsin).
1 adet 3700x 1 sene 8 ay dead, değişim için kırk takla.
1 adet 5600x 6 ay dead, yinemi derken anakart sorunlu çıktı. (Zar zor tazmin, işlemci halen kullanılıyor)
1 adet 5700x 1sene boyunca bios update vs derken çok problem yaşadım. Csupport ile çok ilginç dialoglar dialoglar.. Efendim 12100ün yağ gibi aktığı en basitinden zoom teams veya ismini vermeyeyim bir kaç Saas sürekli bsod, freeze, alınan hmmm ilginçmiş cevapları. Şu an maşallah taş gibi çalışıyor 3600mhz ramlerle, alacak olsam tekrar düşünmeden alırım, yıllarca kullanılır.
1 adet 7700x illallah ettirdi. (Çalışır halde set hemen satıldı, sağolsun youtube. Bir süre daha almam bu seriyi)

Intel tarafında olanlarda şöyle;

1 adet 9700k hiçbir sıkıntı emare yokken direk gitti. (Sıkıntısız değişti - Satarken kutulu sıfır diyorum nasıl test edeceğiz diyor)
1 adet 11900k ısı problemi servise gitti (Sıkıntısız değişti - hemen satıldı K işlemci bir sürü çekirdeği var diyorum(!), takıldığı kasada RGB zehirlenmesi yaşamadıysa halen çalışıyordur, güzel işlemci)
1 adet 13400f sensör problemi, tüm seride bana denk gelmiştir. (Sıkıntısız değişti halen kullanılıyor, hiç düşünmeden bir daha alırım en baz anakartla, 3200mhz ramlerle bildiğin Toyota Corolla veya AoE köylüsü)

Senin maşallah dediği 3 gün sonra ölüyor galiba :D Bu ne böyle, sürekli bozulan işlemciler denk gelmiş.

LoserIl

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Bende sunucuda kullanıyorum aldığım ilk 14700K problemli çıkmıştı geri yollayıp değiştirdik serviste şuanki sorunsuz serin bir şekilde çalışıyor
Çünkü performansı kıstı intel yeni güncelleme ile
Mesaj otomatik birleştirildi:

İşlemciler sorunlu doğru İntel'i sevmem ama BİOS bunun için var gerekli ayarları yaparsanız sorun olmaz. Yine de bunu almak yerine bundan 10 kat iyi 7800X3D yi alın.
Performansı kısıyor o bios güncellemesi ne yazık ki :(

Ozan Ada

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
11
İsim
Ozan Ada
Senin maşallah dediği 3 gün sonra ölüyor galiba :D Bu ne böyle, sürekli bozulan işlemciler denk gelmiş.
Aslında çok çok az sayıda bozulan işlemci oldu toplam sayı içinde yani 1 tane aldım bozuldu gibi düşünme. :) Ama sıvı soğutma ömrümde tek bir defa aldım, o da Arctic ii 280, o da arızalı serisiymiş belli bir senede üretilen.

Merak ettiğim bunu h610 chipsetli anakarta taksak ne olur çok performans kaybı olur mu? Bir de soğutmak için kule soğutucu ne kadar idare eder.
Genelde tercih edilen B serisi ve üzeri kullanmak i5 13600 ve üzeri iş için, zaten iş haricinde çokta bir anlamı yok 13600k üzeri. H610 çipsette Asus H610M A D4 en iyisi gibi. vrm mosfet gayet düzgün duruyor. Şuradan bakabilirsin özeliklerine. (6x 58A SiRA14BDP/SiRA12BDP, 1x 58A SiRA14BDP/2x SiRA12BDP). Yinede uzun yükte throttle olur

Hava soğutucu olarak ikinci el bir Termalright PA120se, FC140, FS120, FS140 gayet yeterli.

Furkan²

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,209
İsim
Furkan
İlgilendiği Kategoriler
Kur'an_ı Kerim - Satranç - Piano - Tenis - Anime/Manga - Klasik Müzik - Felsefe - Krunker

LoserIl

80+ Gold
En İyi Cevap
1

LoserIl

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular