Pekte bir indirim yokmuş. 0x129 mc update sonunda yaptılar, bir süredir biliniyor ve isteniyordu, kullanıcılar kendi ayarlarıyla idare ediyordu. Kasımda gözüm var bir tane için hem güncellemelerde oturmuş olur toz duman. Bu arada tartışmaya odun atayım pc'yi oyun veya render(!) dışında kullanan sessiz topluluk adına.Bizlik bir sorun olmadigi icin yazdim ne hikmetse 50den fazl 14.nesil cpularinda birinde dahil sorun yasamadik cok sukur diyelim en azindan . Keyfe keder alinmiyor amd tarafli iskonto oranlarimiz var ama musterinin yazilimlari intel islemciler tarafli daha seri calistigi icin talebe gore alim yapiliyor
AMD tarafında tecrübelerimi yazayımda kenarda dursun.
1 adet Bios problemleri dışında 1700x 1.5 yıl sonra dead, işlemci değişimi (sıkıntısız değiştirildi - sarı site pazarlıksız gönder gitsin).
1 adet 3700x 1 sene 8 ay dead, değişim için kırk takla.
1 adet 5600x 6 ay dead, yinemi derken anakart sorunlu çıktı. (Zar zor tazmin, işlemci halen kullanılıyor)
1 adet 5700x 1sene boyunca bios update vs derken çok problem yaşadım. Csupport ile çok ilginç dialoglar dialoglar.. Efendim 12100ün yağ gibi aktığı en basitinden zoom teams veya ismini vermeyeyim bir kaç Saas sürekli bsod, freeze, alınan hmmm ilginçmiş cevapları. Şu an maşallah taş gibi çalışıyor 3600mhz ramlerle, alacak olsam tekrar düşünmeden alırım, yıllarca kullanılır.
1 adet 7700x illallah ettirdi. (Çalışır halde set hemen satıldı, sağolsun youtube. Bir süre daha almam bu seriyi)
Intel tarafında olanlarda şöyle;
1 adet 9700k hiçbir sıkıntı emare yokken direk gitti. (Sıkıntısız değişti - Satarken kutulu sıfır diyorum nasıl test edeceğiz diyor)
1 adet 11900k ısı problemi servise gitti (Sıkıntısız değişti - hemen satıldı K işlemci bir sürü çekirdeği var diyorum(!), takıldığı kasada RGB zehirlenmesi yaşamadıysa halen çalışıyordur, güzel işlemci)
1 adet 13400f sensör problemi, tüm seride bana denk gelmiştir. (Sıkıntısız değişti halen kullanılıyor, hiç düşünmeden bir daha alırım en baz anakartla, 3200mhz ramlerle bildiğin Toyota Corolla veya AoE köylüsü)