Bence gayet mantıklı bir hamle.Çünkü sadece oyun oynayan kesim için daha pahalı ve daha güçlü ekran kartı almanın bir mantığı yok.Rakibi nvidia üst segmente yönelik ürettiği kartlar, oyun haricinde farklı işler içinde kullanılabiliyor.Ancak çoğumuz oyunlar için aldığımız için AMD'nin bu hareketinde yanlış bir şey görmüyorum.Zaten ürettiği orta seviye kartlar her oyunu yüksek grafik ayarlarında oynatabiliyor.Piyasada şimdiki yeni çıkan kartları zorlayacak oyun yok.Varsın 4K + Işın İzlemede açmayı versin.Buna ihtiyaç duyanlar gider Nvidia alır zaten.Onun yerine yapay zeka işlemlere ve yazılıma odaklanmaları daha önemli.Ben bu kararı destekliyorum.Oyuncular için uygun fiyata oyunlara yeterli gelen ekran kartı alabilmenin önünü açtı.Hedefim RX 8800 XT almak.İsmi bile güzel.
5090 ın türkiye fiyatı 200 bin tl oldu bu haberden sonra rakibi yok nvdia da at koşturucak fiyatlar tepe seviyede olucak tüm seriyi etkileyecek elinde bütçesi olan amd 7000 nvdia 4000 süper serisi toplasın geçsin fiyatlar cep yakacak anlaşıldı