Neler Yeni

AMD Üst Seviye Ekran Kartı Yarışından Çekiliyor !

LoserIl

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Bir kaç hafta, hatta belki ay önce çıkmış bir haber zaten yeni bir şey değil

The Semih

80+ Gold
AMD max 7 rakamlı seriyi çıkarsa ve fiyatını düşürse eskisi gibi çok satar, anlamayan için 1070 2070 3070 4070 orta segment sayılıyorya, AMD max 8700XT 9700XT felan felan yapmalı 8 ve 9 da hiç şansı yok.

Ceasar123

80+ Silver
Bunu millete anlatamıyorum.
Günümüzü baz alalım RTX 4090, RX 7900XTX'ten saf güç olarak bile çok önde.
Melevki AMD, 4090 gücünde ama NVİDİA sadece en güçlü kartını 7900XTX gücünde çıkarsın;
Yine NVİDİA alacak en üstünü isteyen adam.
O kadar teknolojiyi, yazılım desteğini niye bırakayım. Ray Tracing'ten tut DLSS 3'e, DLSS 3'ten tut Broadcaste.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Melevki AMD, 4090 gücünde ama NVİDİA sadece en güçlü kartını 7900XTX gücünde çıkarsın;
O kadar teknolojiyi, yazılım desteğini niye bırakayım. Ray Tracing'ten tut DLSS 3'e, DLSS 3'ten tut Broadcaste.
O yüzden iyi yapmışlar diyorum.

DirtyBlue

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
55
İsim
DirtyBlue
Zaten öyle değilmiydi ?

Grkemyy

80+

Takçalıştır videosunda ana başlık AMD, adamlar artık NVIDIA ile yarışamadığı için giriş ve orta segment kartlardan devam edicekler. Bu şu demek 7900XT ve 7800XT gibi kartlar son tepe seviyesi olucak.
8000 dinlenme ve fırtına öncesi sessizlik;
9000 fırtına. Cuda rakibi yeni core lar, rdna4 mimarisi...

Bence 9000 comeback olacak. 8000 ise rx6000 ama Part 2 (bir ark ile ortak görüşümüz)

Takçalıştır videosunda ana başlık AMD, adamlar artık NVIDIA ile yarışamadığı için giriş ve orta segment kartlardan devam edicekler. Bu şu demek 7900XT ve 7800XT gibi kartlar son tepe seviyesi olucak.
Mantıklı bir hamle. Çok üst modelleri alanlar max %5 dir. Giriş ve orta segment birde orta üzeri kart alan çok var. Düşünürsek mantıklı bir hamle. Nvidia da artık kökler fiyatları

qwerty666

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
36
İsim
qwerty
Bir yandan iyi bir yandan kötü.
Nvdia ekran kartlarının fiyatlarını umarım arttırmaz.
Amd için iyidir belki işlemci işlerine daha iyi odaklanır

Ceasar123

80+ Silver
8000 dinlenme ve fırtına öncesi sessizlik;
9000 fırtına. Cuda rakibi yeni core lar, rdna4 mimarisi...
İşlemcide olduğu gibi bir artış olacağını sanmıyorum.
NVİDİA, intel gibi değil. Yere düştükçe dahada vuran bir firma.
Yine NVİDİA en üst sitemi toplayanların ilk tercihi olur. Orta seviyede belki 5 yılda kapışmaya başlarlar.

qwerty666

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
36
İsim
qwerty
Yine NVİDİA en üst sitemi toplayanların ilk tercihi olur. Orta seviyede belki 5 yılda kapışmaya başlarlar.
Nvdia zaten farklı bir seviye de . Yapay zekaya da odaklanıyorlar dünyanın en değerli 5 şirketin arasın da varlardır muhtemelen

Palo DAYI 👑

80+ Gold
nvdıa ust segmentte tekız dıyıp ust segment ekran kartı alacak olan zaten bızım kartları mecbur alacak kafasıyla fıyatları arşa cıkarırsa ozaman gorun sız olayı

Grkemyy

80+
Valla her şey beklenmedik bir şekilde değişip Nvidia alaşağı olabilir. Veya en azından tamamiyle denk veya AMD geçebilir de. Ama 9000 için diyorum. Mesela 6000 f/p, 7000 de top-end var. 8000 de 6000 part2 olacak diye tahmin ediyorum, 9000 de fırtına olcaktır bence. Hem 9000 de yine bence, 7000 ama part 2 olcak ama çok çok daha güçlüsü. AFMF yi dahada geliştirip tamamiyle Nvidia FrameGen de Ez-Win alabilir AMD; ki şuanda AMD önde. Upscaling içinde ilerleme her iki taraf içinde olacak, 9000 serisi tamamlandığında belki FSR çok gelişebilir, veya tam denk olabilirler. RT içinse bilemiyorum ikiside berbat ama Nvidia daha az berbat. Berbat dediğimde, efsanevi derecede çok feci FPS düşüyor, 2 tane yansıma için 40-50fps feda ediyoruz, kötü. Ama tabii yinede Nvidia RT de öncü ve bu devam edeceğni düşünüyorum. AMD ise çok daha fazla yaklaşacak.

nvdıa ust segmentte tekız dıyıp ust segment ekran kartı alacak olan zaten bızım kartları mecbur alacak kafasıyla fıyatları arşa cıkarırsa ozaman gorun sız olayı
Öyle olacak zaten knk. Gör sonra haberleri. Nvidia da %20-25 fiyat artışı var!
Nvidia fiyatları artırıyor!
Nvidia hâlâ 8gb bellek kullanıyor, hemde bu dedevirde!
8gb kartı alandan da artık şüphe ederim gerçekten yani. Hele hele 1-2 seneye deli gözü ile bakarım.

Ceasar123

80+ Silver
Değişen bişey olmaz. Özellikle şu devirde.
Zaten artık 1080p, 2k devri sabit. Alacağın her ekran kartı çok güçlü.
En kötü adam 70 serisi alır.
Şuan 4060/60ti gayet yeterli. 4070, 4070 super çok üst seviye kartlar artık.

Nquyen

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,714
İsim
Selim

O yüzden iyi yapmışlar diyorum.
Olaya sadece oyun olarak bakmışsın render kısmında iki kat fark atmış ki zaten 4090 alan 100 kişiden sadece 10 kişi oyun için alıyor geriye kalan kesim render ve al işlemler için tercih ediyor

Top Bottom