Yazdığın mesajdan gerçek bir motorcu ve japonundan hintlisine kadar motor kullandığına
inanmıyorum. Çin malı motor alınmaz, yanından dahi geçmem bu saatten sonra. Sen daha olayı bile idrak edememişsin ki, neyi kime açıklıyorsun. Kim neyi papağan gibi tekrarlıyormuş, senin motorculukla alakan bile yok.
Elhamdülillah 13 yıldır kaza yapmadım, inşallah bundan sonra da yapmam. Çin malında bir kalite kontrol denetimi, mekanizması yok, imalatı Japonun imalatının yanına yaklaşamaz. Çin malında bir kalite seviyesi olmadığı için, senin gibi biri çıkıp der ki, "Çin alınır yaaa, millet cılkını çıkarıyor, pert ediyor ondan sonra gonuşuyorr yaa, ben 6 senedir kullanıyorum bişey yok" der, ama gerçek motorcu bilir ki sen sıkıntı yaşamayan %20'lik kesimdesin, yani şansına iyi motor gelmiş, iyi toplanan, iyi birleştirilen bir motora denk gelmek tamamen
şans. Çünkü Japonun kalite standartlarının, üretim proseslerinin %10 bile yok. Japon der ki ben malımın arkasındayım, daha arıza olmadan ben geri çağırıp düzeltirim der.
3.motorum olarak Arora ARS 200'üm var, geçen kış almıştım. Şu anda 5.ayını geçti hala enjeksiyon sistemi bekliyorum fabrikadan(yedek parça). Hani parça sıkıntısı çekmezsin demiş ya bilgin, engin arkadaş, haberin olsun.
3 ayrı zamanda, 3 tane
sıfır çin malı motor aldım geçmişte, Mondial ZNU 125, Apec APX5, Arora ARS200.
Mondial, alır almaz benzin deposundan benzini boşalttı, yaptırdım, benzin şamandırası arızalandı, göstermemeye başladı yaptırdım, motor teklemeye başladı (sıfır motorda olan durumlar ha)
Apec APX5, ABS ışığı sürekli kafasına göre yanıyor sönüyor, aktif olduğu durumlarda bile çalışmıyordu. Asıl önemlisi Orta sehpayı fabrika monte ederken adamlar uzun civata kullanmışlar, orta sehpa kapanırken, sıfır motorun alt yağ haznesi diyebileceğimiz yerini deldi (bu daha motor 500kmye gelmeden oldu), yaptırmaya verdim, yetkili servis değişim için fabrikada parça yok dedi, hani parça sıkıntısı yaşamazdı ya. Sonra tamir ettik dediler bir baktım, İran macunu sürüp yollamışlar yemin ediyorum iran macunu. Usta dedim sen dalga mı geçiyon, bu yine yağ kaçırıyor burdan sen macun sürüp yollamıssın dedim, tamam getir halledelim dediler. Götürdüm, 2 gün sonra alcam motoru, usta izne çıkmış 10 gün yok, motoru da yapmamış, napacaz diyorum yanındakine, valla gelmesini beklemekten başka çaremiz yok diyor. Bekledik en son kaynak yaptırdılar.
Arora ARS200 aldım, Şu anda 1 yaşına girmek üzere, total 700km'de (yedi yüz), enjeksiyon sistemi arızalı, düzgün çalıştırmıyor motoru. Motorun ellenmedik yeri, kırılmadık tırnağı kalmadı(ustaların sürekli motoru açması yüzünden). 5 aydır parça bekliyorum, dün kaç defa müşteri hizmetlerini aramaya çalıştığımı sana göstereyim, sadece dün 51 defa aramışım. Satış sonrası kimseye ulaşamıyor, kimseyi bulamıyorsun.
Sen ise hiçbir şeyden habersiz, bilgili tecrübeli kişilere bile sallayıp saçma sapan yazı yazıp insanlara aslında hiçbir şey bilmediğini kanıtlamaya çalışıyorsun.
Yapma.
Alıntıyı görüntüle