Bu forum amd taraftarlari ile dolu bende sunucularda amd yogunlukta ama intel bu senin islemcinden isteyende cok var o yuzden siparis geciyorum isteme sebebleride kullandiklari yazilimlar intele daha uyumlu calisiyor daha cok performans vermesi buda intelin soket tipi ile alakali oldugunu dusunuyorumCok teşekkürler bi tık taraf tutuluyor gibi hissetmiştim herkes ryzen önerince
Intele kötü demiyoruz 14. Nesiller sorunlu diyoruz. Ben de intel işlemci kullanıyorum ve gayet memnunum hiçbir zaman intel alınmaz demedim ama genelde ryzen öneriyoruz çünkü platform desteği daha uzun, 14. Nesillere göre daha stabil, daha soğuk çalışıyor ve - yanı yok denilebilir. Çoklu çekirdek performansı içinde 9000 serisi tercih edilebilir gayet güzel performansları var. Ayrıca AM5 olduğu için uzun süre çıkacak işlemcileri destekliyecek. Intelin soketi ile ölü.Bu forum amd taraftarlari ile dolu bende sunucularda amd yogunlukta ama intel bu senin islemcinden isteyende cok var o yuzden siparis geciyorum isteme sebebleride kullandiklari yazilimlar intele daha uyumlu calisiyor daha cok performans vermesi buda intelin soket tipi ile alakali oldugunu dusunuyorum
alt tarafi pc bu kadar gelecege yonelik dusunulmenin mantigi yok zaten bundan bes yil sonra dusunen insan dahi dusunmucek hale geliyor kasmaya gerek yokIntele kötü demiyoruz 14. Nesiller sorunlu diyoruz. Ben de intel işlemci kullanıyorum ve gayet memnunum hiçbir zaman intel alınmaz demedim ama genelde ryzen öneriyoruz çünkü platform desteği daha uzun, 14. Nesillere göre daha stabil, daha soğuk çalışıyor ve - yanı yok denilebilir. Çoklu çekirdek performansı içinde 9000 serisi tercih edilebilir gayet güzel performansları var. Ayrıca AM5 olduğu için uzun süre çıkacak işlemcileri destekliyecek. Intelin soketi ile ölü.
Başkalarını bilmem ama ben mantığa göre hareket ederim hiçbir zaman markaya göre hareket etmem.
Arkadaş oyun için istiyorsa 7800x3d zaten dünyanın en iyi oyun işlemcisi ve en son 14700den daha ucuzdu.