Neler Yeni

Yardım KTM DUKE 250 VS YAMAHA MT 125

ilyaskocc

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
104
İsim
ilyas koç
japonda kawasaki honda suzuki ve yamaha'da zarar etmezsin. 2. el fiyatına satarsın.

avusturya menşei motorlarda da zarar etmezsin yine 2. el fiyatına satarsın.

ingiliz motorlarında hiç zarar etmezsin yine 2. el fiyatına satarsın.

özetlemek gerekirse bi grup çok hızlı satılırken bir grup daha yavaş satılır ama satılır.

klişeleşmiş kavramlar var türkiyede. onu alma satamazsın. satarsın. motorun temiz bakımlı ise gider. ktm'nin hayranı olduğu kadar aprilla'nın da hayranı çok. her motorun ayrı bir kitlesi var. bende 4-5 sene önce aprilla vardı adam antalyadan çıktı geldi 1 gün otelde konakladı makinayı aldı gitti. motoru ilana çıktım 1.5 haftada sattım mesela.

üst klasmanda ki markalarda bu sorun yok. cf moto ve bajaj alt klasmanda yer alan motorlar ve millette para olmadığı için en çok o motorları tercih ediyolar. en çokta o motorlar giriyor ülkeye sebebi basit. ekonomik koşullar.

bugün benim motorun fiyatı 625 bin civarı. 590 geçen biri parkta otururken teklif etti satmadım. 35 bin tl'de ikinci el kaybı olarak normal zaten zaten bu zarar da değil kullandığın makinanın yıpranma bedeli.
Benim bahsettiğim markaları sıfır olarak liste fiyatından alırsan anında zarara giriyorsun. 2.el alırsan zaten ederine alıp ederine satmış oluyorsun orda sıkıntı yok.

Mesela ben Triumph Street Triple geçmeyi düşünüyorum. Liste fiyatı 620k, 2. elde 2023 model düşük km motorlar 430-480k aralığında. Bahsettiğim durum bu. Hatta Korlasın kendisi bile ara ara koyuyor ilana , 2023 model 4-5k km de hatasız motorları liste fiyatının yaklaşık 150k altına. Sıfır alsanız direkt zarardasınız

Sahibindende ducatinin veya aprilianın herhangi bir modeline girin, birde liste fiyatına bakın arada devasa fark var

KTM duke 250 den örnek gösterirsek liste fiyatı 250K, 2.El piyasası 150-200 arasında oda satılırsa. Sıfır alsa 50k zarara girecek

Birde ben olsam sıfırı 625 ken kmsi düşük olsada 30k az verip 2. el almam . Gider sıfırını alırım kafam rahat olur.

Size teklif etmiş ama satayım deseniz %99 almayacak, tanıdık değilse laf olsun diye ediliyor o teklifler

Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Mustafa Arpa
Kanka Yamaha piyasası olan bi motor iphone gibi düşün alsan bile çok az zararla satarsın MT 125 ile KTM 250 karşılaştırılacak motor değil aradaki cc farkından dolayı hemde KTM 250 daha teknolojik ama alsan bile satmakta zorlanırsın benden sana tavsiye bende motora ilk MT-25 ile başladım 0 aldım bence sende 0 değil de temiz bir MT-25 almanı tavsiye ederim MT-125 sana ilerleyen zamanlarda tatmin etmiyecektir yeri gelcek düz yolda basacan tatmin etmez MT-25 en azından 14k devir çeviriyor düz yolda daha çok zevk alırsın çok güçlü motor da değil 36 bg sadece MT DEN R25 E geçtim ben baktım yetmiyor 250 cc artık sattım 07 için biriktirmeye başladım Allah kaza bela vermesin şimdiden ya alıyorsan MT-125 al yada MT 25 :)

ilyaskocc

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
104
İsim
ilyas koç
Kanka Yamaha piyasası olan bi motor iphone gibi düşün alsan bile çok az zararla satarsın MT 125 ile KTM 250 karşılaştırılacak motor değil aradaki cc farkından dolayı hemde KTM 250 daha teknolojik ama alsan bile satmakta zorlanırsın benden sana tavsiye bende motora ilk MT-25 ile başladım 0 aldım bence sende 0 değil de temiz bir MT-25 almanı tavsiye ederim MT-125 sana ilerleyen zamanlarda tatmin etmiyecektir yeri gelcek düz yolda basacan tatmin etmez MT-25 en azından 14k devir çeviriyor düz yolda daha çok zevk alırsın çok güçlü motor da değil 36 bg sadece MT DEN R25 E geçtim ben baktım yetmiyor 250 cc artık sattım 07 için biriktirmeye başladım Allah kaza bela vermesin şimdiden ya alıyorsan MT-125 al yada MT 25 :)
07 yerine aynı fiyata hornet 750 alın :)

Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Mustafa Arpa
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Yasin
Merhaba, aslında iki yıl sonra motoru satacak olmamın sebebi araba alacak olmam, motoru sadece üniversiteye git gel amaçlı almak arada da şehir içinde gezmek pek hız meraklısı değilim motorda ve olacağımı da sanmıyorum aslında fakat dediğim gibi mt 125 ilanlarına baktıgımda sahibinden de 6 sayfa ilanı vardı duke 250 nin 22 sayfa falan o yüzden kafam karıştı. Dediğim gibi amacım teker, hız vs değil sadece şehir içinde normal bir insandan hızlı gideyim yeter. satış bakımından yamaha mt-125 in duke 250 den daha hızlı satılacağını düşünüyor musunuz temiz kullanımda vs?

Son düzenleme:

GirayHan

80+ Platinum
Benim bahsettiğim markaları sıfır olarak liste fiyatından alırsan anında zarara giriyorsun. 2.el alırsan zaten ederine alıp ederine satmış oluyorsun orda sıkıntı yok.

Mesela ben Triumph Street Triple geçmeyi düşünüyorum. Liste fiyatı 620k, 2. elde 2023 model düşük km motorlar 430-480k aralığında. Bahsettiğim durum bu. Hatta Korlasın kendisi bile ara ara koyuyor ilana , 2023 model 4-5k km de hatasız motorları liste fiyatının yaklaşık 150k altına. Sıfır alsanız direkt zarardasınız

Sahibindende ducatinin veya aprilianın herhangi bir modeline girin, birde liste fiyatına bakın arada devasa fark var

KTM duke 250 den örnek gösterirsek liste fiyatı 250K, 2.El piyasası 150-200 arasında oda satılırsa. Sıfır alsa 50k zarara girecek

Birde ben olsam sıfırı 625 ken kmsi düşük olsada 30k az verip 2. el almam . Gider sıfırını alırım kafam rahat olur.

Size teklif etmiş ama satayım deseniz %99 almayacak, tanıdık değilse laf olsun diye ediliyor o teklifler

motorcu piyasasında iki çeşit alıcı vardır. 2.elciler ve sıfırcılar.

Sıfır motor aldığında zarara girmiyorsun dostum anlaşamadığımız konu bu. sıfır aldım bende zarar nerde ? 2 yıl garantili motor alıyorsun birinci elden kullanmanın keyfini çıkarıyorsun motor benimle birlikte eskiyor önce ki sahibi nasıl kullanmış horlamış mı derdim yok. benden sonra alacak adam motoru garantisiz alacak çiziğini çuzuğunu kırığını çıkığını yutacak öyle alacak sıfır makina kullanmanın keyfini çıkaramayacak... sıfır motor alan zarara giriyor değil sıfır araç almak maddiyatla alakalı bir durum. Ben hep sıfır motor aldım asla ikinci el tercih etmedim bu zamana kadar bu tercih meselesidir. ek olarak teklif eden arkadaş notere anında gitmeyi teklif etti vazgeçme gibi bir durumu yoktu almaya niyeti olan insanlarla geyik yapan insanların arasında ki farkı ayırt edebiliyorum çok şükür :D

ek olarak bugün koyayım 2 hafta içinde uçar gider benim makina 580 - 590 bandında. z900'ün hastası çok. ek olarak uzun yıllar satmayı düşünmüyorum. motorumdan çok memnunum. sohbet sohbeti açtı merak edip az önce baktım 15 bin daha zam yemiş.

1728224361561.png

Psyduck

80+ Platinum
En İyi Cevap
16
- 250 cc ile motora başlasam sorun olur mu?
- 227K ya yamaha mt-125 mi yoksa 250K ya KTM DUKE 250 mi?
- İkinci el pazarlarına bakacak olursak 2 yıl sonra en hızlı, kolay, dertsiz tasasız satabileceğim motor bunlardan hangisi olur?
-250cc ile başlarsan sorun olmaz
-mt-25
-mt-25

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

Forum istatistikleri

Konular
1,007,656
Üyeler
159,656
Son üye
rtuiopkl987
Top Bottom