Neler Yeni

TurkTelekom Özel Fiber Hat Ücreti Uygun Mu?

04umut76

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,251
İsim
umut şahin
VDSL mevcut TurkNet kullanıyorum. Yaklaşık 60 - 75 mbps arası bir hız alıyorum. Zaten fiyat olarak 100 bin TL'nin altında kalsaydı fiber'i çektirmeyi düşünüyordum fakat bahsettikleri fiyatlar çok pahalı geldi. Yine de diğer operatörlerden de bi fiyat almak istiyorum. Yanlış hatırlamıyorsam Mert Kuşkapan'ın videosunda Comnet altayapı için destek oluyordu. Fakat onlar da TürkTelekom'un verdiği gibi bir fiyat verirlerse yaptırmayı düşünmüyorum. (Paraya yazık :D)
knkm 100k verip çektirseydin bile o hat üzerinden diğer sokaktaki kullanıcılara da hizmet verilecek alt yapı talebinde bulunun sokak olarak mutlaka gelecektir

Legion64

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
7
İsim
Melih Budak
knkm 100k verip çektirseydin bile o hat üzerinden diğer sokaktaki kullanıcılara da hizmet verilecek alt yapı talebinde bulunun sokak olarak mutlaka gelecektir
Daha öncesinde, özel projelerin diğer evlere verilemediğini duymuştum. Böyle değil miydi?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Uğraşmamak için öyle demiş fiberin öyle bir maliyeti yok.
1 km için yapılacak kazı çalışması, fiber optik kablo maliyeti vb. diğer ücretler yine de 250 - 300 bin TL etmez diyorsunuz yani. Doğru mu anlıyorum?

Dahası  
Reaksiyon skoru
60
İsim
sinan
28.07.2024 tarihinde bu fiyatı aldım. 4 gün sonra kazı başladı hatta bir forumda bununla alakalı tüm gelişmeleri yazdığım anlattığım bir yazıda var.

Malesef bu doğru ama tt varlık fonuna ait olduğu için yatırım yok denilip malesef alt yapı verilmiyor. Arkadaş sadece bence dediğim gibi yazsın ve gerçek fiyat ortaya çıksın. Nasıl olsa kabul etmek zorunda değil.

Legion64

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
7
İsim
Melih Budak
28.07.2024 tarihinde bu fiyatı aldım. 4 gün sonra kazı başladı hatta bir forumda bununla alakalı tüm gelişmeleri yazdığım anlattığım bir yazıda var.

Malesef bu doğru ama tt varlık fonuna ait olduğu için yatırım yok denilip malesef alt yapı verilmiyor. Arkadaş sadece bence dediğim gibi yazsın ve gerçek fiyat ortaya çıksın. Nasıl olsa kabul etmek zorunda değil.
Bu kısmı tam anlayamadım. Ben özel olarak hat çektirmek istediğimde bana mı varlık fonuna ait diyip altyapı vermiyor yoksa hattı çektirdikten sonra bağlatmak isteyen diğer evler için mi bunu söylüyor?

Dahası  
Reaksiyon skoru
60
İsim
sinan
Bu kısmı tam anlayamadım. Ben özel olarak hat çektirmek istediğimde bana mı varlık fonuna ait diyip altyapı vermiyor yoksa hattı çektirdikten sonra bağlatmak isteyen diğer evler için mi bunu söylüyor?

yok bu yazıyı " sokaktaki kullanıcılara da hizmet verilecek alt yapı talebinde bulunun" cevabı olarak yazdım. Size özel fiyat çıkardıkları için sizle alakası olmuyor. Lakin siz çektirince oradan uzatıp diğer evlere götürüyorlar.

Size özelden konu linki göndereceğim.

Legion64

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
7
İsim
Melih Budak
Bence böyle birşeye kalkışmayın hocam. Siz cebinizden ücret ödeyeceksiniz ve başkalarıda nemalanacak.
Evet, Cuma günü Telekom'dan arandım benim binamdaki kişiler fiber başvurusu yapabiliyor ve kullanabiliyorlarmış. Yani temelinde binaya kadar fiberi 250 bin TL'ye yakın ücret ödeyerek ben getirteceğim ve diğer kişiler kullanacak. Hiç akıl alır gibi değil. Ancak binada oturan diğer kişilere de soracağım ve kabul ederlerse ödemeyi bölüşerek bu işi yapacağım.

Şimdilik Telekom ekiplerinden dönüş bekliyorum. Projelendirme yapıldıktan sonra fiyat belirtecekler. Gerçekten dedikleri gibi 250 ila 300 bin TL arasında ise apartman sakinlerine soracağım eğer kabul etmezlerse vazgeçeceğim.

Subzero.

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
137
İsim
s1000rr
İlgilendiği Kategoriler
bilgisayar.müzik.motorsiklet.spor
Bende sizin gibi bu durumdan şikayetçiydim.içerik üretici olduğum için 24 mb net yetmiyordu tak etti canıma ve sizin gibi fiyat talebinde bulundum. sanırım 2019 yılında 50 bin tl önerdiler burası köy yeri oldugu için ve binada 3 katlı aile binamız fiyat konusunu bişey de diyemedim bizimkilere herkezin durumu sıkıntılıydı'neyse dedim kabul fiber gelecekse bu ödemeyi peşin yapacagım.bir zaman geçti ve binama tip 11 fiber kutusu koydular işlemler 6 ay içerisinde bitti ama verdiğim paraya max 100 mb hat sahibi olduk yani vdsl yine fiber değil :) onların demesine göre size getirdiğimiz hat hiper dir çünkü merkez binasında olt sistemi yoktur binanıza kadar fiber sonrası sonlandırma ile evlere bakır kablo çekiliyormuş :) çok üzülmüştüm çünkü 1000 e 1000 mb simetrik hadi en kötü 1000 mb alayım gerisi önemli değil diye geçindiriyordum kendimi :) neyse en azından şuan 1000 mb hazır çekilmiş bir vaziyette alt yapım var 'yarın bir gün merkez binası değiştiğinde benim şebekem direkt kapımın önünde olacak ve diğer kullanacılara nazaran çok daha yüksek kapasite alacagım. sizde eğer olurda özel net çekerseniz kesinlikle ''GPON'' talep edin benim gibi andawallık yapmayın.iyi günler dilerim.

Legion64

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
7
İsim
Melih Budak
Bende sizin gibi bu durumdan şikayetçiydim.içerik üretici olduğum için 24 mb net yetmiyordu tak etti canıma ve sizin gibi fiyat talebinde bulundum. sanırım 2019 yılında 50 bin tl önerdiler burası köy yeri oldugu için ve binada 3 katlı aile binamız fiyat konusunu bişey de diyemedim bizimkilere herkezin durumu sıkıntılıydı'neyse dedim kabul fiber gelecekse bu ödemeyi peşin yapacagım.bir zaman geçti ve binama tip 11 fiber kutusu koydular işlemler 6 ay içerisinde bitti ama verdiğim paraya max 100 mb hat sahibi olduk yani vdsl yine fiber değil :) onların demesine göre size getirdiğimiz hat hiper dir çünkü merkez binasında olt sistemi yoktur binanıza kadar fiber sonrası sonlandırma ile evlere bakır kablo çekiliyormuş :) çok üzülmüştüm çünkü 1000 e 1000 mb simetrik hadi en kötü 1000 mb alayım gerisi önemli değil diye geçindiriyordum kendimi :) neyse en azından şuan 1000 mb hazır çekilmiş bir vaziyette alt yapım var 'yarın bir gün merkez binası değiştiğinde benim şebekem direkt kapımın önünde olacak ve diğer kullanacılara nazaran çok daha yüksek kapasite alacagım. sizde eğer olurda özel net çekerseniz kesinlikle ''GPON'' talep edin benim gibi andawallık yapmayın.iyi günler dilerim.
Bu gerçekten önemli bir bilgi. Çok teşekkür ediyorum. İzmir / Çiğli'de bulunduğum için merkez binada fiber olmayacağını düşünmüyorum ama yine de sorup öğrenmek gerekiyor tabii.

Son durum, proje çalışması başladı. Yaklaşık 2 hafta süreceğini söylediler. Sonrasında bölgedeki teknik ekipler arayıp fiyatlandırma konusunda bilgi verecekler. Eğer aynı gün "hadi başlayın" dersem fiyatın çok değişeceğini düşünmüyorum ama söylediklerine göre kabul etme sürem eğer uzarsa arada piyasa sebebiyle artan fiyatı da ödemem gerekiyor.

Şu an için projeyi bekleyip ne kadar fiyat çıkacağına bakacağım. Gerçekten dedikleri gibi 250 ila 300 bin TL arasında bi fiyatlandırma çıkarsa maalesef yaptırabileceğimi düşünmüyorum. Aslında 300 bin TL bu işin meraklısı isen ödenebilecek bi ücret. Fakat Cuma günü aradıklarında bulunduğum bölgenin 2025 içerisinde planlama bölgesinde olduğunu söylediler. Yani kesin olarak yapacaklarını söylemiyorlar fakat oladabilir diyorlar.

Şimdi bu ücreti ödedikten 1 - 2 yıl sonra TürkTelekom kalkıp mahallemde altyapı çalışmasına başlarsa verdiğim 300 bin TL çöp olacak. Bu sadece komşularıma yarayacak. Onlar hiçbir ücret ödemeden dış kapıdan evlerine kadar bir miktar ücret ile fiber çektirecekler ve erkenden kullanmaya başlayacaklar. Bu bana pek mantıklı gelmiyor. Yine de fiyatlandırmasına göre düşüneceğim yaptırıp yaptırmamayı.

Hayırlısı olsun. :D

Top Bottom