Neler Yeni

BIOS tuşunu bulanmıyorum.

ARDELENO

80+ Bronze
Katılım
10 Şubat 2022
Mesajlar
897
Dahası  
Reaksiyon skoru
371
İsim
enes
Merhabalar arkadaşlar. elimde techno pc nano 2 modeli var. bilgisayarda şifre var ama şifreyi bilmiyorum. sıfırlamak için shift ile yeniden başlattığımda sıfırlanırken bir hata oluştu diyor. ben de usb ye windows kurdum fakat bios tuşunu bulamadım. yeniden başlatırken internetteki tüm tuşlara bastım. Shift ile başlattığımda çıkan ekrandan biosa geçme menüsü yok. Bu bilgisayarı nasıl sıfırlayabilirim? elimde toplam 5 tane var diğerlerinde bilgisayarı shift ile başlatarak sıfırladım ve bir sorun olmadı bunda hata veriyor. windows 10 kurulu.
Mesaj otomatik birleştirildi:

elimde %60 klavye var. f tuşlarına erişmem için fn tuşu ile beraber basmam gerekiyor. bu yüzden biosa girmiyor olabilir mi?
 

Kamina

80+ Platinum
Katılım
17 Haziran 2020
Mesajlar
11,689
En İyi Cevap
1
Bios için fn tuşu şart değil f2 ya da del tuşu bios tuşudur
 
Katılım
10 Mart 2024
Mesajlar
11
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
Konum
Ankara
İsim
Mustafa İhsan Albayrak
Merhaba,
FN tuşu ile beraber basma sorun yaratır mı bilmiyorum ama bazı Laptop modellerinde gerekli olduğun anımsar gibiyim. Bu bir sorun olabilir mi? Bios başlangıç ile beraber gelen ekranında klavyeyi tanıyorsa sorun olmayacaktır diye düşünüyorum.
Fakat farklı yollar ilede girebilirsin CMD üzerinden "shutdown /r /fw /t 00" komutunu yönetici olarak çalıştırıp dener misin? Açılışta bios'a otomatik girmesi gerekir. Olmaz ise Başlat > Güncelleme & Güvenlik > Kurtarma > Gelişmiş Başlangıç seçeneğini seçip gelen Mavi ekranın altında Sorun Gider > Gelişmiş Seçenekler > Uefi başlangıç yolu ile erişim sağlayabilirsin. (Tüm sistemimi ingilizce kullanıyorum sekmelerde yanlış çeviri yapmış olabilirim)
 
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
993,776
Mesajlar
8,963,053
Üyeler
157,143
Son üye
watering
Top Bottom