Neler Yeni

❌ Satın Aldığınız Oyunlar Aslında Sizin Değil ! ❌

The Semih

80+ Gold

Arada bir gündeme gelen bu soru, yine gündeme geldi. Yeni yasalara göre Steam gibi platformlar oyunu satın alırken alıcıya bu oyunun sadece lisansını aldığınızı oyunun gerçek haklarının platformlara ait olduğunu bildiren bir mesaj eklenicekmiş. İstedikleri an hesabınızdan oyunları kaldırabilir, kapatabilir, satın almayı engelleyebilir. Dijitalleşmenin zararlarını görüyoruz yavaştan. Zamanında CD lere sahip çıksalardı şimdi böyle kafalarına göre launcher çıkartamazlardı. Konsollarda kutulu alanlar o hissi bilir oyunun harbiden sahibi oluyordunuz. İsterseniz satışa koyabilirdiniz. Fakat onuda kaldırdılar ve oyuncular tepki göstermedi...

Steamde oyunları kiralıyoruz kısaca öldüğümüzde oyunların hakkı gg oluyor. Öte yandan GOG galaxy bizde dijital lisanslama yok satın alma var dediği için %500 kullanıcı çekmiş.

Son düzenleme:

miwia

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Zehra Özdemir
zaten lisans alıyorduk steamde değişen bir şey yok sadece metin ekleniyor

Zaten 3-4 tane oyunum anca var boşversene 😃

Bimmerx

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
109
İsim
Sh900
Bu konuyu 1001. Kez görüyorum baydı artık

miwia

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Zehra Özdemir
GOG Galaxy oyunların lisansını değil kendisini satın aldığını belirtti.
e tamam orayı kullanabilirsin zaten başından beri steam aynı şeyi yapıyordu diyorum ben sana yeni olan bi sorun değil

Carlo

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Bu yeni bilinen bir şey değil aslında ama Steam'in bunu belirtmesi yeni. O yüzden oyuncuları sarstı biraz.

The Semih

80+ Gold
e tamam orayı kullanabilirsin zaten başından beri steam aynı şeyi yapıyordu diyorum ben sana yeni olan bi sorun değil
Dostum bana açıklama yapma ben 15 yıllık oyuncuyum ben DVD devrinden beri biliyorum bunun böyle olduğunu, sen konudaki açıklamayı okumuyor musun orada tepki göstermeliydik zamanında diyorum, eskidende böyle konular gündem oldu fakat KOYUN oyuncular dijitalleşmek istedi, adamlar 1 güncelleme ile dünyanın dengesini bozuyor şimdi. Steam de bunlara yüz veren izin veren biziz, GOG da açıklama yapmış bizde öyle değildi diye. Senin benim haberim varda ilk defa duyan milyonlar var şuan konuşuluyor.

porento54

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
109
İsim
Furkan Aydın
Böyle bir şey yaparlarsa ben dahil birçok kişi korsana yönlenir çok önemli değil. Korsanlara modlar çıkar , multiplayer serverları açılır. Yaklaşık 10-15 yıldır korsan indirmedim. Ama böyle bir şey olursa kesin indiririm . Hem üretim için gram malzeme üretim maleyetin olmayacak hemde insanlar ürüne sahip değil lisansa sahip diyeceksin bunların hiçbirinin gözü doymuyor.

Top Bottom