farm hakkımda bi fikrim yok bilgi verebilcek varmı ve vu dönemde mantıklımı
Selamlar, Bitcoin dediğimiz şey kabaca bilgisayarının karmaşık bir matematik işlemini çözmesi sonucu aldığı ödüldür. Bitcoin mining de aslında bu işlemi çözmeye deniyor.
Ancak bu işlem ekran kartını yorduğu için ekran kartını uzun vadede öldürür. Bu yüzden mining için özel olarak hazırlanan ekran kartları var büyük tesislerde bu şekilde mining yapılarak kar edilinmeye çalışıyo tabi bunlar milyon dolarlık girişimler.
Eğer şu an ekran kartınla mining yaparak ne kadar para kazanabileceğini merak ediyorsan:
https://minerstat.com Sayfasından Ekran kartını girerek kazancının yaklaşık değerini hesaplayabilrsin
Mesela benim ekran kartım Gtx1650 Günümüzde giriş seviye bir ekran kartı, güçlü olmadığı için eğer şimdi mining yapmaya başlasaydım bana getirisi olmazdı hatta zarara girerdim elektrik faturasından dolayı.
Diğer sorun olan bu dönemde mantıklı mı?
Bence uğraşılmaz eğer milyonlarca doların varsa bile riskli iş, günümüzde Daha çok vallet mining denen bir yöntem kullanılıyor ilgileniyorsan araştırabilirsin. Pasif gelir elde etmek istiyosan honeygain tarzı hizmetlere yönelebilirsin.