Neler Yeni

aoc vs wiewsonic hangisini almalıyım ?

mychar276

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
20
İsim
Muhammed
viewsonic pazarama da 9 taksit alınabilir
Mesaj otomatik birleştirildi:
Güzel kardeşim bak tek tek anlatıyorum.

Monitör 1 Fiyatı: 5500TL
Monitör 2 Fiyatı: 7000TL
Fiyat Farkı: 7000-5500= 1500TL
Fark Hesabı: (Aradaki fark / İlk monitör fiyatı ) x 100 = (1500/5500) = %27.27
Uygulamalı matematik alanında yüksek lisans yapıyorum. "Kusura bakma hesaplayamamışım" diyip geçebilirsiniz neyi kanıtlamaya çalışıyorsunuz?

sey7ullah

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
167
İsim
SEYFULLAH KIR
Güzel kardeşim bak tek tek anlatıyorum.

Monitör 1 Fiyatı: 5500TL
Monitör 2 Fiyatı: 7000TL
Fiyat Farkı: 7000-5500= 1500TL
Fark Hesabı: (Aradaki fark / İlk monitör fiyatı ) x 100 = (1500/5500) = %27.27
Uygulamalı matematik alanında yüksek lisans yapıyorum. "Kusura bakma hesaplayamamışım" diyip geçebilirsiniz neyi kanıtlamaya çalışıyorsunuz?
aynen kime sorsam matematik profesörü zaten
sen matematik okuma seni profesör yapan hocanın arkasından güzel söz söylemesinler
senin hesabından da yaptım

Ekler

• Ekran görüntüsü 2024-10-19 151722.png
    Ekran görüntüsü 2024-10-19 151722.png
    161.9 KB · Hit: 10
  • Ekran görüntüsü 2024-10-19 151842.png
    Ekran görüntüsü 2024-10-19 151842.png
    31.1 KB · Hit: 11
  • Ekran görüntüsü 2024-10-19 151952.png
    Ekran görüntüsü 2024-10-19 151952.png
    27.7 KB · Hit: 10

mychar276

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
20
İsim
Muhammed
aynen kime sorsam matematik profesörü zaten
sen matematik okuma seni profesör yapan hocanın arkasından güzel söz söylemesinler
senin hesabından da yaptım
Kardeşim bu monitörün fiyatı 5500 TL
1729340598716.png

Özelden mesaj atarsan paylaşırım kardeşim bilgilerimi. Bilgisayar mühendisiyim. Şuanda uygulamalı matematik alanında yüksek lisans yapıyorum. Sizin gibi insanlar.... neyse üzücü.

sey7ullah

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
167
İsim
SEYFULLAH KIR
100 tl için delirttin al en doğrusu

Ekler

• Ekran görüntüsü 2024-10-19 152427.png
    Ekran görüntüsü 2024-10-19 152427.png
    31.5 KB · Hit: 10

mychar276

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
20
İsim
Muhammed
%30 du hani ona bakarsak eeeeee benim ki ego seninki ne ? çok komiksin valla ya :D o kadar yüksekten bakma istersen
Güzel abicim, ben kafadan %27 li gibi bir rakamı %30 a yuvarladım. Sen az önce %26.3.. bulduğunu dümdüz 20 ye yuvarladın. Bak hala uzatıyorsun. Rahat ol sıkıntı yok. Her zaman haklı değilsin.

sey7ullah

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
167
İsim
SEYFULLAH KIR
tamam kanka aynen tamam en büyük sensin en iyi matematikçi sensin sana attığım linkte 5700 yazıyordu ona göre hesapladım bende yuvarladım düz hesap ama tamam sen haklısın hesaplar arasındaki fark ile türkiyenin cari açığı kapanır maazallah yaww

Fantastiktürk

80+ Bronze
monitör ile aramda yaklaşık 70 75 cm var hocam 27 inç olanımı alayım yoksa 24 içn olanı mı tavsiyeniz nedir ?
27 de olur o zaman. Bir kendiniz görseniz daha iyi olur aslında ama...
philips de harici hoparlör yokmus philps onun dışında daha mı iyi
samsung almam hocam şahsen artık
AOC ile Philips arasından soruyorsanız AOC daha iyi ama dedigimi okumadınız mı? :
segmentinin en iyisi olmasına rağmen son zamanlarda sorun çıkardığı için önermiyorum. Hatalı bir parti VS. var belli ki. Çıkan sorun garanti kapsamında. 2-3 haftada da olabiliyor 2-3 ayda da. Eğer garanti ile uğraşırım diyorsanız yine alınabilir.

-----

kanka biri 2k biri 1080 en başta sen bilirsin :D
valla ben herkese 2k öneriyorum daha fazla ileri dönük yakında 1080p oyunculuk kalmayacak monitörler de bile aralarında abartılcak bir fiyat farkı yok ama kişinin kendi tercihi. Ben yaşlıyım galiba ondan gözüm 2k arıyor :D

Benim önereceğim bu ikisi diğer türlü 1080p ye karışmam
viewsonic 400tl daha pahalı ama değebilir
kanka ips in de va nın da bazı avantajları var ona bakman lazım
Mesaj otomatik birleştirildi:

sana demedim hesap yapana dedim
Monitör önerecek monitör bilgin de model bilgin de yok. Sağda solda monitör önerme lütfen.

1) Attığın VA paneller aşırı yavaş. O kadar yavaş ki oyun oynanmayacak derecede. Hareketli her cisim, özellikle de koyu sahne ya da koyu cisimler normal monitöre göre çok daha bulanık ve arkasında uzunca iz bırakacak şekilde gözükecektir. Kamerayı her çevirdiğinizde hareket eden koyu arka plan da aynı şekilde. Örneğin attığinız Odyssey G5'in testi:
1729344642534.jpeg

Bakınız tepki süresi (hız) tablosu:
1729344717275.jpeg

Sağ alttaki 1.6ms degeri gorüyor musunuzm
? Sırf o değer için bu monitöre 1ms diyorlar. Ama kelime oyunu olduğunu anlayabilirsiniz çünkü bu değerlerden bir sürü var. Ne kalan değerleri ne de ortalamasıni söylüyorlar. Ortalamada 13ms ve en kötü değerler 35ms'e kadar çıkıyor. O yüzden arkada uzuuunca bir iz var.

"Sadece oyunda önemli" değil bu arada. Siyah olan her yerde çok kötü görüntü olacaktır. Discord bile. Bakınız örneğin:

Benim attığım IPS AOC'un testi örneğin:
Screenshot_2024-10-19-16-34-21-114_com.google.android.youtube.png

Bu yüzden bas bas ucuz VA almayın diye bağırıyoruz zaten. Oyun, gaming, 1ms cart curt alayı yalan. Yalnızca MiniLED VA'lar ya da Samsung Display ile TCL CSOT'un ürettiği üst seviye yeni nesil Ultra Fast VAar dışında VA alınmaz.

Ayrıca biz boşuna mi adama 1080P atıyoruz? "2K>1080P o zaman 2K daha iyi" diye olmuyor o iş. 6600XT 1080P'de bile günumüz oyunlarinda zorlanan bir kart. 2K'da nasıl oynayacak? Ben sana söyleyeyim oynayamayacak. Mecburen çözünürlük düşürecek. Ve bilmiyorsun ama piksel yerleşiminden dolayı 2K monitörde 1080P görüntü, 1080P monitörde 1080P'den bile kötü gözükür:
images.png

Ama bir noktada katılıyorum: 6.5k-7K'lara 180Hz QHD IPS düştüğü yerde 1080P monitöre 5.5K vermek mantıklı gelmiyor.
itopyadan basladı bu durum ıtopytadan cıkıyor
Yok hocam ya. HB'den alınandan çıktığinı da gördüm 2 sefer.

sey7ullah

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
167
İsim
SEYFULLAH KIR

AOC ile Philips arasından soruyorsanız AOC daha iyi ama dedigimi okumadınız mı? :

-----

Monitör önerecek monitör bilgin de model bilgin de yok. Sağda solda monitör önerme lütfen.

1) Attığın VA paneller aşırı yavaş. O kadar yavaş ki oyun oynanmayacak derecede. Hareketli her cisim, özellikle de koyu sahne ya da koyu cisimler normal monitöre göre çok daha bulanık ve arkasında uzunca iz bırakacak şekilde gözükecektir. Kamerayı her çevirdiğinizde hareket eden koyu arka plan da aynı şekilde. Örneğin attığinız Odyssey G5'in testi:
Alıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüle

? Sırf o değer için bu monitöre 1ms diyorlar. Ama kelime oyunu olduğunu anlayabilirsiniz çünkü bu değerlerden bir sürü var. Ne kalan değerleri ne de ortalamasıni söylüyorlar. Ortalamada 13ms ve en kötü değerler 35ms'e kadar çıkıyor. O yüzden arkada uzuuunca bir iz var.

"Sadece oyunda önemli" değil bu arada. Siyah olan her yerde çok kötü görüntü olacaktır. Discord bile. Bakınız örneğin:

Alıntıyı görüntüle

Bu yüzden bas bas ucuz VA almayın diye bağırıyoruz zaten. Oyun, gaming, 1ms cart curt alayı yalan. Yalnızca MiniLED VA'lar ya da Samsung Display ile TCL CSOT'un ürettiği üst seviye yeni nesil Ultra Fast VAar dışında VA alınmaz.

Ayrıca biz boşuna mi adama 1080P atıyoruz? "2K>1080P o zaman 2K daha iyi" diye olmuyor o iş. 6600XT 1080P'de bile günumüz oyunlarinda zorlanan bir kart. 2K'da nasıl oynayacak? Ben sana söyleyeyim oynayamayacak. Mecburen çözünürlük düşürecek. Ve bilmiyorsun ama piksel yerleşiminden dolayı 2K monitörde 1080P görüntü, 1080P monitörde 1080P'den bile kötü gözükür:
Alıntıyı görüntüle

Ama bir noktada katılıyorum: 6.5k-7K'lara 180Hz QHD IPS düştüğü yerde 1080P monitöre 5.5K vermek mantıklı gelmiyor.

kanka ben adama zaten bununla ilgili demişim ki iki panelin de avantajı var dezavantajı var. Bununla ilgili youtube videosu linki atmışım fikir sahibi olsun diye. VA panel senin için olmayabilir ama benim inanılmaz dert ettiğim bir mevzu değil çünkü ben simülasyon oyunları oynuyorum. Fps oyunlarını baz alırsan IPS almak zaten mantıklı ki attığım 10 dakikalık video da bunu söylüyor. Artı olarak ben her monitörü alıp test edecek kadar zengin değilim kendisi bakacak testlerine ben kimseye zorla aldırmıyorum. Sadece 2K monitörün ileri dönük olduğunu söyledim. Sen benden daha fazla bilgiye sahip olabilirsin kabul ediyorum. Ama bunu benim araştırıp öğrenemeyeceğim anlamına gelmiyor ki bunlar sadece bilgi hafıza da tutmama gerek yok lazım olduğunda araştırıp öğrenirim. Arkadaşa yardımcı olduysan ne mutlu teşekkür ederim...

Dahası  
Reaksiyon skoru
57
İsim
Yusuf

-----

Alıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüle

Aoc alıcaktım hocam ama trendyolfa bitmiş nerde alabilirim taksitli bir şekilde

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,010,237
Üyeler
160,052
Son üye
Kpiser
Top Bottom