27 de olur o zaman. Bir kendiniz görseniz daha iyi olur aslında ama...
AOC ile Philips arasından soruyorsanız AOC daha iyi ama dedigimi okumadınız mı? :
-----
Monitör önerecek monitör bilgin de model bilgin de yok. Sağda solda monitör önerme lütfen.
1) Attığın VA paneller aşırı yavaş. O kadar yavaş ki oyun oynanmayacak derecede. Hareketli her cisim, özellikle de koyu sahne ya da koyu cisimler normal monitöre göre çok daha bulanık ve arkasında uzunca iz bırakacak şekilde gözükecektir. Kamerayı her çevirdiğinizde hareket eden koyu arka plan da aynı şekilde. Örneğin attığinız Odyssey G5'in testi:
Alıntıyı görüntüle
Bakınız tepki süresi (hız) tablosu:
Alıntıyı görüntüle
Sağ alttaki 1.6ms degeri gorüyor musunuzm
? Sırf o değer için bu monitöre 1ms diyorlar. Ama kelime oyunu olduğunu anlayabilirsiniz çünkü bu değerlerden bir sürü var. Ne kalan değerleri ne de ortalamasıni söylüyorlar. Ortalamada 13ms ve en kötü değerler 35ms'e kadar çıkıyor. O yüzden arkada uzuuunca bir iz var.
"Sadece oyunda önemli" değil bu arada. Siyah olan her yerde çok kötü görüntü olacaktır. Discord bile. Bakınız örneğin:
Benim attığım IPS AOC'un testi örneğin:
Alıntıyı görüntüle
Bu yüzden bas bas ucuz VA almayın diye bağırıyoruz zaten. Oyun, gaming, 1ms cart curt alayı yalan. Yalnızca MiniLED VA'lar ya da Samsung Display ile TCL CSOT'un ürettiği üst seviye yeni nesil Ultra Fast VAar dışında VA alınmaz.
Ayrıca biz boşuna mi adama 1080P atıyoruz? "2K>1080P o zaman 2K daha iyi" diye olmuyor o iş. 6600XT 1080P'de bile günumüz oyunlarinda zorlanan bir kart. 2K'da nasıl oynayacak? Ben sana söyleyeyim oynayamayacak. Mecburen çözünürlük düşürecek. Ve bilmiyorsun ama piksel yerleşiminden dolayı 2K monitörde 1080P görüntü, 1080P monitörde 1080P'den bile kötü gözükür:
Alıntıyı görüntüle
Ama bir noktada katılıyorum: 6.5k-7K'lara 180Hz QHD IPS düştüğü yerde 1080P monitöre 5.5K vermek mantıklı gelmiyor.
Yok hocam ya. HB'den alınandan çıktığinı da gördüm 2 sefer.