Neler Yeni

YKS Çalışma Grubu kuralım mı?

Dahası  
Reaksiyon skoru
43
İsim
Eren Mutlu
Öncelikle diğer forumlardada denedim engellediler yasak bir durum varsa bilgilendirme geçerseniz sevinirim şuan ki konu sadece misyonu belirtiyor ve gelecek geri bildirimi.

Arkadaşlar lise hayatı çok iyi geçmemiş ve mezuna kalıp da 0'dan YKS de başarı sağlamak isteyen kişiler ve bu kişilere yardımcı olacak bu süreci yaşamış veya ileri seviye bilgisi olan arkadaşlarla bir grup kuralım diyorum hem bilenler bilmeyenlere yardımcı olup bilgilerini pekiştirir bilmeyenlerde bu süreçte kendine destek bulur bu fikre ne diyorsunuz?

Grubu interaktif destek açısından Discord'da kurmayı mantıklı buluyorum.

Fikirlerinizi mutlaka belirtin ben bir çok kardeşimizin katılmak isteyeceğini düşünüyorum çünkü bu süreci yalnız atlatmaktansa birileriyle atlatmak gelişim ve sürdürebilirlik açısından daha verimli olur diye düşünüyorum.

İsteyen herkes katılabilir bu arada sadece mezunlar değil yani.

YKS Ders Çalışma Grubu Misyon Listesi​

1. Seviye Belirleme ve Uyum

• Üyelerin mevcut bilgi seviyelerini değerlendirmek için başlangıç testleri düzenlemek.
  • Her üyenin hedeflerine uygun çalışma programları oluşturmak.

2. Ders Programı ve Kaynak Paylaşımı

• Haftalık ders programları hazırlamak ve paylaşmak.
  • Farklı dersler için en iyi kaynakları (kitaplar, online dersler, uygulamalar) önererek üyelerin erişimini sağlamak.

3. Düzenli Çalışma ve İzleme

• Günlük çalışma hedefleri belirlemek ve ilerlemeyi takip etmek için düzenli kontrol toplantıları yapmak.
  • Hedeflere ulaşmak için motivasyon artırıcı aktiviteler planlamak.

4. Psikolojik Destek ve Motivasyon

• Üyeler arasında psikolojik destek sağlamak amacıyla deneyimlerin paylaşıldığı grup sohbetleri düzenlemek.
  • Stres yönetimi ve sınav kaygısıyla başa çıkma teknikleri üzerine atölyeler düzenlemek.

5. Okuma ve Kitap Seçimi

• Günlük hayatta okunması önerilen kitapları belirlemek ve kitap kulübü aktiviteleri düzenlemek.
  • Her ay bir kitap seçip, grup içinde tartışmalar yaparak eleştirel düşünmeyi teşvik etmek.
  • Bu kısım esnek olup dostlarımızın zevklerine göre şekillenebilir maksat ders çalışırken sosyal hayattanda ödün vermemek.

6. Paylaşım ve İşbirliği

• Üyelerin birbirine destek olabileceği bir iletişim kanalı oluşturmak.
  • Deneme sınavları ve çözümleri üzerinde birlikte çalışarak grup halinde ilerlemek.

7. Başarı ve Geri Bildirim

• Başarıları kutlamak ve her üyenin ilerlemesi hakkında düzenli geri bildirim almak.
  • Her ders sonrası değerlendirme yaparak, eksik alanlara odaklanmak.

8. Esneklik ve Destek

• Üyelerin farklı ihtiyaçlarına göre programı esnek tutmak.
  • Ekstra destek taleplerine hızlıca yanıt vererek grup içindeki dayanışmayı güçlendirmek.
Katılmak isteyenler için;

Sizden ricam gerçekten bir hedefiniz varsa ve süreci aksatmadan sürdürebileceğinize inanıyorsanız gelin.
Çünkü artık belli bir yaşa gelmiş insanlarda olacak ve genel amacın ders çalışmaktan başka bir tarafa kaymaması gerekiyor.

Son düzenleme:

Sebastian Szymanski

80+ Silver
Yanlış anlamayın hocam genel bir eleştiri sizin ki farklı olabilir, böyle gruplar genelde fosforlu kalem kullanan sözel 500k yapan kızları andırıyor bana, ders çalışmıyor ama çabalıyor gibi göstermek için böyle şeyler ile kendi vicdanlarını rahatlatıyorlar

Dahası  
Reaksiyon skoru
43
İsim
Eren Mutlu
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Yanlış anlamayın hocam genel bir eleştiri sizin ki farklı olabilir, böyle gruplar genelde fosforlu kalem kullanan sözel 500k yapan kızları andırıyor bana, ders çalışmıyor ama çabalıyor gibi göstermek için böyle şeyler ile kendi vicdanlarını rahatlatıyorlar
Görüşünüze katılıyorum hocam ilk etapta sizinde dediğiniz gibi "Ders çalışmıyor ama çabalıyor gibi" görünen kısmının yüzeysel doğruluğu var lakin benim düşüncem şu yöndeki eğer ki grubun içindeki iletişim ağını ve komuniteyi doğru oluşturursak o komunitede bir kişi bile başarıya ulaşınca diğer kişiler otomatik olarak yaşayacağı psikolojik durumdan çalışmaya en azından dahada yatkın olacaktır. Ve bence çalıştığın dönemde o harcadığın saatlerce vaktin sonunda birinin seni görüp en azından "helal olsun" lafını söylemesi bile çok büyük bir motivasyon olacaktır.

Letrion

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Güzel ve etkili olacağını düşünüyorum, mantıklı düşünülmüş bir fikir. Bende mezuna kalmış bir öğrenciyim ve çalışmalarım sürüyor, katılmak isterim.

Dahası  
Reaksiyon skoru
43
İsim
Eren Mutlu
Güzel ve etkili olacağını düşünüyorum, mantıklı düşünülmüş bir fikir. Bende mezuna kalmış bir öğrenciyim ve çalışmalarım sürüyor, katılmak isterim.
Geri bildirim için teşekkürler, çoğunluğu sağlamak için bir süre araştırma yapacağım bizim gibi arkadaşlara ulaşım konusunda. Sağlayamadığımız durumdada en azından küçük bir grup olarak birbirimizi tanıyıp süreç hakkında konuşuruz iyi akşamlar.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Arkadaşlar grubu ilk aşamada küçük çaplı kurma durumu olabilir çünkü bugün yaptığım araştırmaya göre gruplar hep ana misyonunu ders çalışmaktan dati ng-arkadaşlığa evrilmiş bence biraz daha olgun insanların olduğu ciddi bir gr up kuralım.

Son düzenleme:

Sebastian Szymanski

80+ Silver
Görüşünüze katılıyorum hocam ilk etapta sizinde dediğiniz gibi "Ders çalışmıyor ama çabalıyor gibi" görünen kısmının yüzeysel doğruluğu var lakin benim düşüncem şu yöndeki eğer ki grubun içindeki iletişim ağını ve komuniteyi doğru oluşturursak o komunitede bir kişi bile başarıya ulaşınca diğer kişiler otomatik olarak yaşayacağı psikolojik durumdan çalışmaya en azından dahada yatkın olacaktır. Ve bence çalıştığın dönemde o harcadığın saatlerce vaktin sonunda birinin seni görüp en azından "helal olsun" lafını söylemesi bile çok büyük bir motivasyon olacaktır.
Tüm arkadaşlarım doktor ve mühendis, bunları görmeme rağmen mal gibi çalışmıyorum 😀

Dahası  
Reaksiyon skoru
43
İsim
Eren Mutlu
Tüm arkadaşlarım doktor ve mühendis, bunları görmeme rağmen mal gibi çalışmıyorum 😀
Çok fazla sebebi olabilir hocam. Sizin hayata bakış açınız, bulunduğunuz psikolojik durum, Hedefleriniz, kaygılarınız her şey tetikleyebilir bu durumu sizin önce kendinize sormanız lazım "ben bu hayatta ne istiyorum?" diye. Örneğin yazınızda kendinize "Mal" diye hitap etmeniz aslında çalışmadığınızdan pişmanlık duyduğunuzu gösterebilir bu durumdada şöyle ihtimaller var siz bunca sorundan dolayı psikolojik olarak etkilenip yoğun bir kaygıyla "nasıl olsa öleceğim yada çalışsamda bir şey olamam yada korkuyorum yapamamaktan" gibi bilinç altı düşüncelerle çalışmamaktan duyduğunuz yoğun pişmanlığı örtpas ediyor olabilirsiniz. Grubu kurmamdaki asıl amaçta burada başlıyor zaten ders çalışmak temelinde bireysel bir şey benim amacım bu amacı gerçekleştirirken yaşanan psikolojik süreci yönetmekte birbirine yardımcı olacak insanlarla bulunmak çünkü 12 senelik eğitim hayatı bittikten sonra insan büyük bir boşluğa düşüyor ve bu boşluktada düzgün psikoloji pek mümkün olmuyor.

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,031,394
Üyeler
163,487
Son üye
ozyuurtonur
Top Bottom