Neler Yeni

Öneri 700-800k alınacak en mantıklı araç?

Dahası  
Reaksiyon skoru
576
İsim
Paşadöner
Hocam geçen ay arkadaşıma 930K'ya 1.2T 100bg 2023 opel corsa aldık hatasız boyasız 30K km'de. 8 ileri otomatik şanzıman. Boş paket olmasına rağmen direksiyon ısıtma, şerit takip asistanı vs gayet de yeterli özelliklere sahip. Sedan şart değilse 1.2T 100 veya 1.2T 130BG Corsa alınabilir. Özellikle 1.2 130bg versiyonu ile 1.3 TCE ve 1.6 egea hariç yiyemeyeceğin araç yok. Hem agresif duruyor, hem kuvvetli, hem de kronik ciddi bir sorunu yok.

Ama bana kalsa biraz ağırbaşlı seviyorum hocam, o rakamlara ortalama 100K km'de gırtlak dolu 2014 SüperB alırdım, konforla binerdim.
Hocam 2019-2018 megan 4 1.6 joy alınır mı 1.0 var birde sizce 40-50k km de yada opel Astra lsr güzelmi ama galiba baya arıza çıkarıyor corsa da güzel ama sedanciyim

cansjnn

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Can Bilge
Haklısınız da hocam Clio tip olarak hoşuma gitmiyor aynı kasa türü ama golf polu seat ibiza leon bunlar hoşuma gidiyor ibizalar güzel ama 170km çok az basıyor bu fiyata 1.6 egea baktım oda yok 1.3 tce megan 4 baktım ama çok güven vermiyor birde kronik zorlanırsa motoru yiyormuş
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bu araba evet güncel olsun kafasindayiz bir tik al satta gitdin km çok olmasın ileriye doğru yükselmeyi düşünüyoruz 100k km de alip 200k da satamam arabayı
1.3tce de motor yeme muhabbeti doğru evet. sebebi de düşük hacim yüksek beygir olduğu için ama benim gördüğüm duyduğum 150 200k km li arabalar yatak sarmış hep. o motor 2019 dan dan beri var meganelerde. 3 4 yıl içinde bu kadar yüksek km yapan arabalar için normal bile bence. kronik sayılmaz bence bu düzgün kullanmaya bağlı. koskoca mercedes bile kullanıyo bu motoru. yatırım açısından da mantıklı megane peynir ekmek gibi gidiyo valla. şahsen ben kullandım 1.3 megane tavsiye ederim leon golf de kovalıyo yani :D Hayırlısı olsun hocam

Dahası  
Reaksiyon skoru
576
İsim
Paşadöner
1.3tce de motor yeme muhabbeti doğru evet. sebebi de düşük hacim yüksek beygir olduğu için ama benim gördüğüm duyduğum 150 200k km li arabalar yatak sarmış hep. o motor 2019 dan dan beri var meganelerde. 3 4 yıl içinde bu kadar yüksek km yapan arabalar için normal bile bence. kronik sayılmaz bence bu düzgün kullanmaya bağlı. koskoca mercedes bile kullanıyo bu motoru. yatırım açısından da mantıklı megane peynir ekmek gibi gidiyo valla. şahsen ben kullandım 1.3 megane tavsiye ederim leon golf de kovalıyo yani :D Hayırlısı olsun hocam
1.0 veya 1.6 joy alınır mı sizce megan 4

Hocam geçen ay arkadaşıma 930K'ya 1.2T 100bg 2023 opel corsa aldık hatasız boyasız 30K km'de. 8 ileri otomatik şanzıman. Boş paket olmasına rağmen direksiyon ısıtma, şerit takip asistanı vs gayet de yeterli özelliklere sahip. Sedan şart değilse 1.2T 100 veya 1.2T 130BG Corsa alınabilir. Özellikle 1.2 130bg versiyonu ile 1.3 TCE ve 1.6 egea hariç yiyemeyeceğin araç yok. Hem agresif duruyor, hem kuvvetli, hem de kronik ciddi bir sorunu yok.

Ama bana kalsa biraz ağırbaşlı seviyorum hocam, o rakamlara ortalama 100K km'de gırtlak dolu 2014 SüperB alırdım, konforla binerdim.
https://shbd.io/s/8SOqkqXi sizce şunlar nasıl hocam bu fiyatlars baya var yine modeli de çok düşük değil 50k km fazla da değil

1.3 az var hocam 1.6joy veya 1.0 önerir misiniz sizce 1.0 larda turbo yok galiba 1.3 tce pek yok bu fiyatlara

Son düzenleme:

hakan32

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,502
İsim
Hakanbey
2012-2015 arası 1.6 düz 128-132hp toyota corolla derim gerisi boş

Dahası  
Reaksiyon skoru
576
İsim
Paşadöner
2012-2015 arası 1.6 düz 128-132hp toyota corolla derim gerisi boş
50k km civarı bulunabilir mi sizce km düşük birde hocam bu Fiyatlara 2020-1017 arası megan 4 1.6 50k km de baya ilan var 1.3 tce de var hatta sizce onlar temizmidir hem çok eskiden model değil hem km düşük

berkec34

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,246
İsim
Berkecan Ergin

Kronik ciddi sorun yok derken, aracın boya sorunu var, sağa çekme sorunu var daha fazla ne sorun olabilir?

Ömer Murat KARACA

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,012
İsim
Ömer Murat KARACA
Kronik ciddi sorun yok derken, aracın boya sorunu var, sağa çekme sorunu var daha fazla ne sorun olabilir?
Her arabada çıkabileceği gibi Corsa'da da boya sorunu çıkabiliyor çok çok nadir, 2 tane ekpertiz videosu çıktı diye tamamen kronik sorunlu olmuyor. Zaten ekpertiz yaptırarak alınacağından sorunu varsa da ekperde anlaşılır.
Ayrıca ne arkadaşa aldığımız araçta ne de başka Corsa'da sağa çekme sorununu ne duydum ne yaşadım ne okudum. Sağa çekme diye kronik bir sorun olabilir mi sizce? Çekme varsa rot kolları, rot başlarına bakılır, rot-balans yapılır düzeltilir :)

berkec34

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,246
İsim
Berkecan Ergin
Her arabada çıkabileceği gibi Corsa'da da boya sorunu çıkabiliyor çok çok nadir, 2 tane ekpertiz videosu çıktı diye tamamen kronik sorunlu olmuyor. Zaten ekpertiz yaptırarak alınacağından sorunu varsa da ekperde anlaşılır.
Ayrıca ne arkadaşa aldığımız araçta ne de başka Corsa'da sağa çekme sorununu ne duydum ne yaşadım ne okudum. Sağa çekme diye kronik bir sorun olabilir mi sizce? Çekme varsa rot kolları, rot başlarına bakılır, rot-balans yapılır düzeltilir :)
İşte bilmiyorsunuz konuşuyorsunuz, bu aracın gruplarında da varım. Elimiden 5 tane corsa geçti 3 ünde sağa çekme sorunu vardı
Boya sorununa gelecek olursak her hafta biri grubu yazıyor. Boya pul pul dökülüyor. Geçen gün servis 70.000 TL + ücretsiz tavan boyası teklif etti reddettirdik. Mahkeme ile 110.000 TL + ücretsiz boyama oldu. Girin facebookta corsa f gruplarına bakın sorun var mı yok mu

Bu arada güncel kasadan bahsetmiyorum makyajsız versiyondan bahsediyorum.

Çekme sorunu da rotlarla alakalı değil, direksiyon kutusu mili veya rotlarada kadar değişmesine rağmen sağa çekme sorunu devam eden araçlar var.

Ömer Murat KARACA

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,012
İsim
Ömer Murat KARACA
İşte bilmiyorsunuz konuşuyorsunuz, bu aracın gruplarında da varım. Elimiden 5 tane corsa geçti 3 ünde sağa çekme sorunu vardı
Boya sorununa gelecek olursak her hafta biri grubu yazıyor. Boya pul pul dökülüyor. Geçen gün servis 70.000 TL + ücretsiz tavan boyası teklif etti reddettirdik. Mahkeme ile 110.000 TL + ücretsiz boyama oldu. Girin facebookta corsa f gruplarına bakın sorun var mı yok mu

Bu arada güncel kasadan bahsetmiyorum makyajsız versiyondan bahsediyorum.

Çekme sorunu da rotlarla alakalı değil, direksiyon kutusu mili veya rotlarada kadar değişmesine rağmen sağa çekme sorunu devam eden araçlar var.
ben güncel kasadan bahsediyorum hocam :) 2023'ün yarısı makyajlı kasa, bizdeki de makyajlı.

hakan32

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,502
İsim
Hakanbey
50k km civarı bulunabilir mi sizce km düşük birde hocam bu Fiyatlara 2020-1017 arası megan 4 1.6 50k km de baya ilan var 1.3 tce de var hatta sizce onlar temizmidir hem çok eskiden model değil hem km düşük
Renault talisman dahi olsa 50k km geldiğindeki yıpranmayı Toyota corolla 100k km de yıpranıyor burada yıpranma payı malesef Renault da çok hızlı Kalorifer fanları bile sıcak soğuk 2 kış görsün hemen trim sesleri gelmeye başlıyor. Toyotada bunu göremezsin Toyota corollada 100k km ye kadar bakabilirsiniz temiz yetkili servis bakımlı olanları kazasız olacak 1 kere kullan sanarsın sıfır araç kullanıyorsun o derece

Mesela bu aracın 2028 e kadar yada 160k km kadar hangisi önce dolarsa yılda 1 kere yetkili serviste ücretsiz periyodik bakım hakkı var Kesinlikle tavsiye ederim.

Son düzenleme:

berkec34

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,246
İsim
Berkecan Ergin
ben güncel kasadan bahsediyorum hocam :) 2023'ün yarısı makyajlı kasa, bizdeki de makyajlı.
İyide adamın belirttiği bütçede makyajlı corsa yokki ne diye ondan bahsediyorsun :D ben bütçesine göre olandan konuştum. Bütçesine uyan korsalarda kronik sorunlar sıkıntılı

Necromancerr

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,353
İsim
Emre
Discord
necromancerr
hocam ben 2004 Corsa ile 7K devir çeviriyorum, hemen hemen 170K KM oldu daha patlamadık. Sürekli dip gaz son devir giderseniz araba farketmez hepsinin motor elinizde kalır. Sürekli yapmayacaksanız bir şey olmaz. Corsa'ya yaptığımı 2015 DSG süperb'le de yapıyorum onun da DSG'yi elimize almadık daha şükür, 130K KM de o oldu
Dsg iyi bakılmalı narin şanzıman iyi bakılırsa eğer alındıktan sonra üzmez eniştemde şu zamana kadar Golf 7,2020 Octavia,Corolla 1.5 dream x paket oldu (Şirket araçları hepsi. Diyor konfor olarak japon alman'ın yerini tutamıyor. ki haklıda) (kendisi eski galerici ayrıca)

cansjnn

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Can Bilge
1.0 veya 1.6 joy alınır mı sizce megan 4

https://shbd.io/s/8SOqkqXi sizce şunlar nasıl hocam bu fiyatlars baya var yine modeli de çok düşük değil 50k km fazla da değil

1.3 az var hocam 1.6joy veya 1.0 önerir misiniz sizce 1.0 larda turbo yok galiba 1.3 tce pek yok bu fiyatlara
1.0tce de turbo var ama 3 silindir hocam alınmaz. 1.0 tce 115 hp 3 silindir, 1.6 4 silindir 115 hp hızları da aşağı yukarı aynı ama 1.6 almanı tavsiye ederim. hem daha uzun ömürlü hemde hacimli, hacimli araba her zaman iyidir.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,018,869
Üyeler
161,513
Son üye
terkedilmem1482
Top Bottom