Neler Yeni

Ailemden ayrılmak istiyorum

Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
Emre Çelebi
20 yaşındayım, liseyi bitirdim. Asgari ücret verecek işler bulamıyorum. Aile baskısı bir tarafta, dindar bir ailede büyüdüm ama ben dinsizim. Yaptığım çoğu şey için ailem günah diyor ve bu beni bıktırdı. Yakında askere gideceğim; geldikten sonra ayrı bir eve çıkmak istiyorum. İçki ve sigara içmeme karşılar, sürekli odamı açıp beni kontrol ediyorlar. Ne yapmam gerekiyor? Üniversiteyi Türkiye'de okumak istemiyorum; eğer okursam, yurt dışında okumak istiyorum. Bir an önce kendi ayaklarımın üzerinde yaşamak istiyorum. İş buluyorum ama bulduğum işler asgari ücretin altında, 13 veya 14 saat çalıştırıyorlar. Ailem, askere gidene kadar çalışmamı söylüyor. Asgari ücretin altında çalışmayı kendime yediremiyorum. Askerde, yolda görsen selam vermeyeceğin kişiler torpilli oluyor ve seni ezmeye çalışacaklar. Ne yapmalıyım? Hayattan da keyif alamıyorum; her yattığımda, “ölüp de şu hayattan kurtulayım” diyorum.

ChristianSerratos

80+ Silver
20 yaşındayım, liseyi bitirdim. Asgari ücret verecek işler bulamıyorum. Aile baskısı bir tarafta, dindar bir ailede büyüdüm ama ben dinsizim. Yaptığım çoğu şey için ailem günah diyor ve bu beni bıktırdı. Yakında askere gideceğim; geldikten sonra ayrı bir eve çıkmak istiyorum. İçki ve sigara içmeme karşılar, sürekli odamı açıp beni kontrol ediyorlar. Ne yapmam gerekiyor? Üniversiteyi Türkiye'de okumak istemiyorum; eğer okursam, yurt dışında okumak istiyorum. Bir an önce kendi ayaklarımın üzerinde yaşamak istiyorum. İş buluyorum ama bulduğum işler asgari ücretin altında, 13 veya 14 saat çalıştırıyorlar. Ailem, askere gidene kadar çalışmamı söylüyor. Asgari ücretin altında çalışmayı kendime yediremiyorum. Askerde, yolda görsen selam vermeyeceğin kişiler torpilli oluyor ve seni ezmeye çalışacaklar. Ne yapmalıyım? Hayattan da keyif alamıyorum; her yattığımda, “ölüp de şu hayattan kurtulayım” diyorum.
Üniversite okumayacaksan kendini geliştirmeye bak

Rulep

80+ Gold
üniversite okuyarak bir işte çalışabilirsin fakat bir işte çalışarak üniversite sınavına kazanman zor bir seçim yapmalısın. sigara ve alkol bana kalırsa bırak kazanacağın 3 kuruş para böyle şeylere harcamaya değmez.

GörkemW

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
734
İsim
Görkem çetinkaya
Aileler genelde boyledir dostum. Yani bendede boyleydi ben takmadim. Uniyi yurt disinda okumak istiyorsan yabanci dilinin cok iyi olmasi ve maddi gelirinin iyi olmasi lazim. Askere gideceksin geleceksin uni kazanacaksin vs derken dostum kac sene gececek. Tr de mecburen okuman gerek ve daha once sinava girdin mi ?

Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
Emre Çelebi
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
üniversite okuyarak bir işte çalışabilirsin fakat bir işte çalışarak üniversite sınavına kazanman zor bir seçim yapmalısın. sigara ve alkol bana kalırsa bırak kazanacağın 3 kuruş para böyle şeylere harcamaya değmez.
Aslında Türkiye de yaşamak istemiyorum bir şekilde araştırıyorum gitmek için bazı kişiler paran yoksa gidemezsin diyorlar şuan 1 gram yaşama sevincim yok ciddi ciddi intihar etmeyi düşünüyorum. Kimse beni anlamıyor dinsiz olduğumu öğrenen çoğu tanıdığım kişiler uzaklaşıyor yalnız bir şekilde yurtdışında gelecek görüyorum ve benim kendi dinlerine çekmeye çalışan kişileri direk hayatımdan çıkarıyorum cidden insanlardan bıktım arkadaşlık dostluk ve aşk hepsi yalan.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Aileler genelde boyledir dostum. Yani bendede boyleydi ben takmadim. Uniyi yurt disinda okumak istiyorsan yabanci dilinin cok iyi olmasi ve maddi gelirinin iyi olmasi lazim. Askere gideceksin geleceksin uni kazanacaksin vs derken dostum kac sene gececek. Tr de mecburen okuman gerek ve daha once sinava girdin mi ?
Zaten Almancam aşırı derece de iyi ingilizcem orta seviye. Askerliğimi yapmadığım için bazı uyanık kişiler günlüğü 350 tl den çalıştırıyordu en son yeter dedim beni eşek yerine koyup köpek muamelesi görüyordum hem ruhen hem mental olarak bittim zaten fırsatımı deneyeceğim bir şekilde gittim gittim yoksa Türkiye de 30 veya 40 sene dandik bir ev almak için çalışacağıma giderim intihar ederim.

Fırhorse Sobutmoon

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
344
İsim
Ad
Aslında Türkiye de yaşamak istemiyorum bir şekilde araştırıyorum gitmek için bazı kişiler paran yoksa gidemezsin diyorlar şuan 1 gram yaşama sevincim yok ciddi ciddi intihar etmeyi düşünüyorum. Kimse beni anlamıyor dinsiz olduğumu öğrenen çoğu tanıdığım kişiler uzaklaşıyor yalnız bir şekilde yurtdışında gelecek görüyorum ve benim kendi dinlerine çekmeye çalışan kişileri direk hayatımdan çıkarıyorum cidden insanlardan bıktım arkadaşlık dostluk ve aşk hepsi yalan.

Zaten Almancam aşırı derece de iyi ingilizcem orta seviye. Askerliğimi yapmadığım için bazı uyanık kişiler günlüğü 350 tl den çalıştırıyordu en son yeter dedim beni eşek yerine koyup köpek muamelesi görüyordum hem ruhen hem mental olarak bittim zaten fırsatımı deneyeceğim bir şekilde gittim gittim yoksa Türkiye de 30 veya 40 sene dandik bir ev almak için çalışacağıma giderim intihar ederim.
Abi dur ne intihar etmesi sakin ol

Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
Emre Çelebi
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Abi dur ne intihar etmesi sakin ol
Şöyle bir düşünün hocam benim hayatımı yaşasanız çoktan intihar ederdiniz bir çok arkadaşım oldu hepsi sırtlan senin kötü olmanı bekleyen kişiler, ailem benim dinsiz olduğumu öğrense evden atarlar dinlerini çok iyi yaşıyorlar ibadetlerini aksatmıyorlar. Üniversiteyi okumadığım için okumadın vesaire deyip benim okumamı istediler ben Türkiye de örnek mühendis veya doktorluk okumadığım sürece diğer mesleklere torpil olmadan giremem veya diğer bölümleri okumak istemem memurluk bana göre değil. Aylardır intihar etmeyi kafama koydum ne bir sevenim var ne bir arkadaşım var arkadaş zaten olmaz olsun hepsi benim kötü olmamı veya bir çıkar için arkadaşlık kurulduğunu öğrendikçe herkesi sildim son 6 senedir hep hayatım kötüye gitti okul hayatım olsun arkadaşlık hayatım hep kötüydü ailem efendi ol diyerek ben hayatım boyunca serseriler beni ezdiklerinde laflarıyla ağzımı bozmadım ama artık bir sabrım bitti zaten dinsizim beni bu hayata tutan hiç bir şey yok ama iyi şeyler yaşarım diye umutlanarak 6 senedir yaşadım 6 yılı geçkindir dinsizim. Ayrı eve çıkıp yalnız bir hayat kurmak istiyorum maddi açıdan sıkıntı yaşarım yapamam askerlik zaten yolda görüp selam vermeyeceğin ve muhabbet etmeyeceğin kişiler olacak oraya da 1 ay sonra gideceğim kesin orada da beni ezmeye çalışan biri olur artık biri bana laf etse direk gözümü karartıp dalarım hem onu hem kendimi yakarım hem ezilmekten hem yaşamaktan hem maddi açıdan hem aileden her şey den bıktım Türkiye'de değil de Almanya da yaşamak istiyorum bu gidişle bu da olmayacak.

GörkemW

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
734
İsim
Görkem çetinkaya

Almancan asiri iyiyse almanya ya direk git istersende olay sende bitiyor. Aradigini orda da bulamazsan ya ?

Mechanist

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,461
İsim
Sarp Yılmaz
Her şeyden önce sigara ve alkolden uzak durman gerek bunlar sadece şu anki durumunda cebine zarar.
normalde de içme ama şu an ekstra sana zorluk çıkartır , onun dışında dediklerini çok iyi anlıyorum aynı şeyleri yaşamıyoruz ama sonuçları ve hissettirdikleri aynı olan şeyler yaşıyorum.
diyeceğim bir şekilde okulunu okuyup meslek sahibi olman çünkü okumuş insanın her ne kadar bu devirde çoğu kişi ''yok be'' dese de illaki şansı oluyor.

Kızgın Timsah

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
470
İsim
1 2
Türkiye şartlarında, ayrı eve çıkmanız çok zor.

mfm125

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,040
İsim
Mehmet

Almancan iyi ise iltica et

Almancan asiri iyiyse almanya ya direk git istersende olay sende bitiyor. Aradigini orda da bulamazsan ya ?
İllaki bulur

DonanımFikir

Moderatör
En İyi Cevap
10
Dahası  
Reaksiyon skoru
36,765
İsim
Selimhan
İlgilendiği Kategoriler
SıcakFırsatlar Bilgisayar Toplama Konu Dışı
Steam
#Samsunlu
20 yaşındayım, liseyi bitirdim. Asgari ücret verecek işler bulamıyorum. Aile baskısı bir tarafta, dindar bir ailede büyüdüm ama ben dinsizim. Yaptığım çoğu şey için ailem günah diyor ve bu beni bıktırdı. Yakında askere gideceğim; geldikten sonra ayrı bir eve çıkmak istiyorum. İçki ve sigara içmeme karşılar, sürekli odamı açıp beni kontrol ediyorlar. Ne yapmam gerekiyor? Üniversiteyi Türkiye'de okumak istemiyorum; eğer okursam, yurt dışında okumak istiyorum. Bir an önce kendi ayaklarımın üzerinde yaşamak istiyorum. İş buluyorum ama bulduğum işler asgari ücretin altında, 13 veya 14 saat çalıştırıyorlar. Ailem, askere gidene kadar çalışmamı söylüyor. Asgari ücretin altında çalışmayı kendime yediremiyorum. Askerde, yolda görsen selam vermeyeceğin kişiler torpilli oluyor ve seni ezmeye çalışacaklar. Ne yapmalıyım?
Yani öncelikle kendine çeki düzen vermek adına sigara ve içkiyi mutlaka bırak onlar da hem sağlığına hem de parana zararlar.
Yatırım vb. yap. Burada şuna buna yatırım yap demeyeceğim çünkü becerilerini geliştirmen de bir yatırımdır. tabii ki yapacağın maddi veya kendine yatırımlar sonucu kazanç oluşmalı.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,016,539
Üyeler
161,081
Son üye
tatlılimon
Top Bottom