Neler Yeni

Ailemden ayrılmak istiyorum

Dahası  
Reaksiyon skoru
202
İsim
Mehmet Ali Aladağ
İlgilendiği Kategoriler
Konu dışı, ekran kartı, işlemci, vb.
Steam
Mehmetali20100
Discord
mehmetali2407
sana diyebileceğim neredeyse hiç bir şey yok nereden tutsam elimde kalıyorsun. Allah yardım etsin diyeceğim ona da inanmıyorsun. bu konu beni aşar

tekino

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
307
İsim
Tekin Ayber
Bunlar senin düşüncelerin ve şikayetlerin ama bir de ailenin senin için olan düşüncelerinde haklı olup olmadıkları yönünde biraz atomu parçalasan güzel olmaz mı yani empati yap biraz.

Sana sigara veya alkol alma diyeceğim ama sen muhtemelen ne cebini ne de sağlığını düşünmeyeceksin, zıkkımları içmeye devam edeceksin...
Seni uyarayım, eğer intihara kalkışırsan veya kendini düzeltmez içkiye abone olursan seni hastaneye yuani amateme veya aklı başında olmayanların hastanelerine yatırırlar. İşte o zaman anlarsın dünyanın kaç bucak olduğunu. Şimdi haline şükret ve ailenin senin için doğru düşündüğü şeyleri dikkate al.

Yabancı dilin iyi ise üniversiteye dil sınavından gir ve kazandığında askerliği bir daha ertele çünkü pratik yapmadığında biraz da olsa unutursun. Kendine bir iyilik yap ve oku ki aklın başında bir iyi meslek edin. Bunlar benim fikirlerim, belki kızarsın ama dost bazen acı söyler.

yufuscuk

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,395
İsim
YUSUF BAĞRIYANIK
Şöyle bir düşünün hocam benim hayatımı yaşasanız çoktan intihar ederdiniz bir çok arkadaşım oldu hepsi sırtlan senin kötü olmanı bekleyen kişiler, ailem benim dinsiz olduğumu öğrense evden atarlar dinlerini çok iyi yaşıyorlar ibadetlerini aksatmıyorlar. Üniversiteyi okumadığım için okumadın vesaire deyip benim okumamı istediler ben Türkiye de örnek mühendis veya doktorluk okumadığım sürece diğer mesleklere torpil olmadan giremem veya diğer bölümleri okumak istemem memurluk bana göre değil. Aylardır intihar etmeyi kafama koydum ne bir sevenim var ne bir arkadaşım var arkadaş zaten olmaz olsun hepsi benim kötü olmamı veya bir çıkar için arkadaşlık kurulduğunu öğrendikçe herkesi sildim son 6 senedir hep hayatım kötüye gitti okul hayatım olsun arkadaşlık hayatım hep kötüydü ailem efendi ol diyerek ben hayatım boyunca serseriler beni ezdiklerinde laflarıyla ağzımı bozmadım ama artık bir sabrım bitti zaten dinsizim beni bu hayata tutan hiç bir şey yok ama iyi şeyler yaşarım diye umutlanarak 6 senedir yaşadım 6 yılı geçkindir dinsizim. Ayrı eve çıkıp yalnız bir hayat kurmak istiyorum maddi açıdan sıkıntı yaşarım yapamam askerlik zaten yolda görüp selam vermeyeceğin ve muhabbet etmeyeceğin kişiler olacak oraya da 1 ay sonra gideceğim kesin orada da beni ezmeye çalışan biri olur artık biri bana laf etse direk gözümü karartıp dalarım hem onu hem kendimi yakarım hem ezilmekten hem yaşamaktan hem maddi açıdan hem aileden her şey den bıktım Türkiye'de değil de Almanya da yaşamak istiyorum bu gidişle bu da olmayacak.
Dostum senin gibi benzer sıkıntıları bende yaşıyorum ve aşırı zor gerçekten benim senden tek farkım dinimi sevmem her neyse konu bu değil sana bir tabsiyede bulunacağım senin yerinde olsam yks sınavına hazırlanıp memurluk bile olsa ki memurluk bana göre değil demişsin ne alaka dostum şuan beğenip beğenmeme gibi bir lüksün yok mesela hemşirelik kazansan almancanda iyi gidersin orda calısırsın evini de arabanı da alırsın. Evlenirsin de çocuğun da olur her şey olur intihar etmek ne ya her zaman senden daha kötü olanları düşünüp kıymetini bilmeye çalış bu dediklerim kolay şeyler degil bende senin gibi hayata tutunmaya calısıyorum bazen bende ölsem de kurtulsam diyorum intihar etmek aklıma geliyor ama yapamam olmaz yani herkes farklı bir şekilde imtihan ediliyor bu dünyada bunu inkar edemezsin sabırlı olman lazım nasıl ki buna direnirsen o kadar güçlü kalırsın.

Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
Emre Çelebi
Bunlar senin düşüncelerin ve şikayetlerin ama bir de ailenin senin için olan düşüncelerinde haklı olup olmadıkları yönünde biraz atomu parçalasan güzel olmaz mı yani empati yap biraz.

Sana sigara veya alkol alma diyeceğim ama sen muhtemelen ne cebini ne de sağlığını düşünmeyeceksin, zıkkımları içmeye devam edeceksin...
Seni uyarayım, eğer intihara kalkışırsan veya kendini düzeltmez içkiye abone olursan seni hastaneye yuani amateme veya aklı başında olmayanların hastanelerine yatırırlar. İşte o zaman anlarsın dünyanın kaç bucak olduğunu. Şimdi haline şükret ve ailenin senin için doğru düşündüğü şeyleri dikkate al.

Yabancı dilin iyi ise üniversiteye dil sınavından gir ve kazandığında askerliği bir daha ertele çünkü pratik yapmadığında biraz da olsa unutursun. Kendine bir iyilik yap ve oku ki aklın başında bir iyi meslek edin. Bunlar benim fikirlerim, belki kızarsın ama dost bazen acı söyler.
Ben sigarayı ve alkolü işsiz kaldığım zaman istesem de içmiyorum cebime sıkıntı olmaması için onun dışında hayatları din olan bir ailede yaşamak zor geliyor her şeyi dine vuruyorlar iyi bir şey olunca kötü bir şey olunca direk dine sığınıyorlar ben böyle düşünmüyorum yaptıklarımızın ve yapacaklarımızdan biz sorumluyuz yaratıcı vesaire bize yaptırtmıyor kendi öz irademiz ile bunu yapıyoruz.

-Mehmet-

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,530
İsim
Mehmet Aslan
20 yaşındayım, liseyi bitirdim. Asgari ücret verecek işler bulamıyorum. Aile baskısı bir tarafta, dindar bir ailede büyüdüm ama ben dinsizim. Yaptığım çoğu şey için ailem günah diyor ve bu beni bıktırdı. Yakında askere gideceğim; geldikten sonra ayrı bir eve çıkmak istiyorum. İçki ve sigara içmeme karşılar, sürekli odamı açıp beni kontrol ediyorlar. Ne yapmam gerekiyor? Üniversiteyi Türkiye'de okumak istemiyorum; eğer okursam, yurt dışında okumak istiyorum. Bir an önce kendi ayaklarımın üzerinde yaşamak istiyorum. İş buluyorum ama bulduğum işler asgari ücretin altında, 13 veya 14 saat çalıştırıyorlar. Ailem, askere gidene kadar çalışmamı söylüyor. Asgari ücretin altında çalışmayı kendime yediremiyorum. Askerde, yolda görsen selam vermeyeceğin kişiler torpilli oluyor ve seni ezmeye çalışacaklar. Ne yapmalıyım? Hayattan da keyif alamıyorum; her yattığımda, “ölüp de şu hayattan kurtulayım” diyorum.
Ülkenin içinde bulunduğu şu dönemlerde ayrı eve çıkman çok zor , bu süreçte ailenle kavga etmek için uğraşma , ne yaşayacaksan içinde yaşa ve gözlerine sokma , çünkü bunun kavgasını yapmak sana hiçbir fayda getirmez , sadece huzurun kaçar. Sigara ve alkol konusunda dinden bağımsız sağlığına ve cebine aşırı zararlı , kendini ailenden kurtarmak istiyorsan uzak duracaksın. Paranı biriktir , durumunu iyileştirene kadar ailenle sürtüşme , elle tutulur bir maaş alana kadar ve enflasyonun düzene girmesiyle kaçıp kendini kurtar.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,017,809
Üyeler
161,346
Son üye
SamereL
Top Bottom